Kalajoella lapset ja nuoret voivat hyvin

Arvokasta tietoa lapsiperheille

Kalajoki pärjäsi loistavasti Helsingin Sanomien marraskuussa 2017 tekemässä syrjäytymisvertailussa. Kalajoki panostaakin kaikenikäisten asukkaidensa hyvinvointiin, ja haluaa tarjota asukkaille ja kuntaan muuttaville lupauksensa mukaisesti Viiden tähden elämää.

Helsingin Sanomat julkaisi marraskuussa 2017 THL:n Sotkanet-tietokannan pohjalta tekemänsä vertailun nuorten hyvinvoinnista Suomessa. Mukana vertailussa oli 176 kuntaa, joissa on yli 5000 asukasta. Vertailuun poimittiin mukaan tilastot mm. nuorisotyöttömyydestä, koulutuksen ulkopuolelle jäämisestä, masennuksesta ja nuoriin kohdistuneista rikosepäilyistä.

Mitä suuremman sijaluvun vertailussa sai, sitä paremmin nuoret kunnassa voivat. Kalajoki pärjäsi vertailussa erittäin hyvin saaden sijaluvuksi 166/176, kun surullisimmissa tapauksissa sijaluku oli 5/176. Tästä voidaan päätellä, että suurin osa nuorista Kalajoella voi erittäin hyvin.

”Vertailu on arvokasta tietoa lapsiperheille, jotka harkitsevat muuttoa seudulle tullakseen töihin esimerkiksi Fennovoiman Pyhäjoen voimalaitostyömaalle. Kalajoki pystyy tarjoamaan loistavia tontteja ja mukavia asuntoja työntekijöille. Täältä on Pyhäjoelle vain puolen tunnin työmatka. Myös matkailuala työllistää kunnassa paljon”, sanoo kaupungin myynti- ja asiakkuusvastaava Anne Tullila.

Upeita harrastusmahdollisuuksia ja kesätyöpaikkoja nuorille

Kalajoen kaupunki lupaa tarjota asukkailleen Viiden tähden elämää. Elämä Kalajoella on Anne Tullilan mukaan arjen kokonaisvaltaista elämänlaatua. Laatua Kalajoki voi tarjota niin kaupungin palveluilla, sijainnilla kuin asumismahdollisuuksillakin.

Kansainvälisestikin kiinnostavana matkailukohteena Kalajoki pystyy tarjoamaan monia kuntia enemmän harrastusmahdollisuuksia. Suositussa matkailukaupungissa on luonnollisesti tarjolla myös kesätyöpaikkoja nuorille. Kaupunki tukee tänäkin vuonna 115 nuoren kesätyöllistämistä.

”Ei ole montaa kuntaa, joissa olisi sekä vesipuisto, kylpylä, kovatasoinen seikkailupuisto että mahdollisuuksia harrastaa vaikka mitä lajeja sekä joella että merellä”, Tullila kehuu. ”Lisäksi meillä on paljon aktiivisia yhdistyksiä, jotka järjestävät vapaa-ajantoimintaa.”

EU-komissiossa palkittua opetuksen laatua

Kalajoen kaupunki voi olla ylpeä myös hyvästä päivähoito- ja kouluverkostostaan. Valtakunnallista Liikkuva Koulu -mallia on sovellettu Kalajoella niin hyvin, että Kalajoen Pohjankylän koulu sijoittui viime vuonna EU-komission Be Active -kisassa kolmen finalistin joukkoon omalla toimintamallillaan. Peruskoulun jälkeen opiskelumahdollisuuksia löytyy niin valkolakkiin tähtääville kuin ammatillisista opinnoista innostuville.

Anne Tullila esittelee Kalajoelle muuttamisesta kiinnostuneille mielellään elämisen mahdollisuuksia mukavassa merenrantakaupungissa.

”Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy mistä vaan: asunnoista, päivähoitopaikoista, kouluista, opiskelumahdollisuuksista, harrastuksista tai ihan mitä tulee mieleen!”

Anne Tullila
+358 44 469 1203
anne.tullila@kalajoki.fi

Lisätietoa elämästä Viiden tähden Kalajoella löydät myös verkkosivuilta >>

Kuvat: Vesa Rönty ja Ari-Pekka Hihnala

Artikkeli on Kalajoen kaupungin tuottamaa kaupallista sisältöä.