Makuelämyksiä likeltä Maikkulasta

Valiolainen maitoketju tuottajilta kauppaan on merkittävä elinkeino ja työllistäjä Oulun seudulla. Oulun toimipaikalla Maikkulassa työskentelee noin 300 henkilöä. Kun mukaan lasketaan meijeriin maitoa toimittavat tilat ja niiden liitännäiselinkeinoja työllistävä vaikutus, valiolainen maitoketju tuo työtä noin 2000 ihmiselle Oulun seudulla.

Oulun meijerille maito kerätään Oulun seudulta ja Lapista. Maidonkeräilyn keskietäisyys Oulusta on 122 km. 77 % maidoista tulee 100 kilometrin säteeltä.

Oulun Valiolla valmistetaan smetanaa, ranskankermaa, kermaviiliä, kefiiriä, viiliä, viilistä ja jogurttia maidon ja piimän lisäksi. Myös syksyn uutuudet Valiojogurtti® Rahkainen ja Eila® kermavanukas laktoositon valmistetaan Oulun meijerillä. Näihin herkullisiin uutuuksin pääset tutustumaan Likeltä- tapahtumissa lähialueiden K- Citymarketeissa.

www.valio.fi