Herkullisia meetvursteja ja salameja jo yli 60 vuotta!

Monen mielestä herkullisin meetvursti syntyy Oulussa.

Oulun Valkeassa Linnassa saunottiin helmikuussa 1943 ja suunniteltiin elintarvikkeiden valmistamiseen ja myyntiin keskittyvän yrityksen perustamista. Näin sai alkunsa hyvänmakuisten meetvurstien ja muiden kylmäsavutuotteiden valmistamiseen keskittynyt oululainen perheyhtiö Kotivara Oy.

Ensimmäinen meetvurstitehdas rakennettiin Oulun Raksilaan. Moni asia on muuttunut vuosikymmenten aikana, mutta nykyäänkin Kotivaran lihaisat meetvurstit valmistetaan Limingantullin meetvurstitehtaassa perinteisellä menetelmällä, jossa kypsytystä ei kiirehditä keinotekoisesti, vaan meetvurstit saavat kypsyä hitaasti leppäpuun pehmeässä aromissa.

Tuotteesta riippuen meetvurstien ja kylmäsavupaistien kypsytys kestää Kotivaralla neljästä kuuteen viikkoa. Ainutlaatuisen pitkä kypsytysaika ja huolellinen maustaminen antavat meetvursteille hyvän voimakkaan maun.

Tunnetuin tuotteemme on aito Venäläinen meetvursti, jota olemme tehneet Pietarin kautta Suomeen tulleella reseptillä jo yli 60 vuoden ajan. Venäläinen meetvursti on yksi Suomen suosituimmista meetvursteista.

Kotivara. © Foto: Per Pettersson.

Meetvurstien edelläkävijänä Kotivara on tuonut markkinoille myös useita erikoismeetvursteja, joiden avulla meetvurstin ystävät voivat kiinnittää huomiota ruokavalioon monella eri tavalla. Tällaisia ovat mm. luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu Luomumeetvursti ja Suomen ensimmäinen täysin lisäaineeton meetvursti, joka valmistetaan täysin ilman lisäaineita eli E-koodeja.

Valtakunnallisesti Kotivara tunnetaan juuri meetvursteistaan, mutta yhtiöllä on myös suosittuja alueellisia tuotteita. Vuonna 1956 keksitty aito Kärkkäri on saavuttanut Oulun seudun herkuttelijoiden keskuudessa legendaarisen maineen. Sitä syödään grilleillä niin varhaiseksi aamiaiseksi kuin tuhdiksi lounaaksi, ja kotosalla makkara löytää tiensä moniin herkkuresepteihin. Kärkkäriä saa Kaakkurin, Raksilan, Ruskon sekä Raahen Citymarketeista.

www.kotivara.fi