Kokenut kiinteistönvälittäjä tekee nyt työtä omalla nimellään

Kokenut kiinteistönvälittäjä Marjo Juujärvi vaihtoi osakkuuden maanlaajuisessa kiinteistönvälitysketjussa omaa nimeään kantavaan kiinteistönvälitystoimistoon. Juujärvi sanoo, että kiinteistönvälittäjällä on ainutlaatuinen tilaisuus auttaa ihmisiä tärkeässä elämän risteyspaikassa, kun on aika yhdistää unelmien utupilvet ja napakka juridinen osaaminen.

Rovaniemellä kiinteistönvälittäjänä kannuksensa ansainnut Marjo Juujärvi on perustanut Ouluun omaa nimeään kantavan kiinteistönvälitystoimiston. Taidemuseon vieressä, uudisrakennuksen kivijalassa Myllytullissa sijaitsevan asuntomyymälän värimaailma on lämmin, mutta kursailematon.

Tunnelma on tulosta siitä, kun kokenut kiinteistönvälittäjä pääsee vihdoin tekemään rakastamaansa työtä omilla väreillä ja omalla nimellä. Mitä värimaailmaan tulee, Juujärvi kertoo, että asuntokauppojen tulee olla mukava kokemus, ei pelkästään kovaa myyntitykitystä.

”Ostaja löytää unelmiensa kodin ja myyjä pääsee etenemään uuteen unelmaansa. Matkalla on kuitenkin monta vaihetta, jotka vaativat tilannetajua ja tarkkaa korvaa. Kaikki eivät välttämättä halua kotiinsa yleisesittelyjä.”

Rovaniemen lisäksi myös Oulun asuntomarkkinat ovat Juujärvelle tuttuja jo useamman vuoden ajalta. Päätös vaihtaa osakkaan asema suuressa maanlaajuisessa kiinteistönvälitysketjusta omaan yritykseen oli mahdollisuus tehdä jokaisesta työpäivästä täysin oman itsen näköinen. Juujärvi odottaa, että ennen pitkää hän pääsee jakamaan arvojaan myös uusien työntekijöiden kanssa.

Kiinteistönvälittäjä on Juujärven mukaan ennen kaikkea se taitava neuvottelija, joka osaa kohdata erilaisten persoonallisuuksien ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien asiakkaiden toiveet, odotukset ja vaatimukset, jotta myyjän ja ostajan unelmat kohtaavat toisensa. Hän pohtii, että ihmistuntemus ja tilanneherkkyys ovat hyvän kiinteistönvälittäjän tärkeimpiä työkaluja. Juujärvi huomauttaa, että kodin myynti voi olla myös kipeä, mutta uudessa elämäntilanteessa väistämätön paikka.

”Joskus kyse on unelmien toteutumisesta, joskus luopumisesta, mutta kummankaan ei pidä joutua odottamaan kauppojen toteutumista pitkään. Molemmille on äärimmäisen tärkeää, että kaikki etenee varmasti ja luotettavasti.”

Ammattitaidon taustalla olevien arvojen peruskivi on luottamuksessa: Kiinteistönvälittäjälle luotetaan myyntiin suurin omaisuus, ja sen ostamisesta sovitaan hänen kanssaan. Marjo painottaa, että hänen uransa sadoista toteutuneista kaupoista huolimatta jokainen erillinen toimeksianto todella tuntuu vahvana luottamuksen osoituksena.

Tutustu Marjon toimintaan ja tiimiin videolla!

Uudet asiakkaat tulevat suositusten perusteella

Vuodenvaihteessa aloittaneen Juujärvi LKV:n startti on ollut ripeä ja Marjo sanoo suoraan, että suurin osa uusista asiakkaista tulee suositusten perusteella.

”Luottamus ei ole vain sitä, että kaikki menee juridisesti oikein vaan myös sitä, että kun minä sanon että soitan tiettynä aikana, tai sovitaan esittelypäivästä, niin minun voi luottaa pienissäkin yksityiskohdissa.”

Kiinteistönvälittäjän tehtävä on olla sekä myyjän että ostajan asialla. Juujärvi sanoo, että asema kahden osapuolen välillä ei ole itse asiassa lainkaan ristiriitainen: Kun myyjän ja ostajan paras etu toteutuu, molemmat saavat asuntokaupasta juuri sen mitä he haluavat, ja toteutuva kauppahinta on molemmille oikea. Tähän tilanteeseen ei kuitenkaan päästä ilman kiinteistönvälittäjän lujaa osaamista ja napakkaa vastuunkantoa. Juujärvi huomauttaa, että esimerkiksi kiinteistöjen etukäteen tehtyjä kuntotarkastuksia pelätään turhaan.

”Niiden ansiosta yksinkertaisesti talon omistaja tietää mitä hän on myymässä ja kiinnostunut ostaja saa lisää varmuutta ostopäätöksen tekemiseen.”

Hän lisää, että Rovaniemellä kuntotarkastuksia tehtiin jo ennen myynnin aloittamista käytännössä jokaiseen ikää kartuttaneeseen taloon. Juujärvi sanoo kaipaavansa aidosti, että sama käytäntö yleistyy myös Oulussa. Edut ovat selvät: Kiinteistö voi osoittautua arvioitua paremmaksi, jolloin sen hinta-arvio nousee. Juujärven kokemuksen mukaan myyntiaika myös lyhenee, sillä kuntotarkastus lisää tietoa kiinteistön kunnosta ja helpottaa tarjouksen tekemistä.

”Kyse ei ole siitä, että talosta etsitään virheitä jotka painaisivat hintaa alas. Etujen ansiosta kuntotarkastuksen hinnan saa moninkertaisena takaisin. Tänä päivänä myös pankit vaativat ostavalta asiakkaalta kuntotarkastusraportin ennen lopullisen lainan myöntämistä.”

Kuntotarkastus vähentää jälkipuintia

Juujärvi toppuuttelee myös pelkäämästä, että myyjä valitsee hänen omaan pussiinsa pelaavan kuntotarkastajan. Jos kuntotarkastus tehdään jo ennen myynnin aloittamista, Juujärvi sanoo menevänsä itse mielellään paikalle riippumattomaksi osapuoleksi. Tarkastuksen jättäminen aivan kaupankäynnin loppuun on riski, sillä se voi myös osoittaa kiinnostuneen ostajakandidaatin tarjouksen esteeksi nousevia puutteita. Kuntotarkastuksessa havaitut korjaustarpeet ehtii hoitaa kuntoon ennen kiinteistön myyntiin laittamista, mikä vähentää jälkipuinnin riskiä.

”Myyjä on vastuussa kiinteistökaupassa viisi vuotta kaupanteon jälkeen myös piilevistä virheistä, joten epäkohdat on paras selvittää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.”

Juujärvi painottaa, että kodin ostaminen ja myyminen on suurien tunteiden ja odotusten aikaa, mutta tarkastusten, lakipykälien ja lukuisien teknisten yksityiskohtien huomiointi on välttämätöntä. Silloin kaikki etenee sujuvasti, varmasti ja ennen kaikkea oikein.

”Näiden unelmien ja erilaisten raporttien keskeltä löytyvän kiinteistönvälittäjän työn tekeminen tuntuu myös itselle arvokkaalta ja merkitykselliseltä. Minulla on aidosti mahdollisuus auttaa lukuisien ihmisten elämää sen tärkeässä risteyspaikassa. Tätä työtä on ilo tehdä täydellä sydämellä.”

-Marjo Juujärvi

Anna minun auttaa unelmiesi kaupoissa,
klikkaa verkkosivuilleni ja ota rohkeasti yhteyttä! >>

Lähetä sähköpostia marjo@juujarvilkv.fi
Puh. +358 (0)40 841 7700

 

Seuraa Marjoa sosiaalisessa mediassa:

 

Artikkeli on Marjo Juujärvi LKV:n tuottamaa kaupallista sisältöä.