Askeleen edellä työelämään

Lomakekokoinen Lapin AMKin tunnus, värillinen

Rovaniemeläinen Anu Huhanantti työllistyi oman alan työtehtäviin jo ammattikorkeakouluopintojen aikana. Kansainvälinen tutkinto on opettanut työelämän lisäksi paljon myös eri kulttuureista ja tavoista.

”Lapin AMKissa opiskelu toteutetaan läheisessä yhteistyössä paikallisten yritysten ja hankkeiden kanssa. Opintojen aikana järjestettiin useita seminaareja ja tapahtumia.”

”Yhden seminaarin puhuja päätti ottaa harjoitteluun ansioituneet järjestäjät, minut mukaan lukien. Sitä kautta sain työpaikan harjoittelun jälkeen ja se työ puolestaan johti tähän työhön, missä olen nyt.”

Anu valmistui Lapin ammattikorkeakoulun englanninkieliseltä Innovative Business Services-linjalta (nykyinen International business) kesällä 2014. Pääpainona opinnoissa hänellä oli kansainväliset projektit ja markkinointi.

”Olen aina ollut kiinnostunut kielistä ja kansainvälisestä ilmapiiristä. Ennen ammattikorkeakouluopintojani opiskelin suomeksi yliopistossa, mutta jäin aina kaipaamaan sitä tiettyä kansainvälisyyttä ja tekemisen meininkiä.”

Englanninkielen sujuva osaaminen on tärkeää erityisesti Lapissa. Matkailu ja kansainvälistyminen on johtanut siihen, että useimmat ohjelmat toimivat englanninkielellä ja asiakaspalvelua pitää pystyä antamaan minimissään englanniksi.

”Omalla kohdallani englanninkielen osaamiseni on koettu työelämässä erityisvahvuutena ja sitä hyödynnetään ahkerasti.”

Jos tutkinnon opiskelee englanninkielellä, on tavallaan askeleen edellä, kun oppii asiat niin suomeksi kuin englanniksi, samalla kielitaito kehittyy. Lisäksi kansainvälinen opiskelijaporukka luo kulttuurituntemusta ja laajentaa maailmankuvaa.

”Teimme opintojen aikana tiivistä yhteistyötä Barentsin alueen maiden kanssa eri hankkeiden kautta, sen ansiosta minulla on nyt hyviä kontakteja ja ystäviä vastaisuuden varalle. Tästä on ollut hyötyä myös työelämässä, kansainvälisissä tehtävissä.”

Tällä hetkellä Anu Huhanantti työskentelee finanssialalla markkinointitehtävissä.

Tällä hetkellä Anu Huhanantti työskentelee finanssialalla markkinointitehtävissä.

Lapin ammattikorkeakoulu tarjoaa monipuolisesti eri alojen koulutuksia AMK- ja YAMK-tutkintoina, joita voi opiskella päivä- tai monimuoto-opintoina alasta riippuen. Opintoja voi suorittaa myös avoimen AMKin puolella.

Englanninkielisiä bachelor-tutkintoja löytyy yhteensä neljä:

Nursing
Tourism
International business
Business information technology

Kevään yhteishaku AMK ja YAMK tutkintoihin on 15.3-5.4.

Englanninkielisistä tutkinnoista haussa on mukana:

International business
Business information technology
Nursing

Lisätietoja osoitteessa: www.lapinamk.fi

Teksti: Miia Salminen
Kuva: Janne Timonen