Videokilpailun säännöt ja ohjeet

Kilpailuun osallistutaan suunnittelemalla ja kuvaamalla video Kalevassa julkaistusta jutusta tai uutisesta. Kilpailuun voivat osallistua peruskoulujen luokat (1-9 – luokkalaiset), lukioiden ja ammattioppilaitosten opiskelijat sekä nuorten työpajatoimintaan osallistujat

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 15.10.2017 mennessä kilpailuvideon YouTubeen ladanneet ja kilpailuun ilmoittautuneet. Videon jättäjä pitää olla 18 vuotta täyttänyt henkilö esim. luokan opettaja tai vanhempaintoimikunnan jäsen.

Videon maksimikesto on 90 sekunttia.

Kilpailuun osallistumalla hyväksyy kilpailun säännöt.

Videolla ei saa esittää musiikkia tai kuvamateriaalia, joiden käyttöön videon tekijällä ei ole oikeutta. Videon tekijät vastaavat kuvausluvista. Kaleva saa oikeuden jakaa kilpailuun osallistuvia videoita myös muualla kuin kilpailusivustolla. Kalevalla on myös oikeus olla julkaisematta videoita, mikäli se katsoo videoiden sisällön loukkaavaksi, hyvän maun vastaiseksi tai muutoin epäasialliseksi.

Kuka voittaa kilpailussa?

Videoita voi äänestää 16.-25.10.2017 välisenä aikana. Kilpailun voittaa osallistuja, joka saa eniten ääniä yleisöäänestyksessä.

Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja tieto voittajaluokasta voidaan julkaista Kaleva-lehdessä ja Kalevan verkko-palveluissa. Kaleva toimittaa palkinnon voittajalle kohtuullisessa ajassa arvonnan jälkeen tai erikseen sovittavana ajankohtana.