Välivainio

Välivainio sijaitsee parin kilometrin päässä Oulun keskustasta ja erinomaisten kulkuyhteyksien päässä yliopistosta. Oulun keskustan pohjoispuolella sijaitseva Välivainio kuuluu Puolivälinkankaan suuralueeseen.

Välivainio on rauhallinen, yhteisöllinen ja vehreä puistomainen alue, jossa on paljon pientaloasutusta. Alueella on päivittäistavarakauppa ja Castrenin urheilukeskus. Myös Tuiran ja keskustan palvelut ovat lähellä.

Välivainio on urbaania elämää rakastavan ihmisen asuinalue. Välivainion vierestä kulkee Suomen pisin pyöräbaana ja joukkoliikenneyhteydet ovat Oulun parhaat. Alueella on myös loistavat ulkoilumahdollisuudet.

Välivainio kehittyy seuraavan vuosikymmenen aikana uudenlaiseksi asumisen ja palveluiden keskittymäksi. Välivainio on osa Kemintien läheisyyteen rakentuvaa kaupunkibulevardihanketta, Alppilanbulevardia. Alueelle rakentuu seuraavien vuosien aikana uusia kerrostaloja, palveluita, työpaikkoja ja liiketiloja.

Välivainio on kuin tehty ihmiselle, joka kaipaa omaa rauhaa ja luonnonläheisyyttä, mutta haluaa hurauttaa pyörällä, linja-autolla tai omalla autolla minne tahansa helposti ja nopeasti.