Nykyaikainen mediatalo kehittää koko ajan uutta

Kaleva on välittänyt kansan kaikuja Oulusta ja Pohjois-Suomesta jo 118 vuoden ajan. Siinä ajassa pitkän linjan sanomalehtitalo on kehittynyt nykyaikaiseksi monimediataloksi, jossa tekeminen suuntautuu jatkuvasti kasvaen digitaalisiin palveluihin.

Puhtaasti Kalevan digituotteiden parissa työskentelee jo 20 ihmistä. Heistä seitsemän toimittaa lukijoille luettavaa, katseltavaa ja jaettavaa verkkolehteen ja Kalevan muihin digipalveluihin. 13 kehittää ja ylläpitää palveluita esimerkiksi työnimikkeillä sovellusarkkitehti, tuotepäällikkö ja graafikko.

Digituotteista Kaleva.fi-verkkolehti, eKaleva-näköislehtisovellus ja Kalevassa kehitetty oma mobiilisovellus tarjoilevat luettavaa ympäri vuorokauden – paikalliset uutiset edellä. Paikallista ja kattavaa digipalvelua ovat myös Oulun ja lähialueen kaikki menot kokoava Tapahtumat-sivusto sekä kaupallisena yhteistyönä toteutettu, asuntorakentamista esittelevä Uudiskohteet-sivusto. Kalevan monipuolisen digikokonaisuuden täydentää pari kertaa vuodessa pyörähtävä paikallinen verkkohuutokauppa Nappaa.fi, jonka tuotevalikoima koostuu Oulun alueen yritysten tarjonnasta.

Kalevan digituotteiden parissa vierailee viikoittain noin 500 000 ihmistä. Verkkolehden uutisia, videoita sekä lukijoiden lähettämiä kuvia ja kommentteja klikataan auki jopa viisi miljoona kertaa viikossa.

Mukana lukijoiden ja asiakkaiden elämässä

Kaleva on koko historiansa ajan halunnut olla tiiviisti mukana lukijoidensa ja asiakkaidensa, siis oman yhteisönsä elämässä. Niin tänäänkin. Digipuolella tämä näkyy jatkuvasti kehittyvänä ja monipuolistuvana palveluvalikoimana. Jo nyt ihmiset palaavat monta kertaa päivässä Kalevan sisältöjen pariin monipuolisten digipalveluiden mahdollistamana. Palveluiden käyttöä, eri sisältöjen suosiota ja käyttäjien reagointia seurataan ja analysoidaan tarkasti, jotta voidaan luoda koko ajan uutta ja aiempaa parempaa.

Myös uutiskanavissa asioita tehdään päivittäisessä vuorovaikutuksessa oululaisten kanssa. Kaleva.fi:n verkkotuottajan Heikki Uusitalon mukaan lukijoilta saatu sisältö on erittäin suosittua.

– Lukijoiden kuvista kootut kuvagalleriat sekä ihmisten lähettämät videot ovat yksi esimerkki osallistamisesta, jossa teemme verkkolehteä yhdessä lukijoiden kanssa. Haluamme, että myös Kaleva.fi on sosiaalinen media, Uusitalo sanoo.

Verkkolehden responsiivisen, kaikilla päätelaitteilla toimivan toteutuksen sekä Kalevan oman mobiilisovelluksen ansiosta Kalevan sisällöt kulkevat koko ajan mukana ihmisten arjessa, mikä takaa tiiviin kontaktin Kalevan ja sen lukijoiden välillä.

Artikkeli on Kaleva Yrityspalveluiden tuottamaa kaupallista sisältöä.