Matto Nurminen – 60 vuotta laadukasta sisustamista

Harvinaisen pitkät perinteet, laadukasta sisustamista – ja nyt uutuutena myös keittiökalusteita! Matto Nurminen täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Alun perin vuonna 1959 perustettu yritys panostaa edelleen huippuluokan sisustustuotteisiin ja erittäin ammattitaitoiseen asiakaspalveluun.

Keraamiset laatat ovat nyt entistä suurempia. Tyylikäs kylpyhuone viimeistellään upealla hanalla, laadukkaalla tanskalaisella kylpyhuonekalusteella, design-tarvikkeilla ja kirkkaalla suihkualueen lasitusratkaisulla. Kuvassa RTV malliston Pure Stone -sarjaa.

Huippuosaamista suunnittelusta ammattitaitoiseen asennukseen

Matto Nurmisen toiminnassa ovat koko sen toimintansa ajan olleet oleellisina piirteinä pohjoissuomalainen innovatiivisuus, avoimuus ja luotettavuus. Matto Nurminen on perinteikäs ja edelleen käytössä oleva yrityksen markkinointinimi, vaikka yrityskauppojen myötä viralliseksi nimeksi onkin muotoutunut Matnur Oy.

Matto Nurmista voidaan hyvillä perusteluilla kutsua todelliseksi sisustustaloksi, sillä nykyisellään konsernirakenteeseen kuuluu Matto Nurmisen sisustusliikkeen lisäksi myös lattiapäällysteiden kiinnitysurakointiin keskittyvä tytäryhtiö RK-Lattiat Oy. Viime vuoden vaihteessa konserniin liitettiin omaksi tytäryhtiökseen myös Laatta-Nurminen Latnur Oy, joka puolestaan vankistaa edelleen laatoitusurakoinnin liiketoimintaa. Yksityisasiakkaiden asennustyöstä vastaa niin ikään oma tytäryhtiö Remontti-Nurminen Remnur Oy. Kokonaisuudessaan noin 50 sisustamisen ammattilaista työllistävä konserni vastaa vuosittain useista kymmenistä ainutlaatuisista kohteista ympäri Suomea.

Matto Nurmisen toimitusjohtaja Tapani Niskanen toteaa sekä kuluttaja- että yritysasiakkaiden löytäneen kiitettävästi perille uudistettuun sisustusliikkeeseen.

– Olemme todella tyytyväisiä tästä kasvusta, joka auttaa meitä palvelemaan yksityisiä ja yritysasiakkaitamme entistä paremmin ja laajemmalla kokonaisuudella. Haluamme olla ykkösiä asiakaspalvelussa ja se osaltaan vaatii, että voimme tarjota asiakkaillemme kokonaisuudet sisustussuunnittelusta korkealaatuiseen asennukseen. – Lämpimästi tervetuloa meidän asiakkaaksemme!

Laadukkuus sisustustuotteissa ja ylivoimainen asiakaspalvelu tärkeää

Matto Nurmisen myynti- ja markkinointijohtaja Pekka Alalääkkölä kertoo, että mallistojen laadukkuus ja henkilökunnan ammattitaitoinen asiakaspalvelu ovat saaneet runsaasti positiivista palautetta.

– Odotukset ylittävää asiakaskokemusta pidetään liikkeessämme erityisen tärkeänä ja on ollut todella palkitsevaa kuulla toimivasta konseptistamme niin paljon kiitosta. Jokainen mallistomme tuote on valittu laadullinen näkökulma edellä, mutta samalla varmistaen, että kustannusrakenne pysyy koko ajan kilpailukykyisenä.

Omia tuotevalintoja varten kaikkiin sisustustuotteisiin voi tutustua alati uudistuvassa ja tyylikkäästi uudistetussa sisustusliikkeessä. Valitut tuotteet toimitetaan nopealla aikataululla suoraan asiakkaan ilmoittamaan kohdeosoitteeseen. Kaikkea ei myöskään tarvitse ostaa kerralla, sillä sisustusprojektia on aina helppo jatkaa entuudestaan tutun henkilöstön kanssa.

– Huolellinen suunnittelutyö, annetun budjetin kunnioittaminen ja taidokas toteutus takaavat positiiviset asiakaskokemukset. Matto Nurmisen erittäin luotettava toimintatapa ja tuotteille annettavat kattavat takuut varmistavat turvallisen mielen vuosiksi eteenpäin.

Pekka Alalääkkölä painottaa, että palvelukonseptiin on panostettu todella monipuolisesti.

– Matto Nurmisen täyden sisustuspalvelun liike aivan keskustan kupeessa on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Henkilökunta on koulutettua ja ammattitaitoista. Yrityksen nettisivut on uudistettu aivan äskettäin ja kiehtovaa luettavaa on lisätty mm. uudella sisustusblogilla. Uutisvirtaa voi seurata Facebookissa, jonne päivitetään säännöllisesti syventävää lisätietoa uutuustuotteista. Matto Nurmisen löydät myös Oulun Rakentaja 2019 -tapahtumasta heti ensimmäisenä sisäänkäynnin yhteydestä. – Nähdään Ouluhallissa 12.–14. huhtikuuta!

Erilaisia lattiamateriaaleja, tyylikkäitä mattoja ja valaisimia sekä nyt myös tyylikkäitä keittiöitä sisältävä Matto Nurmisen täyden sisustuspalvelun liike on todella tutustumisen arvoinen! Saman katon alta löytyvät kaikki sisustuspalvelut suunnittelusta asennukseen. Kuvassa on norjalaisen Boen parkettitehtaan tammilankkua.

Maksutonta suunnittelupalvelua tyylikkäässä sisustusliikkeessä

Matto Nurmisen tuotevalikoimassa riittää niin leveyttä kuin syvyyttäkin. Esimerkiksi erilaisia lattiamateriaaleja on lukemattomia ja jokaisesta lattiamateriaalityypistä on aina useita leveys-, väri- ja pintavaihtoehtoja. Valikoimaa on runsaasti myös kulutuskestävyyden perusteella, joten sopivat tuotteet löytyvät niin kuluttajakäyttöön kuin julkisiin kohteisiinkin.

Tämän päivän trendituotteista kannattaa ehdottomasti huomioida mm. uuden sukupolven Futura Floors Rigid -vinyylilankkulattia ja Tecsom-tekstiililaattalattia, joka tyylikkäänä ja akustoivana materiaalina soveltuu sekä julkiseen toimistoon että yksityiseen asuntoonkin. Lattiamateriaalien lisäksi Matto Nurmiselta löytyvät myös hanat ja suihkut, keraamiset laatat, akustiikkapaneelit sekä kaikki asentamiseen tarvittavat tarvikkeet. Asiakkaiden palveluksessa on tarvittaessa myös maksuton sisustussuunnittelija.

– Uutuuksina olemme lisänneet sisustuspuolelle mm. paljon design-valaisimia, trendikkäitä villamattoja ja tyylikkäitä Aquanova -tarvikkeita, Matto Nurmisen sisustussuunnittelusta vastaava artesaani Sanna Tauriainen esittelee mallistoa.

Aquanova on pitkäaikainen perheyritys, joka perustettiin vuonna 1948 Belgiassa. Tuotteita myydään ympäri maailmaa – ja nyt ainoana Oulussa Matto Nurmisella. Aquanova on brändi, jolla on laaja ja monipuolinen kokoelma tekstiili- ja kylpyhuonetarvikkeita. Houkuttelevia uutuuksia tulee valikoimaan kahdesti vuodessa, innovatiivisella ja vahvalla tyylillä. Ainutlaatuiset tuotteet on valittu keskittyen ennen kaikkea korkeaan laatuun ja upeaan muotoiluun.

Sisustamisessa suunnittelu on kaiken A ja O

Niin sisustamisessa kuin kalustehankinnoissakin ammattitaitoinen suunnittelu on kaiken A ja O. Lähtökohtana toimivat aina tilaajan omat toiveet ja tarpeet, joita kuunnellen tehdään asiakkaille maksuton sisustussuunnitelma. Suunnitelmassa otetaan huomioon tila, materiaalit ja käyttötarkoitus. Samalla varmistetaan tuotteiden toimivuus sekä esitettyjen sisustuksellisien toiveiden toteutuminen.

Asiakkaiden toiveiden ottaminen huomioon ja annetun budjetin kunnioittaminen on onnistuneen lopputuloksen ehdoton kulmakivi. Kokeneen suunnittelijan tuki, laadukkaat tuotteet ja osaava asennuspalvelu varmistaa, että lopputulos vähintäänkin täyttää, mutta yleensä jopa ylittää ennakko-odotukset, toiveet ja vaatimukset.

Tecsom tekstiililaatta soveltuu sekä yksityiseen että julkiseen käyttöön. Pehmeä, hiljainen, turvallinen, lämmin ja valoa heijastamaton lattiapinnoite tekee vaikutuksen myös tyylikkäällä ulkonäöllään. Läpivärjätyt synteettiset kuidut ovat kestäviä ja allergiaystävällisiä. Ranskalainen Tecsom onkin erinomainen valinta esimerkiksi avokonttoriin tai makuuhuoneisiin. Laadukkaana ja mittatarkkana tuotteena Tecsom soveltuu myös irtoasennukseen. Kuvassa Tecsom Linear Spirit.

AINA-keittiössä yhdistyvät laatu, kotimaisuus ja nopea toimitusaika

Matto Nurmisen uutuutena ovat nyt myös keittiöt. AINA-keittiöt yhdistelevät skandinaavista muotoilua, laatua ja viimeisimpiä trendejä. Laajassa mallistoissa on mukana sekä moderneja uutuuksia että ajattomia klassikoita. Erityisesti aamiaiskaappi on nyt keittiön trendikäs valinta. AINA on sopiva valinta keittiöksi, jos haluaa yhdistää trendejä kestävyyteen ja korkeaan laatuun.

Uutuustuotteena Matto Nurmisen tuoteperheeseen on nyt lisätty myös keittiöt. Ja AINA-kalusteissa todellakin korostuu ennen kaikkea laadukkuus! Kalusteet valmistetaan kunnollisista ja käyttöä kestävistä materiaaleista. Mekanismien takeena on jatkuva laaduntarkkailu. Lisäksi toimitusnopeus ja tuotteiden tekninen laatu on todistetusti ollut markkinoiden parhaimmistoa.

AINA on myös täysin kotimainen ’Avainlippu’- ja ’Design from Finland’ -merkkien haltija. Ja vaikka kotimainen design usein samaistetaan korkeaan hintaan, Matto Nurmisen kalusteet erottuvat edukseen järkevällä hinnoittelullaan. AINA-tuotteet valmistaa Lapinlahden Mellano Oy, joka on valmistanut kalusteita jo 25 vuoden ajan. Pitkät perinteet näkyvät tehokkaana tuotantona ilman ylimääräisiä lisäkustannuksia, kertoo Matto Nurmisen keittiösuunnittelija Outi Konttila. – Tervetuloa tutustumaan!

– Ekologisuus ja suomalainen luonto on myös tärkeä asia ja sitä kunnioitetaan kalusteiden tuotannossa. Valmistuksessa käytetään nykyaikaista teknologiaa ja materiaalien tarkkaan hyödyntämiseen kiinnitetään erityistä huomiota.

AINA on lisäksi alan nopeimpia toimijoita, joka itse hoitaa valituin osin kalusteet tilauksesta luovutukseen jopa alle kahdessa viikossa. Ellet tarvitse kodinkoneita etkä asennusta, voit tietysti tilata kauttamme myös pelkkiä kalusteita, keittiösuunnittelija Outi Konttila muistuttaa.

Myös kylpyhuonekalusteita. AINA – brändi on hyvä esimerkki toimivaksi rakennetusta palvelusta. Mallisto on monipuolinen ja toimitus suoraan kohdeosoitteeseen nopeaa. Asiakas voi huolehtia asennuksesta itsenäisesti tai tilata kaikki tuotteet asennettuna. Laadusta ei tingitä kummassakaan tapauksessa.

 
Olemme mukana Rakentaja 2019 -messuilla Ouluhallissa 12. – 14.4. Tule tervehtimään meitä paikalle 375.

Tutustu meihin tarkemmin ja ota yhteyttä www.mattonurminen.fi

 


 
 
Teksti: Martti Kähkönen
Kuvat: Matto Nurminen

 
Artikkeli on Matto Nurmisen tuottamaa kaupallista sisältöä.

Sisustamisen erikoisliike Matto Nurminen – uutuudet esillä rakentajamessuilla

Kuva: RTV

Sisustusliike Matto Nurminen on palvellut asiakkaita jo yli 50 vuoden ajan. Tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa kaikki lattiamateriaalit, laatat ja kylpyhuonekalusteet. Kevään 2018 uutuustuotteet lanseerataan Rakentaja 2018 -messuilla Ouluhallissa 20.-22.4.2018. 

Mieleisen lattian voi valita tyylikkäästä myyntinäyttelystä

Matto Nurmisen sisustussuunnittelusta vastaava Sanna Tauriainen toteaa, että luonnollisuus ja luonnonmateriaalit pitävät vahvasti kärkipaikkaa myös lattioiden trendeissä.

– Puu on ekologinen ja lämmin lattiamateriaali, joka säilyttää arvonsa pitkään. Se on myös aina ajaton trendeistä huolimatta! Luonto saa nyt näkyä muutoinkin rohkeasti sisustuksessa, ja lattiaan valitaan nykyään jo muutakin kuin vaaleaa tai melkein valkoista. Ikkunoista näkyvä maisema ja avara tila sekä vihreän ja ruskean eri sävyt tuovat lisää luonnon rauhaa koteihin.

– Ja valinnanvaraa todellakin riittää, sillä sävymaailma ulottuu lämpimistä puun sävyistä hyvin vaaleiksi käsiteltyihin ja jopa lähes valkoisiin parketteihin. Saatavissa on myös tunnelmallista harmaata aina syviin tummiin, jopa lähes mustiin sävyihin asti.

Matto Nurmisen sisustussuunnittelusta vastaava Sanna Tauriainen avustaa asiakkaita laadukkaiden tuotteiden valinnoissa. Matto Nurmisen perinteikkään yritysnimen mukaisesti liikkeestä löytyy hyvä valikoima myös sisustusmattoja.

Sanna Tauriainen painottaa, että lattia voi olla joko rauhallinen taustavaikuttaja tai ihan omana itsenään sisustukselle voimakkaan ilmeen antava elementti.

– Parketeissa on saatavilla useita kauniita harjattuja ja mattalakattuja pintoja, jotka tuovat esiin puun luonnollisen syykuvioinnin ja pintarakenteen. Puun rakenne saa nyt näkyä selkeästi, ja lankkulattialle tyypillisesti lisää ilmettä antavat laudan kaikilla neljällä sivulla olevat reunaviisteet. Haluttuja ovat edelleen myös kuviolliset kalanruotomaiset erikoisparketit.

Luonnollisuus on nyt trendikästä myös lattioissa. Erityisen suosittuja ovat sävytetyt parketit ja käsintehdyn näköiset lankkumaiset puulattiat. Kuvat: RTV

Tyylikäs sisustusmatto viimeistelee kodin sisustuksen

Myös sisustusmattovalikoimien monipuolisuus on kasvanut runsaasti viime vuosina, ja suomalaiset ovat nyt entistä rohkeampia käyttämään värejä ja kuvioita. Uusi sisustusmatto ja vaikka muutama sohvatyyny ovatkin suhteellisen nopea ja edullinen tapa uudistaa sisustusta. Varovaisen alun jälkeen rohkeuskin yleensä kasvaa ja ammattitaitoisen suunnittelupalvelun avustuksella sisustuksen uudistaminen etenee lopulta jo lähes omalla painollaan. Tärkeintä tässäkin on uskaltaa aloittaa!

Eri tyylejä, käyttötarkoituksia ja materiaaleja on niin paljon, että helpointa on saapua suoraan sisustusliikkeeseen huoneiston mitat mukanaan. Mittatilaustuotteissa valittavassa on melkein kaikki mahdollinen eikä hinta yleensä merkittävästi poikkea vakiomatoista. Mieleisen sisustusmaton voi valita lukemattomista väri-, materiaali- ja kanttausvaihtoehdoista.

Tyylejä ja kuvioita voi myös yhdistellä rohkeasti. Rento sisustaja voi asetella mattoja jopa huolettomasti lomittain! Materiaalivaihtoehtoja löytyy luonnollisen pehmeästä villasta kestäviin keinokuitumattoihin. Suunnitteluun saa aina apua paikan päällä ja kuten muutkin liikkeen sisustustuotteet, oikean kokoinen valmis matto toimitetaan niin haluttaessa suoraan tilaajan ilmoittamaan osoitteeseen.

Matto Nurmiselta voi tilata oman mieleisensä kokoisen ja värisen tekstiilimaton laajasta materiaalivalikoimasta. Mallistoja riittää kansioittain ja laadukkaita tuotteita on sekä koteihin että julkiseen käyttöön. Kuva: VM-Carpet.

Mattojen ulkonäkö on toki tärkeää, mutta yhtä tärkeitä ovat laadukkaat materiaalit, jotka kestävät kulutusta ja auttavat mattoja pysymään ryhdissään arjen pyörityksessä. Mattojen tärkeä ominaisuus on myös helppo puhdistettavuus.

Merkittävä osa Matto Nurmisen toimintaa on myös kohdemyynti. Sisustustuotteiden lisäksi saatavilla on ammattitaitoista asennuspalvelua sekä osaavaa sisustussuunnittelua. Kuvassa ranskalaista Tecsom Green Systems tekstiililaattamallistoa.

Vahvan suosionsa julkisessa käytössä on saanut myös ranskalainen Tecsom-tekstiililaatta, joka on oiva vaihtoehto myös koteihin. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi kaikissa makuuhuoneissa tai vaikkapa lasten leikkihuoneessa. Tekstiililaatta voidaan usein irtoasentaa suoraan vanhan lattian päälle, jolloin alkuperäisiä pinnoitteita ei välttämättä tarvitse poistaa. Tekstiilipinnoitteet ovat pehmeitä, lämpimiä ja niillä on hyviä askelääniä vaimentavia ominaisuuksia.

Toimitusjohtaja Tapani Niskanen vakuuttaa tanskalaisissa laatukalusteissa riittävän runsaasti valinnanvaraa. – Laadukkuuden lisäksi hintataso on saatu pidettyä kilpailukykyisenä.

Matto Nurminen on kasvava ja menestyvä yritys

Toimitusjohtaja Tapani Niskanen kertoo, että Matto Nurminen on kasvanut voimakkaasti sekä oman liiketoiminnan kehittymisen että tehtyjen yrityskauppojen myötä.

– Nykyisellään Matnur Oy -konserniin kuuluu Matto Nurmisen sisustusliikkeen lisäksi lattiapäällysteiden kiinnitysurakointiin keskittyvä RK-Lattiat Oy. Vuoden vaihteessa konserniin liitettiin myös Martinniemen Saneeraus Ky, joka puolestaan vankistaa edelleen Matto Nurmisen laatoitusurakointipuolen liiketoimintaa.

– Olemme todella iloisia tästä kasvusta, joka auttaa meitä palvelemaan yksityis- ja yritysasiakkaitamme entistä paremmin ja laajemmalla kokonaisuudella. Haluamme olla ykkösiä asiakaspalvelussa ja se osaltaan vaatii, että voimme tarjota asiakkaillemme kokonaisuudet sisustussuunnittelusta korkealaatuiseen asennukseen. Seuraava asiakaspalveluamme parantava uudistus tulee olemaan Matto Nurmisen sisustusliikkeen laajennus myöhemmin keväällä, Niskanen lupaa.

Laadukkaita tuotteita ja osaavaa sisustuspalvelua

Matto Nurmisen juuret ovat Pohjois-Suomessa, ja vaikka liikkeen omistus on vaihtunut muutamia kertoja historiansa aikana, ovat pohjoissuomalainen innovatiivisuus, avoimuus ja luotettavuus edelleen merkittäviä piirteitä yrityksen toiminnassa.

Matto Nurmisen myynti- ja markkinointijohtaja Pekka Alalääkkölä korostaa, että asiakkaiden toiveet sanelevat sisustuspalvelua ja tuotevalintoja viimeiseen asti. Lisäksi osaava henkilökunta osaa tarvittaessa ratkaista vaikeitakin sisustusongelmia.

– Yleensä kotona lukkoon menneet sisustuspulmat saadaan avattua nopeasti liikkeessämme ja muutamien suurten linjojen päättämisen jälkeen muu sisustaminen sekä loput yksityiskohdat hoituvatkin jo miltei itsestään. Valikoimaa on varmasti riittämiin ja mieleistä tuotetta voidaan useimmiten valita useammastakin tilaajan käyttöön soveltuvasta vaihtoehdosta.

– Matto Nurmisen valikoimissa on paljon muutakin kuin lattiamateriaaleja, keraamisia laattoja ja kylpyhuonekalusteita. Valikoimiin ja palveluun voi tutustua paitsi verkossa ja sisustusliikkeessä, myös mm. rakentajamessuilla jälleen keväällä, muistuttaa Pekka Alalääkkölä.

Matto Nurmisen toiminnan lähtökohdiksi on valittu laadukkuus niin tuotteissa kuin palveluissakin:

– Esimerkiksi tuotteidemme laadukkuus näkyy käyttöä ja kulutusta kestävinä materiaaleina ja arjen helppoutena virheettömästi toimivissa kylpyhuonekalusteissa. Laadukkaat materiaalit ovat myös yleensä nopeampia asentaa, paremman näköisiä, helppohoitoisempia ja pitävät paremmin ryhtinsä arjen kiireessä, Pekka Alalääkkölä jatkaa.

– Ystävällinen ja osaava suunnittelupalvelumme säästää asiakkailtamme aikaa ja vaivaa, kustannuksista puhumattakaan, sillä tuotevalinnat voidaan tehdä suoraan parhaiten käyttötarkoitukseensa sopivista vaihtoehdoista.

Tyylikäs sisustus viimeistellään laadukkailla valaisimilla ja kokonaisuuteen sointuvilla sisustusmatoilla. Uusiin mallistoihin voi tutustua Matto Nurmisella. Kuva: VM-Carpet

– Toivotan erittäin mielelläni kaikki asiakkaat rohkeasti liikkeeseemme kertomaan omista sisustusajatuksistaan jo ennen ensimmäistäkään päätöstä, sillä jo heti alussa tulisi pystyä varmistamaan kokonaisuuden onnistuminen. Esimerkiksi suuret lattiapinnat muissa tiloissa olisi suotavaa saada sointumaan kylpyhuoneiden sisustusmaailman kanssa.

– Kun sisustussuunnitelmaa päästään tekemään heti alusta alkaen ja kokonaisuus huomioon ottaen, rakennusprojektiin ja tuotetilauksiin voidaan lähteä luottavaisin mielin, sillä lopputuloksesta tiedetään koko ajan tulevan asiakkaan toiveiden mukainen.

– Haluaisitko sinä uudistaa omaa sisustustasi? Tuotteisiimme voi tutustua helposti verkossa ja Facebookissa sekä alati uudistuvassa myyntinäyttelyssämme Oulun Limingantullissa. Sisustusliikkeemme näyttelytila lähes kaksinkertaistuu tämän kevään aikana ja useita uusia tuoteryhmiä lisätään jälleen valikoimiin.

Matto Nurmisen uutuustuotteita ovat esimerkiksi tyylikkäät design valaisimet, kangasverhoillut akustiikkapaneelit sekä näyttävät LED -valaistut erikoislistat. Uutuudet lanseerataan tämän kevään Rakentaja 2018 -messuilla Ouluhallissa 20.-22.4.2018, jossa Matto Nurminen on jälleen mukana omalla upealla osastollaan. Tervetuloa tutustumaan!

 

 


 
Teksti: Martti Kähkönen

Artikkeli on Matto Nurmisen tuottamaa kaupallista sisältöä.

Luonnollisuutta ja rohkeita valintoja – Sisustustrendit 2018 Matto Nurmiselta

Luonnollisuus ja rosoisuus ovat nyt trendikästä. Sisustus saa näyttää reilusti omanlaiselta, eri vuosikymmeniä, materiaaleja ja tyylejä vapaasti yhdistellen. Kuva: RTV

Sisustusliike Matto Nurmisen sisustussuunnittelusta vastaava Sanna Tauriainen kertoo, että tällä hetkellä valloillaan olevissa sisustustrendeissä huokuu harmonia ja lämpö.

– Rosoiset pinnat ja luonnollisuus ovat nyt ”IN” ja sisustusmaailma on jo jonkin aikaa kulkenut luonnollisempaan suuntaan. Sisustamisen uudet virtaukset näkyvät ensin tapeteissa ja kodin tekstiileissä, mutta vähitellen uudet tuulet puhaltavat jälkensä kaikkiin muihinkin sisustustuotteisiin.

Trendit 2018: lisää kerroksellisuutta ja mielenkiintoa sisustukseen

Värit ovat edelleen murrettuja ja vitivalkoisen ohelle ovat nyt tulleet mukaan voimakkaammin kerman ja hiekan sävyt. Värien maailma on muutoinkin menossa selkeästi tummempaan suuntaan.

– Vaalean värin rinnalle rohkea sisustaja valitsee tumman sinisen, vihreän, saviruukun ja ruskean eri sävyjä tai jopa okran, kullan tai kuparin keltaista! Sanna Tauriainen sanoo. – Yksi vahvoista sisustusväreistä on edelleen musta, joka korostaa ja tuo kontrastia muiden värien rinnalla. Intensiivisten värien vastapainoksi meille on myöhemmin luvassa myös suloista ja herkkää pastellia!

Kuluvan vuoden aikana täysin vaaleista sisustuksista siirrytään vähitellen voimakkaampien ja syvempien värien suuntaan. Kuva: RTV

Kuviot sisustuksissa ovat voimakkaita ja rönsyileviä, ornamentteja sekä kaartuvia linjoja. Lisää kerroksellisuutta ja mielenkiintoa sisustukseen tuovat myös erilaiset pinnat ja materiaalit.

– Tilat sisustetaan selkeästi, kaikenlaista ylimääräistä pikkutavaraa pyritään karsimaan, mutta muutoin koti saa nyt näyttää vahvasti omanlaiselta, eri materiaaleja ja aikakausia rohkeasti yhdistelemällä. Sisustuksissa on nyt todellakin nähtävissä sisustajan oma kädenjälki, Sanna Tauriainen Matto Nurmiselta jatkaa.

Laattojen upea värimaailma hemmottelee tämän päivän sisustajaa

Laattamaailmassa värimaailma on edelleen maanläheinen ja harmoninen. Selkeästi pitkään pinnalla ollut harmaa saa nyt rinnalleen selkeästi lämpimämpiä sävyjä. Esimerkiksi NORDIC TILE by RTV -laattamallistoissa marmorikuvioitujen ’Travertine’ -tyyppisten laattojen valikoima kasvaa koko ajan. Kiillotetut pinnat tulevat myös voimakkaasti takaisin kodin tiloihin niin kylpyhuoneissa kuin huoneistojenkin lattialaattoina. Saatavilla on useita hienostuneita marmorimaisia ja hiekkakivimäisiä laattoja, jotka lisäävät nyt suosiotaan rouheitten betonimaisten laattojen rinnalla.

Niihin tiloihin, joihin ei puulattia muutoin sovi, voidaan nyt käyttää puun näköisiä keraamisia laattoja. Puumainen vaikutelma tuo kaivattua lämpöä ja rustiikkisuutta muutoin niin suosittuun pohjoismaiseen vaaleaan sisustamiseen. Myös metallin hohtoiset sävyt löytävät pian tiensä sisustajien koteihin. Niin kuin muissakin sisustustrendeissä, myös laatoissa puhdas valkoinen saa tilalleen lisää kuviointia ja entistä laajemman valikoiman maanläheisiä sävyjä. Selkeimpänä muutoksena – yhden tehosteseinän sijaan – samaa seinälaattaa laitetaan nyt useammalle tai jopa kaikille seinille.

Sanna Tauriainen muistuttaa, että mallistot ovat nykyisin niin laajat, että jokaiselle löytyy kyllä mieleinen sisustusratkaisu.

– Matto Nurmisen osaava sisustuspalvelu avustaa tietenkin koko ajan oman sisustustyylin määrittelyssä ja haltuun ottamisessa.

– Asiakkaan toiveet ja mielivärit kuunnellaan tarkkaavaisesti, jotta painotukset ja tyyli ovat halutun kaltaiset, lopputulos on mieleinen ja kokonaisuus on onnistunut.

Myös laattakoko suurenee yhä edelleen sekä seinä- että lattialaatoissa. Lisäksi erilaisilla ladontatyyleillä saadaan uutta ryhtiä sisustukseen. Sanna Tauriainen korostaa, että laadukkaat kylpyhuonekalusteet yhdistettynä näyttävään laatoitukseen korostavat tyylikkyyttä ja käytännöllisyyttä kylpyhuoneissa.

– Huolella valitut kalusteet tarjoavat kaunista muotoilua ja helpottavat arjen vaivattomuutta ja varmistavat jokapäiväistä toimivuutta. Erikoisuuksia hakevat voivat edelleen viimeistellä kylpyhuoneensa upealla design hanalla tai vaikka mattamustilla pyyhetelineillä. – Ja jos haluat todella erottua, myös kuparin värisiä kylpyhuonetarvikkeita on nyt saatavilla vaativille sisustajille!

Matto Nurminen auttaa sinua omien sisustusunelmiesi toteuttamisessa

– Matto Nurminen on sisustamisen erikoisliike, kiteyttää yrityksen toimintaa liikkeen myynti- ja markkinointijohtaja Pekka Alalääkkölä.

Vaikka perinteitä kunnioittava yrityksen nimi viittaa voimakkaasti lattiatuotteisiin, valikoimassa on toki paljon muutakin.

– Näyttäviä keraamisia laattoja, tanskalaisia kylpyhuonekalusteita, tyylikkäitä tapetteja, design-vesikalusteita sekä tavallisuudesta poikkeaviakin lattiapinnoitteita tulvillaan oleva myyntinäyttelymme vakuuttaa kyllä vaativimmankin sisustajan! Kaikissa tuotteissa korostuu laadukkuus ja toiminnassa aina mahdollisimman hyvä palvelu. Lisäksi hintataso on saatu pidettyä kilpailukykyisenä. Sisustustuotteidemme ohella saatavissa on myös osaavaa suunnittelua sekä monipuolista asennuspalvelua.

Tällä hetkellä suosittuja ovat hiekkakivimäiset vaaleat laattasarjat. Laattakoko kasvaa edelleen ja katseenvangitsijoina toimivat tyylikkäät kylpyhuonekalusteet. Kuva: NORDIC TILE by RTV

Vaikka tilojen käyttötarkoitukset ohjaavat tuotevalintoja usein mahdollisimman tarkoituksenmukaiseen suuntaan, Pekka Alalääkkölä painottaa, että tilaajan omat toiveet määräävät kaikkea toimintaamme. – Asiakkaan kokemassa palvelussa pyritään kaikin tavoin täydellisyyteen. Saadut kiitokset ja positiiviset palautteet kertovat palvelumme olleen onnistunutta ja kannustavat meitä yhä uudelleen ylittämään asiakkaidemme ennakko-odotuksia.

– Kuluttaja-asiakkaiden lisäksi palvelemme suunnittelijoita, arkkitehtitoimistoja, rakennusliikkeitä sekä useiden muidenkin alojen yrityksiä. Tilausten laajuudesta riippumatta pienasiakas on meille aivan yhtä tärkeä palveltava kuin suurempi rakennusliike ja sopivia sisustusratkaisuja esitellään jokaiselle niin kauan, että mieleinen tuote on varmuudella löytynyt, Pekka Alalääkkölä jatkaa.

 
Haluaisitko sinä päivittää omaa sisustustasi?

Sisustusliike Matto Nurminen palvelee Oulun keskustan kupeessa Limingantullissa. Oheisesta esittelyvideosta voit jo etukäteen tutustua toimintaamme ja sisustustuotteisiimme. Koko mallistoomme voit tutustua verkossa tai paikan päällä uudessa myyntinäyttelyssämme. Uutuuksia kannattaa seurata Facebook-sivullamme – Ja käy toki tykkäämässä!

Lämpimästi tervetuloa asiakkaaksemme!

 


Teksti: Martti Kähkönen

 
Artikkeli on Matto Nurmisen tuottamaa kaupallista sisältöä.

Matto Nurmiselta uusimmat sisustusvinkit

laatta-puukuosi

Kodin remonttia suunnitellessa valinnanvaraa erilaisten sisustustyylien, materiaali- ja kalustevaihtoehtojen suhteen on todella paljon. Nykytrendit suosivat rohkeaa sisustajaa, mutta olipa sisustustyyli mikä tahansa apua unelmien mukaisen sisustuksen toteuttamiseen saa sisustusliikkeestä.

Laattamallistoissa riittää valinnanvaraa

Suomessa keraamisia laattoja käytetään usein ainoastaan kylpyhuoneissa vaikka Eurooppalaiseen tapaan niitä voitaisiin käyttää muissakin tiloissa. Keraaminen lattialaatta kestää käyttöä ja kosteutta myös eteisessä, keittiössä ja vaikka takkahuoneessa. Matto Nurmisen laajasta Olo for Home mallistosta löytyy sisustusratkaisu vaativaankin kohteeseen.

Kauden laattatrendeissä korostuvat nyt puukuosit, jolloin puun näköinen keraaminen laattamateriaali voidaan asentaa myös niihin tiloihin, joihin aito puu ei sellaisenaan sovi. Myös betonipintaa jäljittelevät laattamallistot ovat suosittuja. Niissä pintastruktuurit vaihtelevat sileästä rosoiseen. Voit valita oman tyylisi mukaan hienostunutta sileää tai vaikka rouheaa tehdastyyliä.

Kivimäiset harmaat laattapinnat ovat olleet Pohjoismaissa jo pitkään suosittuja. Nyt näissä laatoissa löytyy myös lempeämpiä ja lämpimämpiä sävyjä. Ylellistä tyyliä kaipaavalle on tarjolla kiillotettuja laattoja. Toinen ääripää ovat rustiikkiset laattavaihtoehdot, jotka sopivat hyvin maalaisromanttiseen sisustukseen. Marokkolaistyyliset laatat ovat myös edelleen kysyttyjä.

Värit ovat jo pitkään olleet rauhallisen maanläheisiä ja näitä sävyjä mallistoissa on edelleen runsaasti. Eurooppalaisena vaikutteena on kuitenkin tulossa enemmän väriä rohkeille sisustajille. Värien ohella vastakohdat ovat tehokas sisustuskeino, kun eri pintoja, värejä ja kuoseja yhdistellään samaan tilaan. Kiinnostavuutta saadaan myös yhdistelemällä erikokoisia tai erimuotoisia laattoja keskenään.

Kalusteissa korostuu käytännöllisyys

Kaunis ja toimiva kylpyhuone on investointi omaan mukavuuteen. Tärkeä osa kylpyhuonetta ovat myös kalusteet, joiden kohdalla käytännöllisyys on nyt yhä tärkeämpää. Tanskalaisen Dansanin kalusteissa on useita värivaihtoehtoja erilaisiin kylpyhuoneisiin. Säilytys tapahtuu nykytyyliin vetolaatikoissa, joiden sisälle on saatavissa myös mittatarkat puiset lokerikot. Muutoin kalusteiden osalta suositaan yksinkertaista ja eleetöntä tyyliä, jolla luodaan ylellinen ja ajaton vaikutelma.

Matto Nurmisen kylpyhuonekalusteiden uutuussarjoissa on tarjolla eri materiaaleja ja useita kokoja. Peileihin on saatavissa monenlaisia valaisin vaihtoehtoja. Uutuutena myös alakaapistoon on nyt saatavissa upea LED valosarja, joka valaisee laatikostoja. Laatikostoissa on nykytyyliin kevyesti toimivat soft-close-mekanismit ja uuden sukupolven saranoilla peiliovet sulkeutuvat pehmeästi. Tyylikkään peilikaapin sisällä on jopa pistorasia valmiina!

Parkettilattia valitaan nyt oman sisustustyylin mukaan

Puun pintakäsittelytekniikan kehittymisen myötä parkettiteollisuudelle on avautunut parempia mahdollisuuksia suunnitella ja valmistaa sisustajille trendikkäitä lattiavaihtoehtoja. Pääosa uusista parketeista valmistetaankin nyt sävyttämällä eurooppalaisia puulajeja, kuten tammea ja saarnia.

Värivaihtoehtojen kasvavasta määrästä kertoo paljon se, että esimerkiksi parkettivalmistaja Boenin kokoelma sisältää tällä hetkellä yli 80 värivaihtoehtoa. Erilaisten lajitelma-, koko- ja pintakäsittely-vaihtoehtojen kautta saadaan satojen parkettiratkaisujen kokonaisuus. Tämän kokonaisuuden jäsentelemiseksi parketit ovat jaettu väljästi neljän eri sisustustyylin alle.

Pure Nordic on sisustustyyli, joka on meille kaikille suomalaisille hyvin tuttu. Tyylinä se on vähäeleinen ja konstailematon, jolle inspiraatiota antaa ympäröivä luontomme. Värit ovat keveitä ja selkeitä, suunnittelu on funktionaalista ja linjat selkeitä. Modern Rustic on tyylinä syvä ja innovoiva, sillä se pitää sisällään vuosisataisen talonpoikaistyylin ihanteet yhdistäen ne nykyaikaiseen sisustukseen. Urban Contrast leikkii ja pitää hauskaa väreillä ja muodoilla. Tyyli on dynaaminen ja samalla persoonallinen. Classic Elegance on sisustustyylinä ajaton ja rauhallinen. Tarkkaan harkitut yksityiskohdat kertovat kuitenkin sisustajan luovuudesta ja innovatiivisuudesta.

Tekstiililaatalla tyylikästä ja miellyttävää lattiapintaa

Tekstiililaatalla saadaan helposti aikaan lämmin, hiljainen ja pehmeä lattia. Tavallisimpia käyttökohteita ovat esimerkiksi kodin makuuhuoneet, lastenhuoneet ja työhuoneet. Tekstiililaattojen suosio on ollut kasvussa myös julkisessa rakentamisessa. Pehmeällä ja tyylikkäällä tekstiililaatalla luodaan ylellinen vaikutelma ravintolaan, hotelliin tai toimistoon. Ääntä vaimentavana materiaalina tekstiililaatta on edelleen hyvä valinta etenkin avokonttoreissa.

Tekstiililattioiden käyttökohteita on lukemattomia, sillä tekstiilipinta on myös turvallinen ja luistamaton lattiapinnoite. Eri kuoseja yhdistelemällä saadaan esimerkiksi lounge -tilat erottumaan käytäväalueista ja hiljaiseksi saatu työympäristö helpottaa keskittymistä. Tekstiililaatat ovat 50 x 50 cm kokoisia, joten monimuotoistenkin tilojen sisustaminen on nyt helpompaa. Kiinnitys alustaan tapahtuu kaksipuoleisen teipin tai tarraliiman avulla. Matto Nurmiselta voit tietenkin tilata lattiasi myös asennettuna.

Täysin synteettinen nukkapinta on kestävä eikä tuote itsessään ole allergiaa aiheuttava. Allergiset oireet aiheutuvat yleensä ilmassa leijailevan pölyn allergeeneistä, jotka kulkeutuvat hengitysteihin. Tekstiilimaton pehmeä kuitu sitoo leijailevan pölyn itseensä paremmin kuin kova lattiapinta ja vähentää siten pölyn leijailemista huoneilmassa. Mattoon tarttunut pöly on myöhemmin puhdistettavissa tehokkaalla imurilla. Normaali peruspuhdistus onnistuu valmistajan hoito-ohjeita noudattamalla.

Tekstiililaattamallistoja on todella runsaasti. Ranskalaisella Tecsomilla perinteisten yksiväristen pintojen ohelle on tullut paljon trendikkäitä viirukuvioita. Erityisellä Nordic mallistolla luodaan kohteisiin edullisesti skandinaavista ilmettä. Julkisia tiloja ja arvokohteita voidaan sisustaa myös näyttävien erikoismallistojen avulla. Vaativa sisustaja valitsee vaihtelevalla nukan korkeudella valmistettuja Linear Spirit -erikoiskuoseja, joilla korostetaan 3-ulotteista vaikutelmaa.

Tutustu Matto Nurmiseen videolla


Olipa sisustustyylisi mikä tahansa, unelmasi toteuttaa kanssasi sisustusliike design by Matto Nurminen. Lue lisää ja seuraa sisustamisen uutuuksia www.facebook.com/www.mattonurminen.fi Laadukkaisiin tuotteisiimme voit tutustua www.mattonurminen.fi ja asiantuntevaa palvelua saat tietenkin sisustusliikkeestämme Tyrnäväntieltä. Tervetuloa!

Matto Nurminen Facebookissa

 


Matto Nurminen logo

 

Artikkeli on Matnur Oy:n tuottamaa kaupallista sisältöä.