Ristiäiset ilman järjestelyn vaivaa

Jos ristiäiset jäivät vauvakiireissä pitämättä tai juhlien järjesteleminen ei muuten tunnu luontevalta, kastejuhla onnistuu myös ilman suuria järjestelyjä. Seurakunnan järjestämiin avoimiin kastetilaisuuksiin ovat kaikki tervetulleita.

Pyhän Andreaan kirkossa (Sulkakuja 8) järjestetään kastemessu sunnuntaina 13. lokakuuta kello 12 ja seuraavan kerran ensi vuoden puolella 12. tammikuuta. Kaikki tilaisuuteen ilmoitetut kastetaan jumalanpalveluksen keskivaiheilla. Juhlan jälkeen tarjotaan kaikille tilaisuuteen osallistuneille kakkukahvit.

Pyhän Andreaan kirkossa on järjestetty kastemessuja jo vuosien ajan. Messu on luonteva paikka kasteen järjestämiselle yhteisöllisyytensä vuoksi:

”Kasteessa ihminen liitetään kristittyjen yhteiseen perheeseen. Messussa se tulee näkyväksi erityisellä tavalla, kun kristittyjen yhteisö on mukana toivomassa hänen elämäänsä kaikkea hyvää ”, kuvailee pastori Pekka Mustakallio Karjasillan seurakunnasta.

Kastemessu voi madaltaa kynnystä ristiäisten järjestämiseen, jos oman juhlan järjestäminen tuntuu jostakin syystä haastavalta. Tilaisuutta varten ei tarvitse tehdä hankintoja, sillä esimerkiksi kastemekon voi halutessaan lainata seurakunnalta.

Kastamisen edellytyksenä on, että jompikumpi vanhemmista on evankelisluterilaisen kirkon jäsen ja että kastettavalla on kaksi kummia. Kummien ei ole välttämätöntä olla messussa paikalla. Messussa kastetaan myös pikkulapsi-iän ohittaneita. Yli 15-vuotiaan kastettavan täytyy käydä rippikoulu ennen kasteen suorittamista. Rippikoulun käymisestä voi olla yhteydessä keneen tahansa seurakuntapastoriin.

Kastemessuun ilmoittaudutaan torstaihin 3.10. mennessä Karjasillan seurakunnan kirkkoherranvirastoon p. (08) 5313 200.

 • Tule mukaan toimintaan!

  Oulun seurakunnat tarjoavat monipuolista toimintaa kaikenikäisille, vauvoista vanhuksiin. Erilaisia ryhmiä, kerhoja ja kuoroja kokoontuu seurakunnissa säännöllisesti. Löydä itsellesi sopiva ryhmä.

  Tutustu myös vapaaehtoistoimintaan Oulun seurakunnissa.

 • Tapahtumat

  Ilmoittaudu retkille, leireille, kerhoihin ja tapahtumiin

 • Perhejuhlat ja hautajaiset

  Kirkonkellojen kutsu herkistää tunnelman suvun ja ystävien kokoontuessa perheen pariin. Pitkät perinteet kastejuhlissa, häissä ja hautajaisissa jäsentävät elämänkaartamme ja muodostuvat käännekohdiksi ja vahvoiksi muistoiksi.

 • Apua ja tukea elämään

  Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen.