Pohjoissuomalaisia makuja, luonnollista leivontaa

Putaan Pulla on vuonna 1978 perustettu haukiputaalainen perheyritys, jossa leivotaan jo toisessa polvessa. Reino Tyykiluoto perusti leipomon, kun Haukiputaalla sijaitseva ompelutehdas lopetti toimintansa, ja alueen naisille piti saada töitä. Reinon anoppi oli lähtöisin maatalosta, ja hän oli taitava rieskanleipoja, joten leipomoala tuntui luontevalta valinnalta. Reino toimi itse vielä alkuvaiheessa ammattikoulussa autoalan opettajana.

Puolentoista vuoden päästä aloittamisesta oli kuitenkin tullut jo tappioita sen verran, että vaihtoehtona oli joko realisoida tappiot tai keskittyä kokopäiväisesti leipomotoimintaan. Reino teki päätöksen, jätti opettajan työt, ja ryhtyi leipomaan tappioita voitoksi. Sillä tiellä ollaan edelleen. Vaikeuksia on matkanvarrella toki ollut, mutta kovalla työllä ja uskolla hyviin tuotteisiin, leipomotoiminta on saatu kannattavaksi.

Tällä hetkellä menestyvän leipomon yrittäjinä toimivat Reinon lapset Janne, Antti ja Helmi.

putaan_pulla_tuotteita

Meillä Putaan Pullassa maku on pääasia! Haluamme leipoa maistuvia, tuoreita ja laadukkaita tuotteita kuluttajien ruokapöytiin, sekä arkeen, että juhlaan. Leivomme perinteisin ja täysin uudenlaisin menetelmin tuoretta leipää ja leivonnaisia Oulun- ja Lapin läänin alueelle.

Suosituimpia tuotteitamme ovat JYKERÖT, Ruisrouhevuoka, 100% Kaurarieska ja perinteinen käsin letitetty Rusinapitko. Leivomme tuotteet utajärveläisen Kinnusen Myllyn jauhoihin, ja leipomon kaikki ruisleivät leivotaan huolellisesti, perinteisin menetelmin taikinajuureen eli raskiin. Osa tuotteista paistetaan perinteisillä kiviarinauuneilla!

www.putaanpulla.fi