Kattoremontin voi tehdä myös itse – talkoohenki säästää pitkän pennin

Kattoremontin kustannukset saattavat nousta korkeiksi, jos materiaalien päälle lisätään asennustyöstä aiheutuvat kulut. Hintalapun hillitsemiseksi peltikaton voi asentaa helposti myös itse. Hyvän mittatarkkuuden, oikein toteutettujen limityssaumojen ja ammattilaisten kattavien asennusohjeiden avulla voi säästää huomattavasti.

Kun katon uusiminen tulee ajankohtaiseksi, on hyvä aloittaa miettimällä millä materiaalilla katto toteutetaan. Ammattilaisilta löytyy apu oikeanlaisen mallin ja profiilin valitsemiseen. Vinkkejä saa myös vaikkapa värin valitsemiseen.

– Meiltä löytyy paljon muutakin kuin mustaa, joka on suomalaisten suosikki. Kannattaa katsoa kattoa ja miettiä, millaisen kokonaisuuden haluaa. Voimme käydä veloituksetta apuna miettimässä asiakkaalle sopivinta ratkaisua, sanoo Profiilikeskus Oy:n toimitusjohtaja Ulla Linna.

Samalla käynnillä pystytään ottamaan mitat, joiden pohjalta asiakkaalle voidaan tehdä tarjous. Nykyään ostetaan paljon asennuspalveluja, joiden työosuudesta saa kotitalousvähennyksen. Linnan mukaan edullisempiakin vaihtoehtoja on.

– Työ on Suomessa kallista ja se saattaa moninkertaistaa uuden katon hinnan. Kattoremontti, jos joku, on yksinkertaista tehdä myös itse. Esimerkiksi kylpyhuoneremonttia en lähtisi niin helposti itse tekemään. Meiltä löytyy hyvät ohjeet, asennusneuvot ja tuki kattoremontin tekemiseen.

Lisää ohjeita katon asennukseen

Talkoilla voi säästää

Yksi hyvä keino taloudellisen remontin tekemiseen on vanhanaikaisen talkoohengen herätteleminen. Porukalla työt sujuvat nopeammin ja samalla saadaan myös yhteistä ajanvietettä.

– Esimerkiksi autotallin tai omakotitalon kattoremonttiin voi kutsua ystäviä tai sukulaisia mukaan. Sitä ajatusta voi sitten hyödyntää seuraavassakin remontissa ja siirtyä vastavuoroisesti itse talkookaveriksi. Jos talkooporukalle järjestää harjakaiset, niin sen jälkeenkin on vielä säästänyt pitkän pennin, usein tuhansia euroja.

Profiilikeskuksesta asiakas saa kattomateriaalin lisäksi kaiken tarvittavan. Esimerkiksi puutavarat, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät voi tilata suoraan kotipihaan. Kun materiaalit ovat valittuna, on syytä varmistaa alueen rakennusvirastosta, tarvitaanko remonttiin toimenpidelupa.

– Luvan saaminen vie yleensä noin kaksi viikkoa. Sitten voi lähteä toteuttamaan remonttia, Linna tietää.

Vesikaton tärkein tehtävä on suojata taloa sateelta, tuulelta ja tuiskulta, mutta alusrakenteen oikeellisuus on tärkeä muistaa katon uusimiseen ryhdyttäessä. Oikeaoppinen alusrakenne säästää mahdollisesti suurilta remonteilta tulevaisuudessa.

– Oikein tehtynä materiaalin alapinnassa ja eristeiden välissä on riittävä määrä ilmaa, joka estää kosteusvaurioiden syntymisen. Yläpohjan tuuletus on myös tärkeää, Linna ohjeistaa.

Päämääränä kestävä katto

Profiilikeskuksen ammattilaiset neuvovat ja auttavat mielellään ongelmatilanteissa. Tarkoitus on varmistaa, että asiakas saa mahdollisimman kestävän, hyvännäköisen ja pitkäikäisen katon.

Materiaaleina käytetään vain markkinoiden laadukkaimpia tuotteita. Peltiseppä tekee mittatilaustyönä muun muassa piippujen pellitykset, paloluukut ja läpiviennit. Pitkän tähtäimen ajattelu näkyy myös siten, että pinnoitetakuuta annetaan 20 vuotta ja puhkiruostumattomuustakuuta jopa 50 vuotta.

– Koirankopista maneesiin ja leikkimökistä luksushuvilaan, Linna toteaa.


Kempeleläinen, 25-juhlavuottaan viettävä Profiilikeskus on Pohjois-Suomen suurin peltikattotehdas, joka on toimittanut laadukkaan, tyylikkään ja kestävän peltikaton jo yli 60 000:een pohjoisen Suomen taloon. Kattava tuotevalikoima, lyhyet toimitusajat ja asiantunteva henkilöstö takaavat onnistuneen kattoratkaisun.

Tutustu Profiilikeskuksen valikoimiin osoitteessa www.profiilikeskus.fi tai ota yhteyttä puhelimitse +358 (0)8 5634 700.

Profiilikeskus Oy
Teppolantie 4, Kempele

 

Artikkeli on Profiilikeskuksen tuottamaa kaupallista sisältöä.