Oululainen nettikirpputori ponnistaa maailmalle

Uudenlainen nettikirpputori Vähänkäytetty.fi on noussut alle kahdessa vuodessa valtakunnalliseksi menestyjäksi. Suositun käytettyjen pientavaroiden kuluttajaverkkokaupan kasvulle ei näy rajoja. Seuraavaksi yritys laajentaa toimintansa Pohjoismaihin ja Baltiaan.

vahankaytetty1

Uniikki vertaisverkkokauppa on noussut Suomen suurimmaksi, keskitettyyn logistiikkaan perustuvaksi nettikirpputoriksi, jossa asioiminen on helppoa ja turvallista.

– Intohimomme on tehdä palvelusta asiakkaille paras, helpoin ja luotettavin paikka tehdä kauppaa käytetyillä tavaroilla. Vähänkäytetty.fi on poistanut huijaamisen riskit ja tehnyt kuluttajien välisen kaupan helpommaksi, liiketoimintajohtaja Ossi Salo kertoo.

Uudenlaisen vertaisverkkokaupan asiakasmäärien kasvu on ollut huimaa.

Palvelua käytti tammikuussa yli 150 000 suomalaista, ja käyttäjämäärät kasvavat viikko viikolta. Asiakkaat viettävät palvelussa paljon aikaa, ja suurin osa palaa palveluun uudestaan hyvinkin pian.

Käytettyjen vaatteiden lisäksi palvelussa on mahdollista myydä ja ostaa muun muassa harrastusvälineitä, kirjoja ja lehtiä sekä kodin sisustustuotteita.

Kansainvälistyminen nyt edessä

Innovatiivisen vertaiskaupan menestys on tuonut pääomasijoittajia mukaan yritykseen. Pääomasijoittajien lisäksi MTV:n taustalla toimiva M4E-rahasto teki tuntuvan sijoituksen Vähänkäytetty.fi -palveluun.

– Nyt olemme kiivasta tahtia kansainvälistymässä. Pian pystymme tarjoamaan suomalaisille kirpputorimyyjille markkina-alueen, joka ei rajoitu vain Suomeen. Tavoitteenamme on tehdä ”rajat rikkovaa” vertaiskauppaa niin, että esimerkiksi suomalaisen myyjän tuotteet ovat ostettavissa myös muissa pohjoismaissa ja Baltiassa, Salo visioi.

Vähänkäytetty.fi –palvelun vahvuudet kuluttajien vertaiskaupassa perustuvat turvallisuuteen ja helppokäyttöisyyteen sekä tuotekuljetusten erinomaiseen logistiikkaratkaisuun.

Käytännössä myyjän tarvitsee vain syöttää tuotteensa tiedot ja kuvat palveluun ja lähettää tuotteensa nettikirpparille. Vähänkäytetty.fi huolehtii lopusta.

Palvelu on poistanut kuluttajien välistä kauppaa vaikeuttaneet haasteet. Huijaamisen tai huijatuksi tulemisen riskiä ei ole. Asiakkaita suojaa kuluttajasuojalaki – mukaan lukien peruutus- ja palautusoikeus – koska kaupan osapuolena on luotettava yritys.

Verkosta voi ostaa pientavaroita usealta eri myyjältä yhdellä ostotapahtumalla ja yhdellä toimitusmaksulla. Palvelua voi käyttää toisille käyttäjille anonyymisti, ja rahaliikenne hoidetaan luotettavien maksupalveluiden kautta.

Vähänkäytetty.fi ja sen logistiikkakumppanit Matkahuolto ja Posti takaavat, että tuotteet päätyvät turvallisesti oikeaan osoitteeseen. Vakuutetut paketit toimitetaan perille muutamassa päivässä.

vahankaytetty4

Näin vaivatonta asiointi on

  • Myyjä syöttää tuotetiedot ja kuvat palveluun. Sen jälkeen palvelun ylläpito ilmoittaa tuotteille lähetyskoodin, jolla tuotepaketit voi lähettää. Vähänkäytetty.fi huolehtii kaupanteon tästä eteenpäin.
  • Palvelu huolehtii tuotelähetykset ostajalle.
  • Myyjän ja ostajan tuotelähetykset on vakuutettu täydestä arvosta. Lähetysseurantaa helpottaa pakettikohtainen seurantanumero.
  • Myyjä ei näy julkisesti myyjänä eikä vastaa tuotteita koskeviin kysymyksiin muilta palvelun käyttäjiltä. Hänen ei tarvitse luovuttaa tilinumeroaan tai henkilötietojaan vieraille.
  • Myyntituotot tilitetään peruutus- ja palautusoikeuden päätyttyä myyjän asiakastilille, josta ne voi siirtää omalle pankkitilille, käyttää maksuvälineenä palvelussa tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.
  • Jos tuote ei mene heti kaupaksi, automaattinen hinnoittelujärjestelmä tiputtaa myyjän asettamasta hinnasta 20 prosenttia pois kahden viikon välein. Jos tuote ei mene kaupaksi kahdessa kuukaudessa, myyjä saa tuotteet halutessaan takaisin tai ne lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.
  • Ostaja maksaa tuotteensa turvallisesti verkkopankilla, luottokortilla tai laskulla.
  • Ostokset toimitetaan asiakkaan valitsemaan Matkahuollon tai Postin jakelupisteeseen tai pakettiautomaattiin.

Sivu on Vähänkäytetty.fi:n tuottamaa mainosaineistoa.

vahankaytetty-logo