Omakotitalo parikymppisenä – rakentaminen ei katso ikää

Nuoren perheen ensimmäinen oma koti voi olla itse rakennettu omakotitalo, kun unelman mittasuhteet ovat kohdillaan ja kumppanina on luotettava talotoimittaja.

IMG_0268-2

Heidi ja Tatu, uudenkarhean kodin onnelliset asukkaat, ovat parikymppisiä omakotirakentajia.

– Laskeskelimme, että on järkevämpää aloittaa oman kodin lainanmaksu mahdollisimman nopeasti vuokrien maksamisen sijaan. Pankki suhtautui meihin nuoriin rakentajiin ja lainanottajiin hyvin, kun talounelma oli järkevä ja kohtuuhintainen.

IMG_0202

– Uusi asuinalue Oulunsalossa on vaikuttanut rauhalliselta ja oma piha kerrostaloelämän jälkeen on ihana erityisesti kohta kaksivuotiaalle tyttärelle, perhe kertoo.

Heidin ja Tatun valinta oli Jukkatalon reilun sadan neliön talopaketti. Talomalli löytyi Jukkatalon mallistosta valmiina.

– Muutamia pieniä muutoksia teimme, mutta pitkälti koti noudattelee valmiin talomallin linjaa. Parasta tässä kodissa on erillinen kodinhoitohuone ja oma huone tyttärelle.

Materiaalivalinnat uuteen kotiin tehtiin yhdessä.

– Laminaattilattia on kohtuuhintainen ja kestävä valinta lapsiperheeseen ja Jukkatalon mallistosta löytyi moderniin ja vaaleaan kotiin sopivat keittiönkalusteet, kertoo perhe.

IMG_9840

Lainan hakeminen ja projektin suunnittelu on helpompaa, kun kaikki tavara tulee samalta toimittajalta ja lopullinen hinta projektille on jo varhain tiedossa.

– Kalusteasennuksen ja sähkötyöt tein taloon itse, kertoo Tatu. Tässä kohtaa omasta sähkömiehen ammatista oli iso hyöty.

Heidin ja Tatun mukaan nuorella iällä rakentamisessa ei ole mitään kummallista, päinvastoin, kannustavaa palautetta tuli ympäristöstä runsaasti!

IMG_9719

– Nuorena on energiaa ja toisaalta vain tekemällä oppii, nyt olemme taas paljon viisaampia, jos seuraava rakennusprojekti on joskus edessä hymyilevä pariskunta toteaa.

Vinkit ensirakentajille

 • Tutustu ensin tonttitarjontaan

  Vuokratontti on asuinalueella kustannustehokas vaihtoehto

 • Budjetin laskeminen ja arvioiminen on tärkeä osa onnistunutta projektia

  Verkosta löytyy hyviä työkaluja budjetin laskemiseen ja oma pankki antaa hyviä neuvoja ja laskureita kulujen arvioimiseen.

 • Kerää haaveet paperille

  Inspiraatiokuvat ja toiveet kodin pohjaratkaisusta on hyvä koota omaan kansioonsa, näin ideat jalostuvat parhaiten!

 • Käytä ammattilaisia!

  Talomyyjät ovat ammattilaisia, joiden luokse voit mennä juttusille joko hyvin valmiin suunnitelman tai pelkän orastavan haaveen kanssa. Talomyyjän luona kuulet asiantuntijan vinkit ja pääsette työstämään haavetta konkreettisesti paperille.

Oulun seudulla sinua palvelevat

Pauliina Haukipuro

p. 040 630 7097
pauliina.haukipuro@jukkatalo.fi
Tutustu Pauliinaan >>

ja

Outi Joensuu

p. 040 670 8703
outi.joensuu@jukkatalo.fi

Toivotamme asiakkaillemme ja omasta kodista haaveileville lämmintä joulua!

Jukkatalo rakentaa sinulle laadukkaan kodin yli 30 000 toimitetun kodin kokemuksella. Kuinka valmiina sinä Jukkatalosi haluat? Oli valintasi sitten muuttovalmis koti tai talopaketti, Jukkatalo on luotettava kumppani, joka takaa asumisen edelläkävijänä sinulle loistavat puitteet asumiseen ja toimivaan arkeen.

Jukka-logo-v-1968-MV

Artikkeli on Jukkatalon tuottamaa kaupallista sisältöä.