Uudistunut K-Citymarket Rusko – erikoisuuksien yhtälöstä asiakkaalle enemmän

Ruskon Citymarketin remontissa kuunneltiin asiakkaiden toiveita ja rakennettiin moderni ruokamaailma moneen makuun. Tärkeitä teemoja olivat lähiruoka, helppous sekä monipuolisuus.

Jokainen Ruskon K-Citymarketilla asioiva on varmasti huomannut muutostyöt lähiruokakaupallaan. Kauppareissun yhteydessä ei ole voinut olla törmäämättä heijastavissa suojavaatteissa kulkevaan rakennusliikkeen työntekijään. Samalla jostain kauempaa korviin on kaikunut poran tai vasaran ääni. 

K-Citymarketin tilat Ruskossa ovat käyneet läpi kokonaisvaltaisen mullistuksen ihan päästä varpaisiin. Lähes 3000 m2 on tullut lisää tilaa, ja lähikauppa on muuttunut koko aluetta paremmin palvelevaksi kauppakeskukseksi. Mottona remontin takana oli kaupan oma ajatus olla asiakkaan ajan arvoinen kauppa. Avajaisia vietetäänkin muutoksen kokoisesti eli suuresti 21.11.2019 alkaen. 

Mikä remontissa oli tärkeää? Mihin asioihin panostettiin?

Remontin alkuvaiheessa kaupan Facebook-sivuilla järjestettiin Facebook-kampanja -arvonnan kera. Tämä siksi, koska K-Citymarket Ruskon kauppiaat ​Päivi ja Timo Raja-aho näkivät varsin tärkeänä muutoksessa juuri asiakkaiden tarpeet.

“Kysyimme, mitä toivoisit uudistuvalta Ruskon K-Citymarketilta. Vastauksia tuli laidasta laitaan, joista muutama vastaaja kertoi tarpeet erityisen tarkkaan.”

Remontti K-Citymarketissa on nyt ihan loppusuoralla. K-Citymarketin elintarvikeosasto versoi runsaasti ja samoin käyttötavarapuoli sai lisää hyllytilaa. Tärkeää oli saada kauppapaikat etumyymälöille, jotka avautuvat myöhemmin. Mukana on tällä hetkellä Subway, apteekki sekä pankki. Kauppias Päivi pitää tärkeänä sitä, että kauppa voi täyttää asiakkaan kaikki ruokatoiveet ja peruspalvelut.

“Kauppakeskuksemme palvelee nyt laajemmin asiakastaan. Valikoimastamme löytyvät nyt ruoat moneen makuun ja tarvikkeet moniin tarpeisiin. Valikoimamme kattaa ratkaisut aina niin hinta- kuin laatutietoisille. Kaupastamme saat vaihtoehdot matkaasi nopeasti take away -ajatuksella tai voit kerätä haluamasi laadukkaat tuotteet kotikokkausta varten.”

Kaupan sisälle monipuolinen lähiruokamaailma – sushia, tuoretta leipää ja pizzaa italiaiseen tyyliin

Ruokapuolta on positiivisesti lihotettu ja valikoimaan ovat tulleet mm. sushibuffet, Fazerin jauholeipomo, pizzeria sekä kahvila.

“Asiakkaiden ruokatarpeet ovat monipuolistuneet. On tärkeää, että voimme tarjota jokaiselle jotakin – tuoreena ja paikallisesti.”

Sushibuffetista asiakas valitsee mukaansa haluamansa vaihtoehdot. Valikoima on tehty paikan päällä, joten tuotteet ovat varmasti tuoreita ja niitä ei ole kuljetettu. Sama ajatus korostuu myös Fazerin jauholeipomossa. Leivät ja patongit tehdään jauhoista lähtien K-Citymarket Ruskon tiloissa. Asiakkaamme saavat tuotteet näin uunituoreina ja lähiruokana.

Lopuksi K-Citymarketiin Ruskoon on tullut oma pizzeria kaupan sisälle. Pizzat paistetaan italialaiseen tyyliin kaupan omassa kiviuunissa paikallisesti.

“Facebook-kyselyssä toiveina korostuivat juuri sushi, leipomo ja pizzeria.”

Kalavalikoima K-Citymarketilla ei rajoitu sushiin, vaan tuoretiskillä on runsaasti kalavaihtoehtoja.

“Koska kala kelpaa oululaisille, sitä on tarjolla runsaasti ja tuoreena. Panostamme kalan tuoreuteen, koska se oli asiakkaiden toive.”

”Oman savustusuunin avulla voimme savustaa kalamme tuoretiskille.”

K-Citymarket Ruskon alueella on runsaasti myös yrityksiä, joille esimerkiksi lounasmahdollisuus on tärkeää. Nyt kaupan sisälle perustettiin oma Kahavila, joka voi nyt tarjota kahvin lisäksi kotiruokalounaan tai pizzalounaan asiakkailleen päivittäin. Kahvilassa on myös edelleen take away -mahdollisuus.

Hedelmä- ja vihannespuoli on K-Citymarket Ruskon helmi

Hedelmä- ja vihannesosasto on kauppias Päiville tärkeä osasto, ja se sai remontissa ansaitsemansa huomion. Valikoimaa rikastettiin sekä hyllytilaa tuli enemmän ja alue kasvoi.

Yhä suurempaan ja suurempaan suosioon nousseet luomutuotteet nostettiin esiin valikoimasta. Kauppias Päivi kuunteli tässä tarkkaan asiakkaitaan ja heidän tarpeitaan. Hän tietää, että luomu maistuu hyvin varsinkin Oulun alueella. Luomutuotteet saivat oman hyllytilansa ja ne eivät enää sekoitu muiden tuotteiden lomaan.

“Nyt voimme tarjota hevimme luomuna asiakkaillemme.”

Joka puolella K-Citymarket Ruskoa haluttiin helpottaa asiakkaan arkea ja tehdä ruokavalinnoista vaivattomia. Kotivalmistukseen voi panostaa laadukkailla tuotteilla tai tehdä sen mahdollisimman helpoksi kaupan tarjonnan avulla. Esimerkiksi hedelmä- ja vihannesosastolla itsetehty tuoremehu on suosittu tuote. Nyt appelsiinimehukone saa kaverikseen ananaskoneen, joka kuorii ja pilkkoo ananaksen syöntivalmiiksi.

Gluteenittomat tuotteet omalle alueelleen – erikoisuutena gluteeniton irtokarkki 

Gluteenittomien tuotteiden menekki on kasvanut kaikkialla. Siihen tarpeeseen tulee vastata myös kaupan omassa valikoimassaan.

“Yleensä tuotteet on ripoteltu ympäri liikettä, mutta Ruskon K-Citymarketissa kaikki kuivat gluteenittomat tuotteet päätettiin viedä omalle alueelleen.”

Remontin myötä oli mahdollista myös laajentaa gluteenittomien tuotteiden valikoimaa. Tätä valikoimaa kasvatettiin gluteenittomilla irtokarkeilla. Ne löytyvät gluteenittomille tuotteille varatun hyllyn päästä ja eivät näin sekoitu tavallisten irtokarkkien kanssa.

“Tätä asiakkaat kovasti meiltä toivoivat.”

Avajaiset kruunaavat muutoksen ja palkitsevat asiakkaan odotuksen

Marraskuun lopulla asiakas palkitaan odotuksesta ja K-Citymarket Rusko viettää avajaisiaan. Avajaispäivä on torstai 21.11.2019 ja se aloitetaan klo 8 avajaisnauhan leikkauksella. Asiakkaille on tiedossa pieni yllätys.

“Emme jaa vastuullisena ympäristökauppana ämpäreitä, vaan nopeimmat saavat kestokasseja yllärin kera. Niitä riittää 300 ensimmäiselle.”

Avajaisia juhlitaan torstaista sunnuntaihin monenlaisin tarjouksin ja aktiviteetein.

Kauppias Päivi Raja-aho on saanut sovittua OSAO:n opiskelijoiden kanssa yhteistyöstä.

“Opiskelijat tulevat avajaisten ajaksi tekemään meille ohjelmanumeroita. He tekevät sen osana kurssikokonaisuuttaan. He järjestävät arvontaa, kasvomaalausta, jakavat ilmapalloja sekä pukeutuvat ajankohtaisiin hahmoihin.”

Erillisinä tapahtumina on vielä tiedossa perjantaina lastenkonsertti ja lauantaina on muuan muassa poniajelua. Joulupukki ja -muori saapuvat paikan päälle perjantaina.

“Edessä on siis varsin toimelias avajaisviikonloppu”, summaavat kauppiaat hymyillen.