Laadukkaita kalatuotteita perinteitä vaalien
Vihiluodon Kala on vuonna 1989 Oulunsaloon perustettu perheyritys, joka jalostaa ja myy kalatuotteita. Vuonna 2011 uusien Tupoksen toimitilojen myötä Vihiluodon Kala aloitti myös Kalaravintola-toiminnan. Vihiluodon periaatteena on aina ollut, että kaikki tehdään kuin omaan pöytään – pitkiä perinteitä vaalien ja korkeaa laatua kunnioittaen.
Kotimaiset kalat tulevat Vihiluotoon lähes poikkeuksetta Pohjois-Suomen kalastajilta esimerkiksi Hailuodosta, Kellosta, Raahesta, Oulujärveltä ja Unarinjärveltä.
Kalankäsittelyssä ja -jalostuksessa Vihiluodon Kala luottaa ja vannoo käsityöhön ja perinteisiin menetelmiin. Kaikki kalat fileoidaan käsin, ruodot nypitään fileistä käsin, graavi- ja kylmäsavusiivut siivutetaan käsin.
Savukalat savustetaan hailuotolaisella leppälastulla samaan tapaan kuin on tehty satoja vuosia. Perinteisen puupurusavustuksen tilalle tullutta nestesavustusta ei käytetä. Loimulohen mausteseos on oma salainen resepti, jota käytetään vain Vihiluodon Kalan loimulohessa.