Tunnelma on katossa – Näillä valaisimilla luot uutta ilmettä kotiisi

Pimeät illat kutsuvat nyt kaikkia sisustajia leikittelemään valoilla niin sisällä kuin ulkona. Lue, mitkä ovat tämän sesongin uusimmat ja suosituimmat valaistusratkaisut.

Valaisimet entistä ekologisempia – led-tekniikka tuli jäädäkseen

Sisätilojen valaisimissa luonnonmateriaalien käyttö on ehdottomasti tämän hetken kuumin sana. Valaisimissa leikitellään luonnonmateriaaleilla kuten puulla, rottingilla ja erilaisilla punoksilla. Esimerkiksi HalpaHallin valaisinvalikoiman uusin jäsen on meriheinästä punottu Kodintaika-kattovalaisin.

Moni valaisin on saatavana nykyään kiinteän led-polttimon kanssa, eli valaisimessa ei ole lainkaan vaihdettavaa polttimoa. Tämä on paitsi helppoa myös erittäin kestävä ja laadukas ratkaisu. Led-polttimot ovat erittäin pitkäikäisiä – ne kestävät oikein käytettynä vuosikymmenen eivätkä kuumene hehkulamppujen tavoin. Kun polttimoita ei tarvitse vaihtaa usein, säästytään myös ylimääräiseltä polttimojätteeltä.

HalpaHallin valikoimasta löytyvät hyvän arjen valaisimet, jotka sopivat suomalaiseen kotiin. Myymälävalikoiman lisäksi HalpaHallin verkkokaupasta löytyy satoja laadukkaita valaistusratkaisuja, esimerkiksi Tapio Wirkkalan Airamille suunnittelemia valaisimia. Aarikan valaisimia  ja HalpaHallin oman tuotemerkin Kodintaian tuotteita.

Ulkovaloilta haetaan käytännöllisyyttä ja tyylikkyyttä

Sisätilojen sisustamisesta tutut selkeät skandinaaviset linjat näkyvät suomalaisten ulkovaloissa yhä enemmän. Siinä missä aiemmin taloa rakennettaessa rakennukseen asennettiin yksi valo kiinni palvelemaan vuosikymmeneksi eteenpäin, tänä päivänä halutaan vaihdella valaisimia myös ulkona tarpeen, sisustustrendien ja mieltymysten mukaan.

Käyttötarkoitus on kuitenkin edelleen valttia ulkovalaistuksen valinnassa: valaisin tulee ensisijaisesti valita sen mukaan, halutaanko tunnelmaa terassille, valoa kulkuväylän varteen tai valaista pihalla työskentelyä.

HalpaHallin kivijalkamyymälöiden valikoimassa vuodesta toiseen kestosuosikin asemaa ovat pitäneet perinteiset suorakulmaiset led-valonheittimet. Suosion taustalla on valonheittimien monikäyttöisyys ja hinta-laatusuhde: heittimistä löytyy kestävä alumiinirunko, led-tekniikkaa ja niitä on saatavana liiketunnistimella tai ilman. Toinen kestosuosikki on kotimaisen Airamin ulkovalovalikoima, joka sisältää tyylikkäitä ja kestäviä suomalaiseen makuun suunniteltuja valoratkaisuja.

Koristevalot kutsuvat hulluttelemaan sisällä ja ulkona – pitkät valosarjat uusi hitti

Koristevalosesonki käy nyt kuumimmillaan. Tämän vuoden uutuutena HalpaHallin valikoimasta löytyy paljon kysyttyjä pitkiä, jopa 1500 Led-polttimon valosarjoja. Pitkillä valosarjoilla saadaan luotua helposti näyttäviä valaistuksia ulkona esimerkiksi puihin ja pensaisiin.

Perinteisesti koristevalosarjoissa on suosittu lämmintä led-valaistusta, mutta viime vuosina erityisesti värikkäät valosarjat ovat kasvattaneet suosiotaan. Uuden led-tekniikan ansiosta värit näkyvät kauniimpana ja valot palavat pitkään.

Koristevalot on mielletty ennen sijoitettavaksi ulos tai ikkunoihin kuuluviksi koristeiksi, mutta nykyään koristevaloiksi miellettyjä hehkulamppusarjoja ja valopalloja löytyy myös sisätiloihin sopivina. Ne toimivat mainioina arjen piristäjinä niin lastenhuoneissa kuin osana koko kodin yleissisustusta.

Valoja hankkiessa muista nämä:

Valaisimen käyttötarkoitus

  • Haetko kulkuvaloa, työskentelyvaloa, tunnelmavaloa tai kohdevaloa?
  • Onko kohteessa jo muuta valoa olemassa?

Polttimon valinta

  • Onko valaisimessa kiinteä led-polttimo vai vaihdettava polttimo?
  • Jos olet epävarma, kysy myyjältä rohkeasti apua polttimon valinnassa

Valaisimen asennus

  • Noudata valaisimen mukana tulevaa käyttöohjetta
  • Käytä ulkotiloihin vain ulkokäyttöön soveltuvia valaisimia
  • Kiinteän valaisimen kanssa ole huolellinen, ettei johto joudu puristuksiin tai vahingoitu asennuksen aikana

 

Tutustu HalpaHallin monipuoliseen valaisinvalikoimaan täältä >>