Luotettava vaurastumisen kumppani – ihan sinua varten!

Varallisuuden kasvattamiseen on tarjolla monenlaisia tuotteita ja palveluita, jolloin luotettavan ja asiantuntevan kumppanin merkitys korostuu.

Oulun Osuuspankissa toimii tällä hetkellä kolmisenkymmentä varallisuudenhoidon ammattilaista. Heidän tehtävänsä on auttaa pankin asiakkaita vaurastumaan sekä ymmärtämään säästämisen ja sijoittamisen tarjoamia mahdollisuuksia.

Asiantuntijoita löytyy pankin jokaisesta yhdeksästä toimipaikasta sekä Isollakadulla sijaitsevasta yksityispankkipalveluita tarjoavasta OP Private Oulu -yksiköstä.

”Meillä on töissä pitkän linjan ammattilaisia, jotka ovat urallaan nähneet vaihtuvia markkinatilanteita. OP Oulun varallisuudenhoidon ammattilaiset muodostavat käytännössä koko Pohjois-Suomen suurimman ja kokeneimman varallisuudenhoidon asiantuntijayksikön”, OP Private Oulun ja Lakipalveluiden johtaja Susanna Rajakangas kertoo.

OP Oulun asiakkaille tarjolla on kattava valikoima sekä OP Ryhmän että ulkopuolisten kumppanien tarjoamia tuotteita. Uudistimme viime vuonna osakekaupankäynnin hinnoittelua. Sen myötä haluttiin mahdollistaa yhä useammalle osakesijoittamisen aloittaminen ja kannustaa asiakkaita hajauttamaan sijoituksiaan.

Kilpailukykyisten tuotteiden ja hintojen lisäksi tämän päivän asiakkaat arvostavat helposti tavoitettavaa, osaavaa ja luotettavaa keskustelukumppania, joka ottaa neuvonnassa huomioon heidän unelmansa ja tavoitteensa sekä pystyy auttamaan niiden saavuttamisessa.

”Laadukkaan ja kattavan tuotevalikoiman rinnalla meille erityisen tärkeää onkin juuri henkilökohtainen palvelu. Sijoitusasiantuntijoidemme tärkein tehtävä on tuottaa sekä henkilö- että yritysasiakkaillemme sijoituspalvelua ymmärrettävästi, vastuullisesti ja ihmisläheisesti”, myyntijohtaja Risto Oja selventää.

”Tavoitteenamme on tehdä vaurastumisesta kiinnostuneille asiakkaillemme oma henkilökohtainen säästö- tai sijoitussuunnitelma. Se auttaa asiantuntijoitamme tekemään suosituksia asiakkaan parhaaksi. Suunnitelmaan on helppo palata ja sitä on helppo muokata yhdessä matkan varrella.”

Asiakkaiden kokemuksia kuunnellaan pankissa herkällä korvalla ja kehitystyötä palvelun parantamiseksi tehdään koko ajan.

”Käytämme paljon aikaa asiakkaiden kuuntelemiseen, jotta ymmärrämme heidän tarpeitaan ja toiveitaan paremmin. Ainoastaan siten pystymme tarjoamaan heille palvelua, josta on heille selkeää hyötyä. Asiakkailta saamamme palautteen perusteella he ovat erinomaisen tyytyväisiä palveluumme. Se kertoo, että olemme oikealla tiellä”, Susanna Rajakangas toteaa tyytyväisenä.

Ollaan yhteydessä!

Kaikkien Oulun Osuuspankin asiatuntijoiden suorat puhelinnumerot löydät osoitteesta op.fi/oulu/soitasuoraan

OP Talousilta 2019: Mistä rakennetaan Oulun ihme 3.0?

OP Talousilta järjestetään keskiviikkona 3.4.2019 klo 17–21 Oulun teatterilla. Tule kuulemaan ajankohtaisista talousaiheista lisää!

Ilmoittaudu tästä viimeistään pe 29.3. >>

”Taas tupa täyteen!” Näin selkeä on Oulun Osuuspankin toimitusjohtajan Timo Levon tavoite kevään 2019 OP Talousillalle. Viimevuotisen, historian ensimmäisen Talousillan palaute oli niin innostunutta, että tapahtuma järjestetään uudelleen.

”Viime keväänä yleisöarvosana oli peräti 8,8/10, ja erityisesti kiiteltiin Hannu Lehdon yrittäjäpuheenvuoroa. Tänä vuonna on uudenlainen teema. Talous on usein kovia asioita, numeroita, mutta ihmiset miettivät myös yhteiskunnallista hyvinvointia pitkällä tähtäimellä. Siksi aiheena on kiertotalous ja sen hyödyt yrityksille ja sijoittajille”, kertoo Levo, joka itse pitää tilaisuudessa talouskatsauksen.

Tilaisuuden pääpuhuja tulee Oulun yliopistolta. Professori Mirja Illikainen johtaa tutkimusryhmää, joka on kehittänyt teollisuuden jätemateriaalista maailman lujimman sementtiä sisältämättömän ekokuivabetonin.

”Kiertotalous on paitsi elintärkeää ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen ehtymisen näkökulmasta, myös suuri mahdollisuus paikallisille yrityksille. Kiertotaloudesta on mahdollista rakentaa kannattavaa liiketoimintaa”, Illikainen sanoo.

Talousillassa Illikainen kertoo, kuinka tutkimusryhmästä tuli viidessä vuodessa maailman paras alallaan.

”Se oli Oulun ihme pienessä mittakaavassa. Olimme oikeaan aikaan liikkeellä ja saimme harjoitella rauhassa ennen kuin laajempi kiinnostus kiertotalouteen nousi. Lisäksi meillä on uskomattoman hyvä ja hauska porukka, jossa ei ole tärkeää, että itse menestyy, vaan että me menestymme.”

Uudelle Oulun ihmeelle onkin kysyntää, Levo miettii.

”Oikea-aikaisuus on avainsana. Oulu menestyi myös 1990-luvulla siksi, että olimme oikeaan aikaan liikkeellä teknologian murroksessa. Kaikki halusivat tehdä yhdessä jotain uutta, ja vuorovaikutus sujui. Se oli ensimmäinen Oulun ihme.”

Levon mukaan Oulun ihme 2.0 kesti vain lyhyen aikaa 2000-luvun alussa, ja yhteistyö rapistui.

”Nyt Oulun ihme 3.0 täytyy rakentaa yhdessä. Alueella on paljon potentiaalia, mutta myös paljon neuvottomuutta, miten saada kaikki osaaminen ja resurssit yhteen. Pyörään on päässyt syntymään kitkaa, ja nyt tarvitaan yhteistoimintaa sen takaisin liikkeelle saamiseksi.”

Kiertotalous voikin olla yksi ihmeentekijä. Se edellyttää tietotaitoa, jota ei ilman yliopistoa ole.

”Mitään uutta liiketoimintaa ei synny ilman osaamista, eikä osaaminen synny hetkessä. Tarvitaan intoa, aikaa ja oppimista, ja tarpeeksi samasta asiasta kiinnostuneita ihmisiä yhdessä”, Illikainen painottaa.

Yliopiston rooli on siis ratkaiseva.

”Yritysten oma tutkimustoiminta rajoittuu usein lähitulevaisuuden ilmiöiden ja niiden kaupallistamisen selvittämiseen. Yliopistolla on mahdollisuus katsoa kauemmas, 10–15 vuoden päähän. Alueellisen kasvun näkökulmasta olennaista on saada opiskelijat myös työllistymään ja jäämään paikkakunnalle”, Levo sanoo.

Kiertotalouden mahdollisuuksien lisäksi Talousillan aikana kuullaan tämänhetkisistä talouden näkymistä vastuullisesta sijoittamisesta ja vaurastumisesta, sekä paikallisia esimerkkejä uudistumisesta ja sen mukanaan tuomista mahdollisuuksista.

”Haluamme herättää kiinnostusta myös siihen, mitä jokainen voi tehdä itse oman taloutensa hyvinvoinnin kohentamiseksi.”


OP Talousilta järjestetään keskiviikkona 3.4.2019 klo 17–21 Oulun teatterilla, Kaarlenväylä 2, Oulu.

Mahdollisuus verkostoitua ja tutustua esittelypisteisiin klo 17 alkaen. Asiantuntijapuheenvuorojen välissä esiintyy Ylva Haru bändinsä kanssa. Illan juontajana toimii Sanna Hirvaskari.

Ohjelma

18.00 suurella näyttämöllä
Illan avaus ja talousnäkymät 2019
Toimitusjohtaja, kauppaneuvos Timo Levo, Oulun Osuuspankki

Tuhkasta timantteja? Kiertotalouden materiaaleista kestävää liiketoimintaa
Professori Mirja Illikainen, Oulun yliopisto

Vastuullinen sijoittaminen OP:ssa
ESG-Asiantuntija Annika Manninen, OP Varainhoito

Media-alan muutosvoimat
Toimitusjohtaja Juha Laakkonen, Kaleva Media

Johtaja Sari Heinonen (OP osk) kertoo finanssialan digimurroksesta.

n. 20.00 lämpiössä
Kahvitarjoilu ja tutustumista OP:n ja kumppaneidemme esittelypisteisiin

 
Ilmoittaudu tästä viimeistään pe 29.3. >>

 
 
Teksti: Heli Koppelo
Kuvat: Jussi Peltola

 

Artikkeli on OP Oulun tuottamaa kaupallista sisältöä.

Ääni kuuluville edustajiston kautta

Miten omistajan ääni saadaan kuuluviin, kun Oulun Osuuspankilla on yli 70 000 omistaja-asiakasta? Vastaus on: vaaleilla valittava edustajisto. Tänä vuonna pankin omistaja-asiakkaat pääsevät taas käyttämään äänivaltaansa.

Osuuspankin toiminta perustuu osuustoiminnallisuuteen ja sen perustehtävä on omistaja-asiakkaiden taloudellisen hyvinvoinnin lisääminen.

– Omistaja-asiakkuus antaa oikeuden osallistua pankin hallintoon ja päätöksentekoon. Sitä kautta jäsenten vaikuttamismahdollisuudet ulottuvat pankin toimintaan laajemminkin, alueen elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin edistämiseen, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Levo kertoo.

Osuuskunnissa päätöksenteon perusarvoihin kuuluu jäsen ja ääni -periaate. Jäsenkunta valitsee keskuudestaan oman pankkinsa hallintohenkilöt. Oulun Osuuspankissa ylintä päätösvaltaa käyttää omistaja-asiakkaiden valitsema edustajisto, jonka toimikausi on aina kerrallaan neljä vuotta.

Edustajiston vaalit järjestetään nyt marraskuussa, ja ehdokkaaksi voi asettua kesän loppuun saakka. Tänä vuonna vaaleissa näkyy vahvasti digitaalisuus; sekä ehdokkaaksi asettuminen että äänestäminen onnistuvat tietokoneella tai mobiililaitteella.

Mitä osuustoiminnallisuus tarkoittaa paikallisen pankin näkökulmasta?

Katso Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Levon haastattelu.

Kiinnostus ja oman elämän asiantuntemus riittävät

Ehdokashankintaan Oulun Osuuspankin toimialueella panostetaan tosissaan. Ehdokkaita etsitään aktiivisesti Oulun seudulta eri ikä- ja ammattiryhmistä, naisista ja miehistä.

– Tavoitteena on saada vaaliin ehdokkaiksi laaja ja monipuolinen määrä omistaja-asiakkaita. Tämän myötä äänestäjille on tarjolla jokaiselle sopiva ehdokas, jolle äänensä voi antaa. Vaalien tuloksena toivotaan syntyvän edustajisto, joka vastaa osuuspankin omistaja-asiakaskunnan rakennetta, Levo sanoo.

– Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankki- tai vakuutusasioiden osaamista. Ehdokkaaksi toivotaan ihan tavallisia omistaja-asiakkaita, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta.

Oulun Osuuspankki haluaa tarjota edustajiston jäsenille muutakin kuin yhden lakisääteisen kokouksen vuodessa. Luvassa on monipuolista koulutusta ja taloustiedon tarjontaa. Usein edustajiston jäsenyys on myös ensimmäinen porras matkalla vaativampiin tehtäviin osuuspankin hallinnossa.

– Me Oulun Osuuspankissa korostamme erityisesti kaksisuuntaista viestintää. Yhteisten kokousten ja koulutustilaisuuksien lisäksi edustajiston jäsenillä on suorat yhteydet pankin johtoon. Tämä edesauttaa yhteistyötä ja lähentää samalla pankin johtoa ja asiakkaita, Levo tähdentää.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua Oulun Osuuspankin palveluja käyttävä omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi viimeistään 30.6.2017 ja täyttää 18 vuotta viimeistään ehdokashankinnan päättyessä 8.9.2017 ja joka ei ole Oulun Osuuspankin palveluksessa, eikä sen hallituksen tai hallintoneuvoston jäsen.

Ehdokkuuden vahvistamiseksi ehdokas tarvitsee kolme kannattajaa, jotka myös ovat Oulun Osuuspankin omistaja-asiakkaita. Ehdokkaan kannattajat voivat antaa oman kannatuksensa verkossa osoitteessa www.op.fi/edustajistonvaalit.

Edustajisto on OPn ylin päättävä elin. Se käyttää päätösvaltaansa lain ja pankin sääntöjen määrittelemissä asioissa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

Edustajiston vaalit pidetään samanaikaisesti yhteensä 81 osuuspankissa eri puolilla Suomea. OPssa jokaisella omistaja-asiakkaalla on yhtäläinen mahdollisuus vaikuttaa pankkinsa asioihin. Äänestäminen edustajiston vaaleissa on yksi tärkeä vaikuttamiskanava. Seuraa vaaliviestintää, asetu ehdolle ja käytä äänioikeuttasi. Tervetuloa vaikuttamaan oman pankkisi asioihin!

Tärkeitä päivämääriä

  • Ehdokashankinta 14.8. – 8.9.2017
    Ehdokkaaksi voi ilmoittautua helposti netissä osoitteessa www.op.fi/edustajistonvaalit
  • Vaalit 6. – 19.11.2017
  • Vaalien tulos julkistetaan 4.12.2017

Edustajisto on Oulun Osuuspankin ylin päättäjä

  • Edustajisto on osuuspankin ylin päätöksentekoelin. Sen toimivalta vastaa pitkälti osakeyhtiön yhtiökokousta.
  • Edustajiston jäsen on näköalapaikalla omassa pankissaan näkemässä koko OPn tulevaisuuden kehityssuunnat. Pankki järjestää edustajiston jäsenille valmennusta.

Uutta vuonna 2017

  • Tämän vuoden edustajiston vaaleissa uusi teknologia on vahvasti esillä. Uutta on myös se, että suhteellisista vaaleista siirrytään enemmistövaaliin, jossa jokainen edustaja tulee valituksi omilla äänillään ja ansioillaan.
  • Sähköinen ehdokasasettelu on nyt sähköisen äänestämisen rinnalla. Omistaja-asiakkaat voivat äänestää tietokoneella tai mobiililaitteella.
  • Sosiaalista mediaa hyödynnetään ehdokkaiden haussa ja itse vaaleissa aktiivisesti. Myös vaalikoneet ovat käytössä.

Lisätietoa www.op.fi/oulu

 
Artikkeli on Oulun Osuuspankin tuottamaa kaupallista sisältöä.