Piimega rakentaa Kempeleeseen toimitilat 200 koodarille

Työkoneet laulavat Lentokentäntien varrella Kempeleessä, kun Piimega Oy:n uusi yli 2000-neliöinen kiinteistö valmistuu pikavauhtia. Pian muun muassa metsäteollisuutta ja rakennusalaa digitalisoivat koodarit saavat lämmittävän ja jäähdyttävän katon, peliautomaatteja ja kulmakunnan reiluimmat parkkipaikat.

Valomainosten väriloisto Lentokentäntien varrella Kempeleessä on saanut uuden nimen rinnalleen, kun ohjelmistoyritys Piimegan kyltti nostettiin rakenteilla olevan toimitilan katolle marras-joulukuun taitteessa. Talvella taloon muuttaa yhteensä yli 80 ohjelmistoalan ammattilaista.

”Rakennuslupa tuli juhannuksena ja pääsemme muuttamaan sisään helmikuussa, joten onhan tämä ollut todella nopea prosessi”, Piimegan perustaja ja toimitusjohtaja Vesa-Pekka Palokangas sanoo.

Vielä muuttoon asti koodarit työskentelevät kolmessa eri osoitteessa Oulussa. Rivakan kasvun siivittämänä Piimegan omat toimitilat kävivät liian pieneksi jo muutamia vuosia sitten ja lisätilaa on vuokrattu eri puolilta kaupunkia. Palokangas harmittelee, että eri toimipisteiden seurauksena osa porukasta näkee toisensa ensimmäisen kerran vasta pikkujouluissa. Työarkeakin kaihertavat milloin pysäköintiongelmat, milloin puutteellinen ilmavaihto.

Mutta ei kauaa. Palokangas astelee Rakennusliike Lehdon työkoneiden ohi tulevassa toimistotilassa ja viittoo kohti välikaton putkituksia: Piimegan talo on varustettu kattoon sijoitetulla lämmityksellä ja viilennyksellä. Talvella lämmityselementeissä virtaa kuuma, kesähelteillä jääkylmä vesi.

”Tämän ansiosta voimme keväällä lämmittää osaa tiloista ja aurinkopuolella tiloja jo viilennetään. Kun tänne sijoitetaan yli sata ihmistä tietokoneineen, ilmanvaihdolla ja tasaisella lämpötilalla on erittäin suuri merkitys työssä viihtymiseen.”

”Töissä viihtyminen ratkaisee kaiken”

Taloautomatiikka, ilmanvaihto ja verkkoyhteydet ovat huippuluokkaa, sillä oman toimitilan rakentaminen on mahdollistanut jokaisesta yksityiskohdasta päättämisen työntekijöiden parhaaksi. Sisärakenteet muuttuvat joustavasti ja avokonttoritilojen lisäksi kahdesta kerroksesta löytyy äänieristettyjä puhelinkoppeja sekä palaverihuoneita. Eikä ohjelmistotalo olisi ohjelmistotalo, ellei taukotiloille peleineen ja virvokkeineen olisi varattu reippaasti tilaa. Pihamaalle tulee pysäköintitilat sadalle autolle sähköautojen latauspistokkeita unohtamatta.

”Tällä toimialalla kaikki riippuu työntekijöistä ja siitä miten hyvät mahdollisuudet heillä on tehdä töitään. Ilman muuta tässä onnistuminen on meille elämän ja kuoleman kysymys”, Palokangas sanoo.

Kempeleeseen Piimegan toi lopulta yksi Palokankaan tekemä puhelinsoitto. Sen aikana kunnan elinkeinojohtaja Miia Marjanen ehti esittää Palokankaalle samaa tonttia, jolle kiinteistö paraikaa nousee. Tontti on erinomaisella paikalla vastapäätä Polar Electron pääkonttoria, mutta hinta jäi noin viidesosaan siitä mitä Ouluun rakentaminen olisi vaatinut. Tontti kaavoitettiin tilauksesta ja rakennuslupa myönnettiin nopeasti.

”Kempeleen organisaatiossa on paljon sellaisia piirteitä joita näen mielelläni myös meillä Piimegassa. Kun organisaatio on matala, päätöksenteko ei juutu väliportaisiin. Se näkyy Kempeleessä ja niin haluan tehdä itsekin työtäni.”

Töihin mahtuu 200 henkeä

Piimega on kasvanut useiden vuosien ajan noin viidenneksen vuositahtia. Vuosituhannen taitteessa perustetun yrityksen perustajat päättivät ”lakata painamasta jarrua” noin kymmenen vuotta sitten. Sekä liikevaihto että työntekijämäärä ovat sittemmin moninkertaistuneet, mutta Palokangas ei näe taitetta edessä – etenkään uusien tilojen valmistuttua. Uudisrakennus on suunniteltu 200 hengelle. Palokankaalle sadan hengen työllistäminen oli vuosikymmenen alussa kaukainen haavekuva.

”Nyt olemme jo lähellä sitä, sillä ehdimme palkata useamman koodarin jo ennen muuttoa. Vuoden 2018 aikana olemme palkanneet 20 henkeä.”

Yrityksellä on ohjelmistorintamalla useita tukijalkoja. Se tekee toiminnanohjausjärjestelmiä metsäteollisuudelle sekä rakennus- ja remontointialalle, verkkokauppoja ja myös täysin räätälöityjä ohjelmistoja.

”Olemme pärjänneet alalla hyvin, sillä valmiit ohjelmistomoduulimme ovat edelleen räätälöitävissä joustavasti asiakkaan tarpeen mukaisesti. Se vaatii paljon väkeä töihin, joten tämäkin kiinteistö on lopulta seurausta siitä, että ketterä muutosten tekeminen on erottamaton osa yritystämme.”

Tuo yrityksesi mukaan Kempeleen imuun!

Kysy lisää tonteista ja toimitiloista:
Miia Marjanen
p. 050 316 9701

Lisätietoa verkossa:
kempele.fi/tontit
kempele.fi/yrityspalvelut


 

Artikkeli on Kempeleen kunnan tuottamaa kaupallista sisältöä.