Peltikatto pitää pintansa kymmenien vuosien takuulla

Kattopelti on moninkertaisesti suojattu katemateriaali, jonka tuotekehityksen ansiosta Profiilikeskus antaa parhaiten pinnoitetuille malleille nyt jopa 50 vuoden terästakuun.

Profiilikeskus on ottanut käyttöön jopa 50 vuoden terästakuun ja 25 vuoden pinnoitetakuun kattopeltituotteissaan. Kempeleläisen yrityksen toimitusjohtaja Ulla Linna sanoo, että terästehtaiden tuotekehitys on ottanut mittavia harppauksia vuosikymmenten aikana. Samalla takuuajat ovat entistäkin pidempiä.

”Erityisesti pinnoitteet ovat kehittyneet merkittävästi, mikä näkyy parempana kestävyytenä ja myös aiempaa ympäristöystävällisempänä tuotantona, kun pinnoitemaalien raskasmetalli ja kromipitoisuuksia on saatu vähennettyä”, Linna sanoo.

Kattopelti on moninkertaisesti suojattu katemateriaali. Pintamaalin alla on pohjamaali, passivointikerros sekä vahva sinkitys perusteräksen päällä. Käytännössä peltikatto vaihdetaan vuosikymmenten päästä jostain muusta syystä kuin sen ruostumisen takia.

”Kattopellin markkinaosuus on korkea sekä uudisrakentamisessa että peruskorjauksissa. Omatoimisille rakentajille peltikatto on helppo valinta, sillä se on nopea ja helppo asentaa myös itse.”

Peltikatot pitävät pintansa nyt takuulla aiempaa paremmin, mutta ne ovat myös aiempaa hiljaisempia. Profiilikeskus toi ensimmäisenä Suomessa markkinoille äänieristetyn kattopellin. Majestic-mallin äänieristetyssä versiossa äänieriste on liimattu pellin alapuolelle. Linna sanoo, että äänieriste laskee tuulen ja sateen ääniä kolme desibeliä.

Uusi innovaatio syntyi Profiilikeskuksen kansainvälisen viennin ansiosta. Yritys valmistaa teräspellin profilointikoneita niin Itä-Eurooppaan kuin Pohjois-Amerikkaankin. Profiilikeskuksella huomattiin, että Euroopan markkinoilla aluskate liimataan kiinni suoraan pellin kääntöpuolelle. Syntyi idea, että samalla saavutettava äänieristys voisi olla Suomessa tervetullut tuote, vaikka varsinainen kondenssisuojaus saavutetaankin meidän rakennusohjeissamme erillisellä aluskatteella.

”Nyt huipputuotteemme Majesticin ostaneista jo puolet valitsee kattonsa SoundControl äänieristettynä.”

Konesaumamalli sopii pitkille lappeille

Kansainvälisten markkinoiden profilointikoneilla tehdään jokaiseen rakennuskulttuuriin sopivia malleja. Suomessa itse asennettava konesaumamalli on Linnan mukaan ehdottomasti suosituin profiili.

”Konesaumamalli on arkkitehtonisesti rauhallisempi kuin tiilikuvio. Nyt kun tehdään paljon murrettuja harjakattoja pitkillä lappeilla, lopputulos on sillä ehdottomasti hillityin ja myös modernein.”

Linna lupaa, että Profiilikeskuksen mallistosta löytyy sopiva profiili jokaiseen rakennustyyppiin, mieltymykseen ja arkkitehtuuriin. Profiilikeskus tuo Rakentaja 2018 –messuille esille uusia profiilituotteita sekä laajan kattauksen erilaisia katto-ja seinäpeltimalleja. Rakentaja 2018 –messut järjestetään Oulussa 20.-22. huhtikuuta. Profiilikeskuksen löytää osastolta no 227.

”Osastolle kannattaa ehdottomasti tulla jokaisen, jonka suunnitelmissa on katon, sadevesijärjestelmän tai kattoturvatuotteiden hankinta. Mallistot ovat kattavasti esillä ja autamme mielellämme eteenpäin oman hankkeen suunnittelussa.”

Lisätietoa kattotuotteista sekä asennusohjeita löydät verkkosivuiltamme >>

Saat meihin yhteyden myös puhelimitse +358 (0)8 5634 700.

Profiilikeskus Oy
Teppolantie 4, Kempele

 
Artikkeli on Profiilikeskuksen tuottamaa kaupallista sisältöä.