Pohjoisen rehtiä kalaa

Vuosikymmenten saatossa vaatimattomasta torikaupasta kasvoi uuden ajan kalatalo, jonka huippumodernilla Kaakkurin tehtaalla valmistuu monipuolinen valikoima kalaherkkuja koko Suomen ruokapöytiin. Hätälä on ensimmäinen suomalainen kala-alan yritys, joka on saanut arvostetun kansainvälisen BRC-laatujärjestelmäsertifioinnin.

Kalakauppiaita neljännessä polvessa

Hätälä on edelleen aito perheyritys, jossa vaalitaan perheyrityksen perinteisiä arvoja. Nykyinen toimitusjohtaja on Juho Isohätälän pojanpoika Riku Isohätälä, ja yrityksessä työskentelee myös hänen poikansa Matti, kalakauppias jo neljännessä polvessa. Kaikkiaan Hätälässä työskentelee sesonkiaikoina 300 työntekijää ja vakituisesti noin 150 työntekijää, joista lähes puolet on alle 24-vuotiaita.

Hätälän toimitusjohtaja Riku Isohätälä – ja samalla koko Hätälän väki – voitti vuonna 2014 EY:n Family Business Award of Excellence -perheyrittäjäpalkinnon. Katso palkintoon liittyvä video.

Parasta kalaa vastuullisesti

Hätälän väkeen kuuluu myös yli 200 suomalaista ammattikalastajaa, joista monien kanssa yhteistyö on jatkunut vuosikymmeniä, jopa sukupolvelta toiselle. Hätälä tukee arvostamiensa kumppanien työtä muun muassa rehdillä ja pitkäjänteisellä ostotoiminnalla sekä kuljetusjärjestelyillä. Katso video Perämerellä kalastavan Lauri Halosen työstä.

hatala_laurihalonen_kalastaja

Lohituotteissa Hätälä käyttää vain parasta Pohjois-Norjan lohta, jonka toimittajat valitaan huolella. Hätälän pohjoinen sijainti on huomattava etu Norjan lohen hankinnassa, sillä kalan matka kirkasvetisistä vuonoista Hätälän tehtaalle Ouluun kestää nopeimmillaan vain 8–12 tuntia.Kotimaisesta kalasta ja pohjoisesta lohesta syntyy Hätälän monipuolinen valikoima helppokäyttöisiä valmiita kalaherkkuja sekä laadukkaita aineksia juhlavampiin kala-aterioihin. Tutustu koko valikoimaan ja parhaisiin kalaresepteihin.

Hirvittääkö kalankäsittely? Isohätälän Matti paljastaa mm. ruodonpoiston, graavauksen, grillauksen ja savustuksen salat Hätälän opetusvideoilla – kannattaa katsoa: www.hatala.fi/fi/reseptit

www.hatala.fi

Tunnettuja tuotteitamme:


hatala_tuotteet