Maistatuksia ja makumatkoja – Köökin ravintolat esillä Valkean kesäkadulla

Kauppakeskus Valkean ravintolamaailma Köökin ravintolat jalkautuvat Kesäkadulle torstaina 21. maaliskuuta. Iltapäivästä iltaan kestävässä tapahtumassa osallistujat pääsevät maistuvalle kierrokselle ympäri Köökin ravintoloiden tarjoamaa makumaailmaa.

Köökipäivänä Valkean Ravintolat tuovat Kesäkadulle omat maistatuspisteensä, joiden äärellä on oivallinen tilaisuus keskustella ravintoloitsijoiden tai henkilökunnan kanssa tarkemmin esimerkiksi ruoan alkuperästä ja keittiöiden erikoisuuksista.

”Maistatuksia tuodaan lisää puolen tunnin välein, joten pöydät on käytännössä katettu koko tapahtuman ajan”, Valkean markkinointivastaava Riikka Forsman sanoo.

Makumatkalle saa mukaan maistiaispisteillä täytettävän leimakortin. Täydellä kortilla voi osallistua ravintoloiden lahjakorttipaketin arvontaan.

Forsmanin mukaan Köökipäivillä maistellaan hyvää ruokaa, mutta myös puhutaan ja inspiroidutaan siitä. Tilaisuuden juontaa Janne Pekkala, joka saa kesäkadun lavalle haastateltavakseen ravintoloiden edustajia viidentoista minuutin valokeilaan.

Friends&Burgersin esityksessä kerrotaan kuinka on mahdollista tehdä täysin lisäaineeton hampurilainen ja saavuttaa aito makuelämys. Sokos Herkun ravintola kertoo omassa keittiössä italialaisella jäätelökoneella valmistetun jäätelön, gelaton, valmistuksen salaisuudet. Köökipäivillä kuullaan myös miten ja millä Rossossa paistetaan aito roomalainen pizza.

Vapaaehtoiset syöntikisaan

Köökipäiviin kuuluu myös paljon erilaista kisailua. Esimerkiksi kolme yleisön vapaaehtoista jäsentä pääsee Rosson kiviuunissa paistetun pizzan nopeussyöntikilpailuun. Makeannälkäiset ottavat kavereistaan mittaa kahden hengen tiimien kisassa, jossa pistellään Arnoldsin 6-packin donitseja mahdollisimman nopeasti.

Sokkomaistatuskilpailussa Kesäkadun lavalle nousevat osallistujat maistelevat Köökin ravintoloiden annoksia: Lähimmäksi arvannut voittaa lahjakorttipaketin.

”Myös kokit kilpailevat, sillä he nousevat lavalle vihannesten pilkkomiskilpailussa. Kisan voittanut kokki palkitsee parhaan kannustajan lahjakorttipaketilla.”

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille Valkean asiakkaille. Forsman pohtii, ettei Köökin arki lopulta poikkea kovin paljoa Köökipäivien tarjonnasta, jossa makupalat tuodaan asiakkaiden maisteltavaksi heti pääovien äärelle. Hän hoksauttaa, että ravintolamaailmaan vie oma hissi, jonka kyytiin voi astua suoraan Kauppurienkadulta, pääovien vierestä.

”Köökiin voi kävellä sisään, vaikkei vielä tietäisi mitä haluaa syödä. Ravintoloiden äärellä on mukava fiilistellä haluaako burgeria vai sushia, tai sitten ravintolan voi valita esimeriksi jonotilanteen mukaan.”

Täydet pisteet helppoudesta

But I’m a Human not a Sandwich -bloggaaja Iina Hyttinen vieraili perheineen Valkeassa ja innostui helposta ostospäivästä. Mikä on Iinan suosikki kaikista Valkean kahviloista ja ravintoloista? Voit lukea Iinan bloggauksen täältä >>

Köökipäivän ohjelma to 21.3. klo 14-19

14.00 Tapahtuma alkaa ja ensimmäiset maistiaiset pöydissä. Köökikilpailu leimakortteineen alkaa.

14.15 Puhetta hyvästä ruoasta: Aito oululainen Gelato!

14.30 Maistiaisia

14.45 Pizzansyöntikilpailu

15.00 Maistiaisia

15.15 Puhetta hyvästä ruoasta: Miten paistetaan aito Roomalainen pizza?

15.30 Maistiaisia

15.45 Köökin kokit pilkkomiskilpailussa

16.00 Maistiaisia

16.15 Puhetta hyvästä ruoasta: Hampurilaisia tuoreista raaka-aineista ilman lisä-aineita, miten se onnistuu?

16.30 Maistiaisia

16.45 Sokkomaistatus

17.00 Maistiaisia

17.15 Puhetta hyvästä ruoasta: ohjelma tarkentuu!

17.30 Maistiaisia

17.45 Donitsihaaste

18.00 Maistiaisia

18.15 Puhetta hyvästä ruoasta: ohjelma tarkentuu!

18.30 Maistiaisia

18.45 Köökikilpailun voittaja arvotaan!

Kaikkien maistiaispisteillä täytettyjen leimakorttien jättäjien kesken arvotaan n. 110€ arvoinen ravintolalahjakorttipaketti. Arvontalaatikko löytyy kesäkadun lavalta. Tervetuloa nautiskelemaan Köökin antimista ja keräämään kortti täyteen leimoja!

Lue lisää Köökipäivän ohjelmasta täällä >>

Artikkeli on Kauppakeskus Valkean tuottamaa kaupallista sisältöä.