Tuleeko kirkon pitää esillä ilmastokysymyksiä? Entä kuinka eutanasiaan pitäisi suhtautua? Testaa, kuka seurakuntavaaliehdokas on samoilla linjoilla kanssasi!

Seurakuntavaalit käydään koko maassa 18. marraskuuta. Oulussa vaaleissa on yli 300 ehdokasta, joista itsellesi sopivimman voit löytää vaalikoneen avulla.


Vaalikoneessa ehdokkaat ovat vastanneet noin 30 kysymykseen. He ottavat kantaa muun muassa kirkon toimintaan ja ajankohtaisiin aiheisiin sekä tuovat esille omaa suhdetta uskoon. Kun vastaat samoihin kysymyksiin, saat listan ehdokkaista, joiden mielipiteet ovat lähinnä omiasi.

Oululaiset äänioikeutetut valitsevat jäsenet oman seurakunnan toimintaa johtavaan seurakuntaneuvostoon ja seurakuntayhtymässä ylintä päätösvaltaa käyttävään, yhteiseen kirkkovaltuustoon toimikaudeksi 2019 – 2022.

Seurakuntaneuvostojen tehtäviin kuuluu muun muassa seurakuntien toiminnan johtaminen, seurakunnille talousarviossa annettujen varojen käytöstä päättäminen ja seurakunnan työntekijöiden valinta. Seurakuntayhtymä päättää esimerkiksi kirkollisveroprosentista, talousarviosta ja kiinteän omaisuuden hankkimisesta ja myymisestä.

Äänestämällä voit vaikuttaa omalta osaltasi seurakuntasi ja seurakuntayhtymän toimintaan. Nyt on aika kertoa, millainen on juuri sinun kirkkosi!

Seurakuntavaaleissa voi äänestää ennakkoon 6.–10. marraskuuta missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Varsinaisena vaalipäivänä 18. marraskuuta äänestetään oman seurakunnan äänestyspaikassa. Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Lisätietoa seurakuntavaaleista saat seurakuntavaalien verkkosivuilta tai Oulun seurakuntien sivuilta sekä sinulle lokakuussa postitetusta vaalikirjeestä.