Uusi arkkitehtuuri lisää äänieristetyn peltikaton kysyntää

Kempeleläinen Profiilikeskus toi viisi vuotta sitten ensimmäisenä valmistajana Suomessa markkinoille äänieristetyn kattopellin. Majestic Soundcontrol –katon kysyntää lisää osaltaan ylösnostettujen sisäkattojen suosio uudisrakentamisessa.

Kempeleläinen Profiilikeskus toi äänieristetyn kattopeltimalliston markkinoille ensimmäisenä Suomessa viisi vuotta sitten. Toimitusjohtaja Ulla Linna sanoo, että äänieristetyn malliston myynti kasvaa vuosittain ja se on erityisen suosittu kohteissa, joissa sateen ropinan on aiemmin arvioitu kuuluvan turhan voimakkaasti sisätiloihin. Linjakas konesaumaprofiilin peltikatto on suosittu moderneissa pulpettikattorakenteissa, jotka mahdollistavat korkean sisärakentamisen. Vaimennettu kattorakenne lisää valinnan varmuutta entisestään, sillä sen ansiosta sateen ropina hiljenee selvästi havaittavalla tavalla.

”Äänieristyshuopa vaimentaa ääntä kolme desibeliä, mutta se myös madaltaa sateen äänen taajuutta ja siten pehmentää kuulijan kokemusta äänestä”, Linna kuvailee.

Linna sanoo, että parannusidea syntyi vierailulla Keski-Euroopassa, minne Profiilikeskus toimittaa itse suunnittelemiaan ja valmistamiaan peltiprofilointilinjoja. Yrityksen keskieurooppalaiset asiakkaat asentavat paikallisen rakennustavan mukaisesti profiilipellin kääntöpuolelle huovan aluskatteeksi. Suomessa aluskate tehdään toisella tapaa, mutta samalla syntyvän vaimennuksen huomattiin kiinnostavan myös kotimaassa. Soundcontrol –katossa äänenvaimennushuopa ulottuu koko katon pinta-alalle.

”Uutuustuotteen läpilyönti vie aikansa, mutta käytännössä kaikki asiakkaat joille pääsemme esittelemään äänieristetyn pellin etuja, myös päätyvät hankkimaan sen katolleen.”

Linna laskee, että neliötä kohden hintaero jää muutamaan euroon. Koko kattoremontissa hintaero on marginaalinen, sillä sadalla kattoneliöllä hintaeroa on pari sataa euroa. Hintaeroa kaventaa tavallisissa peltikatoissa käytettävän äänierityskaistaleen jääminen pois. Äänieristyskaistaleen huolellinen kiinnittäminen vie myös aikaa asennusvaiheessa.

Pienetkin välivaiheet jäävät pois, sillä Majestic Soundcontrol –peltikatto ruuvataan suoraan ruoteisiin. mikä tekee asentamisesta entistäkin nopeampaa ja helpompaa.

Jos katon kunto epäilyttää talvea odottaessa, nopean toimituksen ja asennuksen ansiosta vielä syksyn mittaankin ehtii tekemään uuden katon.

”Jos itse hakee pellit, voimme valmistaa kattopellit muutaman päivän toimitusajalla. Viikossa saamme pellit toimitettua työmaalle lähes minne päin tahansa Pohjois-Suomea”, Linna lupaa.

Profiilikeskus toimittaa myös oheistuotteet kuten rännit, lumiesteet ja tikkaat joustavasti. Samaan lähetykseen saa vaikka piipun pellityksen mittojen mukaan tehtynä, jos tarvetta on.

Linna lisää että teräksen teknisen kehityksen ansiosta nykyinen peltikatto voidaan valmistaa edellisvuosikymmeniä ohuempana, mutta silti merkittävästi edeltäjiään kestävämpänä ja lujempana. Katosta tulee kevyempi ja lujempi, mikä on tärkeä asia talon rakenteita ajatellen.

”Peltikatto painaa neliölle noin neljä ja puoli kiloa, ja tiilikatto puolestaan 40 kiloa. Painoeroa tulee peltikaton hyväksi linja-auton verran jo ennen lumimyräköitäkään”, Linna huomauttaa.

 
Tutustu kattotuotteisiin verkkosivuillamme >>

Pyydä tarjous >>

Puh. (08) 5634 700
Sähköposti: info@profiilikeskus.fi

Profiilikeskus Oy
Teppolantie 4, Kempele

 

Artikkeli on Profiilikeskuksen tuottamaa kaupallista sisältöä.

 

Peltikatto pitää pintansa kymmenien vuosien takuulla

Kattopelti on moninkertaisesti suojattu katemateriaali, jonka tuotekehityksen ansiosta Profiilikeskus antaa parhaiten pinnoitetuille malleille nyt jopa 50 vuoden terästakuun. Lue lisää

Kattoremontin voi tehdä myös itse – talkoohenki säästää pitkän pennin

Kattoremontin kustannukset saattavat nousta korkeiksi, jos materiaalien päälle lisätään asennustyöstä aiheutuvat kulut. Hintalapun hillitsemiseksi peltikaton voi asentaa helposti myös itse. Hyvän mittatarkkuuden, oikein toteutettujen limityssaumojen ja ammattilaisten kattavien asennusohjeiden avulla voi säästää huomattavasti. Lue lisää