Konstailematonta kotiruokaa

Lounastuotteen synty ja nykyisyys

Kaarina ja Kauko Helanen olivat ehtineet jo tehdä pitkän työuran mm. liha- ja säilykealalla 1960-luvulta lähtien kun Kauko Helanen organisoi Oulunsaloon uusien toimitilojen rakennusprojektin. Uudenaikaiset tuotantotilat valmistuivatkin Oulunsaloon vuonna 1987 ja perustajien työurat vaihtuivat edustusliikkeen vetäjistä alueen raaka-aineiden jalostajiksi. Pohjoissuomalainen valmisruokatalo Lounastuote oli syntynyt.

Alkuunpanevana ajatuksena perustajille oli oman alueen ruokatuotanto sekä uusien työpaikkojen luominen. Yritystoiminta on muuttunut vuosien saatossa; alkuaikojen ruokien kuumatoimitukset suurille rakennustyömaille ovat muuttuneet kauppaketjujen valikoimiin sekä kuluttajapakkauksissa että palvelutiskitarjonnassa.

Lounastuotteella löytyy kokemusta myös joukkotapahtumien ruokahuollosta; pienemmistä tilaisuuksista aina kymmenientuhansien ruokailijoiden massatapahtumiin. Vuosikymmenten aikana Lounastuote on kasvanut  myös liha- ja elintarviketuotantolaitosten yhteistyökumppaniksi.

Tuotevalikoimiimme kuuluvat mm. kastikeet, perunalisäkkeet, uunivuoat sekä salaatit. Lounastuote ylläpitää myös oululaista ruokaperinnettä veripaltun eli rössyn muodossa.

Käytämme lähialueellamme tuotettuja puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita. Valmistamme myös mahdollisimman lisäaineetonta ruokaa. Emme halua oikoa ruoanvalmistuksessa, vaan käytämme aitoja raaka-aineita ja mm. mausteseokset sekoitamme itse.

Haluamme Lounastuotteella jatkaa perustajiemme viitoittamalla tiellä ja tarjota asiakkaillemme lähellä tehtyä, laadukasta ja konstailematonta ruokaa.

www.lounastuote.fi

Tunnettuja tuotteitamme: