Helpompaa ja aktiivisempaa senioriasumista yhteisöllisessä Lipporannassa

Ikäihmisillä on pian mahdollisuus asua Oulun Lipporannassa uudessa, viihtyisässä kodissa ja samalla nauttia turvaa tuovista terveyden- ja hyvinvoinnin palveluista. Suoraan kotiin tuotavat terveyttä edistävät palvelut helpottavat arkea ja edesauttavat toimintakyvyn säilymistä hyvänä.

Coronaria hoivapalvelut tarjoaa uudenlaista senioriasumisen kokonaisuutta Oulun Lipporantaan valmistuvassa kerrostalossa marraskuusta alkaen. Kokonaisuudessa yhdistyvät moderni kolmen sukupolven asuinalue, asukkaan valitsema vuokra-asunto, Coronarian tuottamat terveys-, arki-, turvallisuus- ja yhteisöllisyyspalvelut sekä Lipporannan Kotikatu365-konseptin tarjoamat yhteistilat, yhteiskäyttötavarat ja palveluportaali.

Coronarian vuokrasenioriasunto on sopiva vaihtoehto ikäihmisille, joiden toimintakyky on alentunut, ja joilla arki kotona ei enää omin voimin suju esimerkiksi sairauden, fyysisten rajoitteiden tai muistiongelmien vuoksi.

Vuokrayksiön tai -kaksion voi sisustaa haluamallaan tavalla, ja ikäihmiset voivat asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään omilla ehdoillaan, kun he saavat arkea helpottavia palveluita kotiin.

”Tarjoamamme asunnot on suunnattu vanhemmille ihmisille, jotka eivät vielä pääse kunnallisten asumispalvelujen piiriin, mutta tarvitsevat arkea helpottavia ja terveyttä tukevia palveluita. Hyvä esimerkki voisi olla pariskunta, jossa toisella on esimerkiksi muistivaikeuksia tai muulla tavalla alentunut toimintakyky”, Coronaria hoivapalvelujen johtaja Arto Lamberg luonnehtii.

Coronaria tarjoaa senioriasuntoihin kahta eritasoista hoivapalvelupakettia, joista asukas valitsee toisen: Vireä ja Rauha. Paketit kootaan asiakkaan henkilökohtaisen tarpeen mukaan terveys-, arki-, turvallisuus- ja yhteisöllisyyspalveluista kiinteään kuukausihintaan. Vireä-paketissa kootaan palveluja 400 euron arvosta ja Rauhassa 600 euron arvosta. Näistä palvelupaketeista on mahdollista saada kotitalousvähennystä.

Lipporannan senioriasunnoissa asukas saa nauttia aidosti myös omasta rauhasta, vaikka aktiivista yhteisötoimintaa on tarjolla runsaasti.

Lipporannan alueen asukkaille käytössä olevan Kotikatu365-palvelun kautta on mahdollista osallistua mukavaan harrastustoimintaan, kuten kokkauskerhoon tai liikuntahetkeen.

Palveluiden lisäksi ikäihmiset pääsevät osaksi aktiivista ja turvallista yhteisöä, jossa elää kaikenikäistä väkeä lapsista ikääntyneisiin. Eläväinen Lipporanta on sopiva koti yksinäisyyttä kokeville ikäihmisille.

”Coronaria hoivan ja Kotikatu365:n palvelujen yhdistelmä on ainutlaatuinen, sillä tätä ei vielä ole missään”, Lamberg kertoo.

Lipporannan asukkailla on käytössä hyvän, aktiivisen elämän mahdollistavia tiloja ja palveluja, kuten yhteinen olohuone, kuntosali, yhteiskäyttöauto ja talonmiespalvelut.

Coronarian senioriasunnot sijaitsevat Lipporantaan valmistuvassa kolmannessa asuintalossa. Saman kerrostalon alakerrassa toimii Coronaria Kotikylä Lipporanta, joka tarjoaa tehostettua, ympärivuorokautista palveluasumista. Tämä luo turvaa myös senioriasuntoihin, sillä apu on koko ajan lähellä tarvittaessa.

Aivan lähellä, neljän kerrostalon muodostamassa ytimessä sijaitsevat myös kaikkien lipporantalaisten yhteistilat, kuten olohuone, vierashuone, kokous- ja juhlatila, kuntosali, saunatilat ja lasten leikkihuone.

”Yhteistiloissa ja asukkaille järjestettävissä yhteisissä tapahtumissa senioriasujilla on luonteva mahdollisuus kohdata kaikenikäisiä naapureitaan”, Lamberg toteaa.

Vireä vai Rauha? Kuinka valinta tehdään?

Coronarian kokenut sairaanhoitaja tekee veloituksetta palveluntarpeen arvioinnin, jossa arvioidaan toimintakykyä sekä arjessa selviytymistä ja avuntarvetta. Tämän jälkeen yhdessä keskustellen valitaan parhaiten soveltuva palvelupaketti (Rauha tai Vireä). Vuokraan on mahdollista saada eläkkeensaajan asumistukea omien tulojen mukaisesti.

Soita ja varaa aika ilmaiseen palveluntarpeen arviointiin:
p. 040 621 5293.

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennykseen on oikeutettu, kun hoito- tai hoivatyö tehdään kotona. Kotitalousvähennys on enintään 2 400 euroa vuodessa, ja vähennyksen omavastuu on 100 euroa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolison kanssa voi saada yhteensä 4 800 euron vähennyksen.

Mitä ovat Kotikatu365-palvelut?

Kotikatu365 on uusi kaupunkiasumisen konsepti Lipporannassa: elämistä yksilöllisesti yhteisössä arkea sujuvoittavista palveluista nauttien. Kotikatu365 yhdistää laadukkaan kaupunkiasumisen, asumiseen liittyvät palvelut, harrastukset, yhteistilat ja yhteiskäyttötavarat. Lipporannan asukkailla on käytössä hyvän, aktiivisen elämän mahdollistavia tiloja ja palveluja, kuten kuntosali, yhteiskäyttöauto ja talonmiespalvelut.

 
Soita ja varaa aika tutustumiskäynnille:
p. 040 621 5293.

Asuntoja on rajallinen määrä.

 
Lisätietoja Coronarian senioriasumisesta, klikkaa tästä >>

 

Artikkeli on Coronarian tuottamaa kaupallista sisältöä.