VertaaEnsin.fi selvitti: Voit saada huomattavia säästöjä kun kilpailutat nykyiset luottosi

Kalliiden pikavippien ja lainojen yhdistäminen yhdeksi halvemmaksi luotoksi voi tuoda jopa satojen eurojen säästöjä!

Suomen laina- ja rahoitusmarkkinoille on viime vuosina ilmestynyt valtava määrä uusia yrityksiä, joista jokainen mainostaa olevansa markkinoiden halvin vaihtoehto. Todellisuudessa kuitenkin luotonantajien lainaehdot ja myös lainan kustannukset eroavat toisistaan huomattavasti.

Tämänhetkisen lain mukaan jos sinulla on alle 2 000 euron luotto tai pikalaina, sen todellinen vuosikorko ei saa ylittää 50 prosenttia. Moni yritys tarjoaa kuitenkin tätä alhaisempia korkoja luotoilleen, joten vertailu on paikallaan. Joidenkin yritysten todellinen vuosikorko voi jopa ylittää lain salliman maksimin, kun ottaa huomioon luoton sivukulut. Kun siis harkitset luottoa, on äärimmäisen tärkeää tehdä vertailu huolellisesti, jotta saat parhaan tarjouksen.

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi

Miksi luottojen vertailu on tärkeää?

Usea suomalainen lainantarjoaja voi mainostaa esimerkiksi täysin korotonta lainaa. Luotto voi sinällään olla koroton, mutta korottomuuden ehdot voivat olla vaikeita täyttää. Voi myös olla, että korottomuuden vuoksi luoton muut kulut ovat korkeat, esimerkiksi laskutuslisä tai luoton nostokulut voivat nostaa hintaa huomattavasti.

Lähes poikkeuksetta väitteet ”ilmaisesta luotosta” ovat liian hyviä ollakseen totta.

Lainantarjoajien tavoite on tehdä voittoa ja saada tuotteestaan katetta. Koska lainan valitsemisessa on monta huomioitavaa kohtaa, kannattaa luotot aina vertailla ennen päätöksen tekemistä.

“Lähes poikkeuksetta väitteet ”ilmaisesta luotosta” ovat liian hyviä ollakseen totta.” toteaa VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtaja Jussi Valsta.

Miten voi vertailla ja löytää parhaan vaihtoehdon?

Halvin luotto löytyy vain vertailemalla. Kun tarkastelee lainojen kokonaiskustannuksia ja ominaisuuksia, voi parhaassa tapauksessa säästää jopa satoja euroja. Kuten vertailumme osoittaa, luottojen vertaileminen ja joskus jopa yhdistäminen todellakin kannattaa! Kun haet lainaa VertaaEnsin.fi -palvelun avulla, voit olla varma, että saat parhaan mahdollisen rahoitusratkaisun.

Kuinka voin yhdistää luotot ja kannattaako se?

Luottojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että monien eri lainanlyhennysten sijaan, maksat vain yhtä lainaa pois kerrallaan. Käytännössä voit siis ottaa yhden hieman suuremman lainan, ja maksaa kaikki pienemmät velat pois. Tästä on monien asiakkaiden kohdalla selkeää hyötyä; kulut pienenevät, lainaa on helpompi kontrolloida, ja jopa kuukausilyhennys on useasti pienempi.

Säästöä ja helpotusta arkeen syntyy, kun maksat yhdistämisen jälkeen korkoa ja muita kuluja vain yhdestä lainasta.

Vertailu: Yhdistämällä luotot voit säästää helposti satoja euroa

Vertailussamme on käytettynä esimerkkinä henkilöä, jolla on kolme erillistä luottoa, joista hän maksaa kuukausittaisia lyhennyksiä. Näistä kolmesta lainasta kertyy yhteensä 343,56 euron kuukausittaiset lyhennykset.

Kuten alemmasta taulukosta näkee, luottoja yhdistämällä voi säästää huomattavasti. Mahdollisuuksia on monia, ja vertailu kannattaa aina. Vertailussa ei ole huomioitu lainojen sivukuluja, esimerkiksi lainanhoitopalkkioita, myöhästymismaksuja tai ylimääräisiä nostoja. Nämä kannattaa aina selvittää ennen lainan ottamista.

Jos tarvitset uutta luottoa tai lainojen yhdistämistä, tee vertailu aina VertaaEnsin.fi -palvelun avulla.