Ruoan kotiinkuljetus vähentää stressiä ja heräteostoksia – basilikat saavat kuljetuksen aikana lämpimän erityiskohtelun

K-Citymarket Rusko on aloittanut hiljattain verkkokauppatoimitukset. Kauppias Päivi Raja-ahon mukaan ruoan tilaaminen verkkokaupasta on suunnitelmallista ostamista, joka vähentää heräteostoksia ja helpottaa kiireistä arkea.

K-Citymarket Ruskosta voi bongata nykyään pahvilaatikkokärryjen kanssa kurvailevia verkkokauppatyöntekijöitä. Kiireisimmät päivät verkkokauppatyöntekijälle ovat maanantai ja perjantai. Kuvassa kauppias Päivi Raja-aho ja verkkokauppatyöntekijä Katja Turunen.

On perjantaiaamu. K-Ruoka-pakettiauto kaartaa kerrostalon pihaan. Pakettiauto on lastattu vessapapereilla, kananmunilla, banaaneilla, koiranruokapusseilla ja limonadilaatikoilla. Pelkääjän paikalla lämpimän peitteen alla nököttää joukko basilikoja.

K-Citymarket Rusko on aloittanut helmikuussa verkkokaupan kotiinkuljetuksen oululaisille. Jo ensimmäisellä viikolla kuljetusaluetta laajennettiin asiakkaiden toiveesta koskemaan lähialueiden lisäksi myös Kelloa ja Haukipudasta.

”Ihmiset ovat olleet huippukiinnostuneita ja tilaajia on ollut mukavasti”, K-Citymarket Ruskon kauppias Päivi Raja-aho kertoo iloisena.

Ruoat kuljetetaan kotiovelle pahvilaatikoissa. Ruoan lisäksi verkosta voi tilata myös käyttötavaroita.

Ruokalähetys kotiovelle tuo apua hektiseen arkeen

Verkkokaupassa on täysin sama valikoima kuin kivijalkakaupassa. Toimituksia tehdään maanantaista lauantaihin.

Eniten kotiinkuljetusta hyödyntävät perheelliset, joilla arki on hektistä ja ostoksia pitää kantaa kaupasta kassitolkulla. Lasten kanssa työpäivän jälkeen kaupassa asioiminen voi olla stressaavaa ja hidasta.

”Verkkokauppaostaminen on suunnitelmallisempaa ostamista. Moni laskee kuljetusmaksun niin, että siinä säästyy rahaa, kun ei tule heräteostoksia. On huomattu, että myös kotitalouksien ruokahävikki vähenee”, Raja-aho kertoo.

Kotiinkuljetusta käyttävät myös esimerkiksi liikuntarajoitteiset ja ikäihmiset, joille asioiminen kivijalkakaupassa on vaikeaa tai jopa mahdotonta. Joillekin kuljettajan tuoma ruokalähetys kotiin voi olla päivän ainoa kontakti muihin ihmisiin.

Ruokalaatikoiden kanssa ovelle tulevat kuljettajat ovat monissa kodeissa odotettuja vieraita.

”Meillä on ollut onni saada niin hyvät kuskit. Heti ensimmäisen päivän jälkeen tuli palautetta, että olipa aivan ihana kuljettajapoika. Meille on todella tärkeää, että kuljettajat ovat palvelualttiita ja ammattitaitoisia”, Raja-aho kertoo.

Ruokien kotiin tilaaminen on tehty asiakkaalle helpoksi. Ostokset voi tehdä omalta kotisohvalta. K-Ruoka-sovellus näyttää asiakkaan tilaushistorian ja ehdottaa jo aikaisemmin ostettuja tuotteita. Ja jos inspiraatiopula arkiruokien keksimiseen iskee, sovelluksesta löytyvien reseptien ainesosat voi siirtää helposti suoraan ostoslistalle.

Verkkokaupasta ostetut tuotteet ovat aina tuoreita ja laadukkaita. Esimerkiksi maidon, lihatuotteiden, kasvisten, kananmunien ja leipien päiväyksiin täytyy olla tarpeeksi pitkä aika, jotta ne kelpuutetaan kotiinkuljetuslaatikkoon.

Myös kylmäketjusta ja ruoan säilyvyydestä pidetään kuljetuksen aikana hyvää huolta. Esimerkiksi herkät ja kylmyyttä pelkäävät basilikat saavat erityiskohtelua ja pääsevät matkustamaan oululaisten keittiöihin etupenkillä peitteisiin käärittyinä.

”Hedelmien ja vihannesten tulee olla niin priimaa kuin olla ja voi, että ne kestävät kuljetuksen”, Raja-aho sanoo.

Basilikat ja muut helposti kylmettyvät tuotteet saavat matkustaa kuljetuksen ajan kuljettajan vieressä, jotta ne eivät palellu pakettiauton kylmätilassa.

Viikonlopputilauksen voi tehdä jo maanantaina

Kotiinkuljetuksille on olemassa aikaikkunat, joista asiakas valitsee itselleen sopivimman. Ensimmäiset kotiinkuljetukset toimitetaan aamuyhdeksältä ja viimeiset iltayhdeksältä.

Kun ruokalaatikot lähtevät matkaan, verkkokauppatilauksen tehnyt saa tekstiviestillä arvion toimitusajasta. Toimitusaika tarkentuu sitä mukaan, kun kuljettaja saa paketteja toimitettua.

Jos kuljetus on jostakin syystä etuajassa, kuljettaja ilmoittaa siitä asiakkaalle.

”On asiakkaan päätös, voiko tilauksen tuoda etuajassa vai ei. Jos asiakkaalle ei sovi aikaisempi toimitus, kuljettaja odottaa”, Raja-aho kertoo.

Suosituimmat kotiinkuljetuspäivät ovat maanantai ja perjantai. Kaikkein suosituin aika kotiinkuljetukselle on perjantaina kello 17–21. Perjantai-illan kotiinkuljetukset täyttyvät nopeasti, joten tilauksen kanssa kannattaa olla ajoissa.

Jos haluaa viikonloppuostokset perjantai-iltana suoraan kotiovelle, voi sovelluksessa lähettää tilauksen jo maanantaina ja täyttää tilausta haluamansa mukaan viikon aikana. Tilauksen ei tarvitse olla valmis vielä maanantaina, vaan jo lähetettyyn tilaukseen saa lisäillä tuotteita torstai-iltaan asti.

Ostoslista kannattaa tarkistaa aina kuljetusta edeltävänä iltana.

”Ihan samalla tavalla kuin aloittaisi jääkaapin oveen täyttämään kauppalistaa maanantaina ja matkan varrella muistaa, mitä kaikkea pitikään ostaa, voi käydä aina lisäämässä sovelluksessa lisää tuotteita tilaukseen. Sitten voi katsoa vielä torstaina, että mitä muuta minä nyt vielä tarvitsenkaan”, Raja-aho neuvoo.

Ajankohtaista tietoa kaupasta saat K-Citymarket Ruskon Facebook-sivulta.

Vieraile K-Citymarket Ruskon sivuilla.

Info

  • Kotiinkuljetus maksaa Plussa-kortilla 9,90 €, ilman Plussa-korttia 12,90 €. Pakkaustarvikkeista veloitetaan 0,60 €/toimitus.
  • Kotiinkuljetuksen ajankohdan voi päättää itse sovelluksen kautta. Aikaikkunoina ovat maanantaista perjantaihin 9–12, 12–14, 15–17 ja 17–21 ja lauantaina 10–13 ja 13–16.
  • Toimitusalue kattaa seuraavat postinumerot: 90500, 90510, 90520, 90530, 90540, 90550, 90560, 90570, 90580, 90590, 90620, 90630, 90650, 90670, 90800, 90810, 90940, 90820 ja 90830.
  • Kotiinkuljetuksen lisäksi Ruskon K-Citymarkettiin on tulossa viikolla 10 myös noutomahdollisuus. Nouto maksaa Plussa-kortilla 4,90 € ja ilman Plussa-korttia 6,90 € + pakkausmateriaali 0,60 €/tilaus.
  • Verkkokaupasta voi tilata elintarvikkeiden lisäksi myös käyttötavaroita.
  • Verkkokaupasta ei voi tilata alkoholi- tai tupakkatuotteita.