Perheelle löytyi hiihtopaikka Iso-Syötteeltä

Kiiminkiläinen lvi-alan yrittäjä Mika Päkkilä lomaili 80- ja 90-lukujen taitteessa Syötteellä appivanhempien asuntovaunussa. Myöhemmin vaunu siirrettiin Paljakkaan ja Päkkilät hankkivat sinne omankin vaunun. 2010 Päkkilä oli työreissulla Iso-Syötteellä ja huomasi, että paikka on kehittynyt valtavasti.

syote17_fatbike_ihailee_maisemaa-1

Iso-Syötteen tunturialue sijaitsee puolentoista tunnin ajomatkan päässä Oulusta. Siellä on 17 rinnettä ja 8 hissiä, laaja latuverkosto ja mahdollisuus vuokrata vaikkapa lumikengät tai talvipolkupyörä, fatbike. Lisäksi vieressä on Pikku-Syötteen laskettelukeskus sekä retkeilyalueen ja kansallispuiston patikkareitit, mönkijäurat ja maastopyöräilyreitit.

Metsähallituksella on laaja tonttivalikoima

Alkoi tontin etsiminen netistä. Osa alueen tonteista on kaupungin, osa muiden tontteja. Laatumaa oli Päkkilälle jo entuudestaan tuttu, mutta hän ei tiennyt kuinka laaja Laatumaa-tonttien valikoima on, ja että niitä löytyy myös matkailukeskuksista, kuten Iso-Syötteeltä.

Tälläkin hetkellä Metsähallituksella on myynnissä Iso-Syötteellä 28 Laatumaa-tonttiaTonttien koot vaihtelevat vajaasta 500 neliöstä lähes 4000 neliöön. Tontteja löytyy myös Pikku-Syötteeltä, Ollukasta, Pytkynharjusta ja Riihikummusta.

– 2011 löysimme vajaan tuhannen neliön erillistontin ylhäältä Iso-Syötteen etelärinteestä, Päkkilä kertoo. Keskustelimme Metsähallituksen myyntineuvottelija Tapio Ojalan kanssa ja kaupat syntyivät.

098

Hirsimökki keskellä luontoa

Kesällä 2012 Päkkilä aloitti mökin rakentamisen. Malliksi valikoitui Kontion Hilla, jota muokattiin vielä omiin tarpeisiin. – Se on rinnemalli, jossa on sauna- ja varastotilat kellarissa ja oleskelutilat sekä makuuhuoneet ensimmäisessä kerroksessa, Päkkilä kertoo. Neliöitä on noin 120.

Yläkerran suurista ikkunoista ja koko julkisivun mittaiselta parvekkeelta on mukava katsella Syötteen komeita maisemia.

– Tällaisia tontteja ei ole monta ja paikka on niin rauhallinen, että muutama on käynyt jopa ostattelemassa mökkiä, mutta se ei ole myytävänä, ainakaan vielä, Päkkilä jatkaa.

2013-02-19-268

Mökki on ahkerassa käytössä

Päkkilän kotipihalta mökin ovelle tulee matkaa 124 kilometriä.

– Kyllä se on poikkeus, jos mökille ei mennä viikonloppuna. Tänä vuonna olemme olleet sieltä pois yhtenä viikonloppuna, Päkkilä kertoo.

tykkymaisema14-lr

Mökille vetävät Syötteen mahtavat hiihtoladut. Syötteen alueen maasto on erämaatyyppistä ja melko mäkistä. Kauniissa maisemissa löytyy hiihtoreittejä jopa 120 kilometrin verran niin luistelu- kuin perinteisen hiihtotavan taitajille.

– Joskus käydään rinteessäkin, mutta nykyisin vähemmän, Päkkilä kertoilee.

Tutustu Metsähallituksen Laatumaa- tontteihin Syötteellä

Iso-Syöte
Ollukka
Pikku-Syöte
Pytkynharju
Riihikumpu

 

Laatumaa_paraspalasuomea_651x434

 

Syötteellä on tilaa ja tarjontaa, löydä oma vapaa-ajanpaikkasi Syötteeltä!
Onko sinun vapaa-ajanasunto näissä maisemissa?

Kirjoittaja: Hanna Kaurala
Artikkeli on Metsähallituksen Laatumaan tuottamaa kaupallista sisältöä.