Iissä tehdään ai­nut­laa­tuis­ta yh­teis­työ­tä yrit­tä­jien ja kunnan kesken – ”Y­rit­tä­jäl­lä va­pau­tuu varoja esi­mer­kik­si lai­te­in­ves­toin­tei­hin ja hen­ki­lös­tön kou­lut­ta­mi­seen”

Iin kunnan omistama Iilaakso Oy rakennuttaa yrityksille toimialasta riippumatta toimitiloja vuokralle.

Iilaakso Oy:n Antti Tuomaala (vasemmalla) ja V.A.V. Groupin Jarkko Peuhkuri tekevät yhteistyötä. Kun V.A.V. Groupin toiminta on kasvanut, Iilaakso Oy on laajentanut yrityksen toimitiloja tarpeiden mukaan.

Moni yrittäjä kohtaa arjessaan positiivisen ongelman: työtä olisi vaikka vuorokauden ympäri, toimitiloja tarvittaisiin lisää ja toiminnan kasvaessa myös työntekijöitä olisi hyvä olla enemmän. Monella yrityksellä ei kuitenkaan ole aikaa tai rahaa investoida uuteen ja tilavaan teollisuushalliin tai valoisaan toimistoon.

Iin kunnan omistama Iilaakso Oy vastaa juuri tähän haasteeseen rakennuttamalla ja vuokraamalla yrityksille toimisto- ja teollisuustiloja Iihin. Kun Iilaakso hoitaa toimitilat, yrittäjä voi keskittyä työn tekemiseen.

Iilaakso Oy:n toimitusjohtaja Antti Tuomaala kertoo, että vastaavaa toimintaa ei ole tiedossa muissa kunnissa Oulun alueella.

”Me rakennamme toimitilat yrittäjän tarpeen mukaan ja yritys pääsee toimitiloihin vuokralle. Näin yrittäjällä vapautuu omia varoja esimerkiksi laiteinvestointeihin tai henkilöstön kouluttamiseen. Halutessaan yrittäjä voi ostaa toimitilat itselleen milloin tahansa.”

Ii on sijainniltaan loistavalla paikalla, vain 25 minuutin päässä Oulusta. Iin läpi kulkee Suomen pääväylä, josta on helppo kulkea niin Pohjois- ja Etelä-Suomeen kuin Norjaan ja Ruotsiinkin.

”Me elämme asiakkaamme kasvun mukana. Jos asiakkaan yritys kasvaa ja tilaa tarvitaan lisää, me voimme laajentaa tuotantotiloja. Asiakas voi siis keskittää omat resurssinsa rekrytoimiseen, me huolehdimme seinistä ja katosta”, Tuomaala kertoo.

Iilaakso on yrittäjien tuki ja turva

Tuomaala on huomannut, että erityisesti korona-aika on asettanut haasteita yritysten kasvulle, sillä pankit ovat varovaisempia lainan myöntämisessä. Tehtaiden ja toimitilojen rakentaminen on kallista.

”Me Iissä haluamme olla notkeita ja nopeita: yritysmaailmassa tilanteet muuttuvat hyvin nopeasti. Viimeisen vuoden aikana on huomattu, että maailmantilanne voi mennä hetkessä aivan päälaelleen, jolloin yrittäjät tarvitsevat taakseen yhteistyökumppaneita. Me tuemme yrittäjiä vaikeissakin hetkissä”, Tuomaala sanoo.

Iilaakso Oy on rakennuttanut Iihin noin kymmenen tuotantolaitosta. Yksi tuotantolaitoksista on V.A.V. Groupin tehdas, jossa työskennellään tiivisteratkaisujen, raaka-aineiden ja asennustekniikan parissa.

Tällä hetkellä Iilaakso Oy on rakennuttanut Iihin noin kymmenen tuotantolaitosta. Lisäksi Iilaakso hallinnoi Micropolista, jossa on yritysten toimistotiloja.

”Teemme tuotantotiloja yrityksen toimialasta tai koosta riippumatta. Katsomme yhdessä asiakkaan kanssa, minkälaiset tarpeet hänellä on ja minkälaista apua he tarvitsisivat”, Tuomaala kertoo.

Yrittäjäystävällisessä Iissä on edulliset vuokrat

Aivan nelostien tuntumassa Iissä sijaitsee tiivisteratkaisujen, raaka-aineiden ja asennustekniikan asiantuntijayritys, V.A.V. Group Oy. Vuonna 2005 perustetun V.A.V. Groupin toimitiloja on laajennettu jo kertaalleen ja uuttakin laajennusta on suunniteltu.

”Iilaakson kanssa tehty yhteistyö on ollut aina nopeaa ja sujuvaa. Iin kunta on hyvin yrittäjäystävällinen: kaikkiin meidän suunnitelmiin ja ongelmiin on suhtauduttu aina hyvin”, V.A.V. Groupin toimitusjohtaja Jarkko Peuhkuri kertoo.

“Emme ole halunneet omistaa tuotantotiloja, vaan olemme pystyneet toimimaan pienemmillä kuluilla, kun vuokratasot ovat olleet edulliset.”

Antti Tuomaala ja Jarkko Peuhkuri ovat yhtä mieltä siitä, että Ii on hyvä paikka yrittäjälle. Iissä on tilaa rakentaa suurempiakin toimitiloja ja tehtaita. Yksi Iin hyvistä puolista on myös se, että Iistä saatava työvoima on pysyvää ja sitoutunutta.

Peuhkurin mukaan Iilaakso Oy on ollut yrityksen tukena myös muissa kuin kiinteistöasioissa.

”Kun korona alkoi, Iilaaksosta pidettiin yrittäjiä ajan tasalla ja tuotiin esiin asioita, jotka helpottavat yrittäjiä vaikeassa tilanteessa. Laajennussuunnitelmissa hanketta on viety kunnan puolelta positiivisessa hengessä eteenpäin ja informaatio rakennusvalvontaan ja kunnanjohtoon on kulkenut hyvin”, Peuhkuri kertoo.

Peuhkurin mielestä Ii on hyvä paikka yritykselle. Hänen mielestään Ii sopii kaikenlaisille yrittäjille toimialasta riippumatta.

Iissä yrittäjät tekevät tiivistä yhteistyötä sekä kunnan että muiden paikallisten yrittäjien kanssa.

”Yrittäjän, joka etsii paikkaa yritykselleen, kannattaa ainakin tsekata, olisiko sopivia tiloja tai muuta tukea saatavissa täältä. Vuokrat ovat täällä huomattavasti edullisempia kuin isommissa kaupungeissa ja lisäksi Iissä on enemmän yhteistyötä firmojen ja kunnan välillä”, Peuhkuri kiteyttää.

Kiinnostuitko? 

Ota yhteyttä:
Antti Tuomaala
Toimitusjohtaja
Toimitilaratkaisut
antti.tuomaala@iilaakso.fi
040 672 1389

Sijoitu Iihin!

Meillä on kysyntää palveluille ja tilaa uusille yrityksille. Hyödynnä nelostien liikennevirta Oulun kaupungin ja Kemin biotalousalueen välillä. Valtatien liikennemäärä Iin kohdalla on noin 12 500 autoa vuorokaudessa.

Ii on osa Oulun 250 000 asukkaan talous- ja työssäkäyntialuetta. Meiltä saat nopeasti toimitilan tai tontin yrityksellesi.

Tutustu: ii.fi/business