Pihakivetys – huoleton vaihtoehto tyylikkääseen pihaan

Onnistunut ja oikein laatoitettu piha-alue on huolellisen suunnittelun ja toimivien ratkaisujen tulos. Etukäteissuunnittelun jälkeen kääritään hihat ja ryhdytään toimeen.

 

Nykyään yhä useampi pientaloasukas päätyy helppohoitoiseen ja näyttävään pihakivetykseen piharatkaisuissaan. Pinnoitettavia alueita voivat olla esimerkiksi oleskelualue, pääsisäänkäynti, pihakäytävät ja auton pysäköintialueet. Myös jätekatoksen alusta kannattaa päällystää pihakivellä kestävyyden, siisteyden ja puhtaanapidon kannalta.

 

– Kannattaa jutella asiantuntijan kanssa, millaiset kivet sopivat mihinkin tarkoitukseen, selventää Lujabetonin pihakivien myyntipäällikkö Jari Huovinen. Aina kannattaa tehdä suunnitelma pihasta etukäteen, sen voi teettää ammattitaitoisella pihasuunnittelijalla tai tehdä itse. Suunnitelman tekeminen mahdollistaa toteutuksen vaiheittain.

– Laattoja on suunniteltu eri tarkoituksiin, esimerkiksi henkilöauton alle täytyy olla paksumpaa kiveä, vähintään 60 mm paksua. Jalan liikuttavien betonien paksuus voi olla neljästä sentistä ylöspäin. Lisäksi raskaammalle liikenteelle ja katualueille on kiviä 70 ja 80 mm:nä.

Jari Huovinen rohkaisee käyttämään kiviä elävästi ja monipuolisesti.

– Nykyään tarjolla on niin upeita eri vaihtoehtoja, että kivistä saa luotua todella näyttäviä kokonaisuuksia. Värit kannattaa valita siten, että sävyt ovat harmoniassa keskenään ja sopivat myös talon väriin sekä ympäristöön kauniisti.

Nykyään pihakivien valikoima on ilahduttavan laaja niin värien kuin erilaisten pintakäsittelyjen osalta.

– Yksi suosittu mallimme on tällä hetkellä Lujabetonin valmistama Antiikkikivisarja, joka on pinnaltaan lainehtiva pihakivi. Se antaa pihalle aivan uudenlaisen ilmeen. Antiikkikivet, kuten muutkin Lujabetonin pihakivet valmistetaan aina läpivärjätystä betonista. Iltojen pimentyessä pihan ja sisäänkäyntien yhteydessä olevat muurikivet ja niiden valaistukset lisäävät viihtyisyyttä ja antavat tunnelmaa.

Antiikkilaatta on pinnaltaan lainehtiva pihakivi.

– Muurikivillä luodaan vaihtelua penkereisiin ja istutusten ympärille. Valikoimassamme on myös Aita-Albertti -pylväs, jolla saa lisää eloa muuriin ja sopii hyvin portinpieleen. Muureihin asenettavat valot tuovat niin ikään uutta ilmettä ja valoa pihalle. Lujabetonilla on myynnissä myös uusi iso kansikivi, jonka voi asentaa olemassa olevan muurin päälle niin halutessaan. Tämä mahdollistaa myös uuden kansivalon käytön.

Aita-Albertti -pylväs sopii hyvin portinpieleen.

Olemme tehneet pihan kaunistamisen entistä helpommaksi ja tuoneet markkinoille Kivi-Iisi -tuoteperheen. Kivi-iisi -tuotepaketit toimitetaan yhdellä lavalla, jossa on kaikki tarvittava asennusohjeista tarvikkeisiin yhdessä ja samassa paketissa. Tuotteet voi asentaa suoraan sora- tai murskepohjalle. Kivi-iisi tuoteperheestä löytyy jo aiemmin mainittu Aita-Albertti, Aita-Albertti valoisa ja Piha-Birgitta –tuotepaketit.

Tutustu Kivi-iisi -tuoteperheeseen

5 vinkkiä pihakivetyksen suunnitteluun:

  1. Mieti etukäteen, mitä haluat pihassa korostaa.
  2. Mieti etukäteen, mikä sopii omaan pihaasi.
  3. Mieti etukäteen, mikä sopii muuhun ympäristöön.
  4. Voit tehdä myös itse tai käänny ammattilaisen puoleen ja kysy suunnitteluapua.
    Huolellisen suunnittelun jälkeen ladonta on helppoa.
  5. Ole ennakkoluuloton ja nauti kättesi jäljestä.

 

Pihakivetys – huoleton vaihtoehto tyylikkääseen pihaan

Onnistunut ja oikein laatoitettu piha-alue vaatii huolellista suunnittelua ja toimivia ratkaisuja. Sen jälkeen kääritään hihat ja ryhdytään toimeen. Lue lisää

Kaunis piha huolellisella suunnittelulla

Lujabetoni logo_screen

Kevät on parasta aikaa laittaa piha kuntoon. Toimiva ja käytännöllinen piha toimii paitsi viihtyisänä oleskelutilana, myös kauniina katseenvangitsijana ja osana kodin tiloja. Lue lisää