Taka-Lyötty

Taka-Lyötty on osa Karjasillan kaupunginosaa ja sijaitsee keskustan välittömässä läheisyydessä. Asuinalueena Taka-Lyötty on uusi ja sitä on alettu rakentamaan 2000-luvun alussa. Alue on kehittynyt nopeasti ja täyttynyt monipuolisista palveluista.

Kulkuyhteydet Taka-Lyötystä muun muassa Raksilan ja Karjasillan ulkoilureiteille ovat hyvät. Muita liikuntapalveluja löytyy esimerkiksi Raksilan uimahallista ja urheilutalosta. Niin ikään lähellä ovat myös keskustan kuntokeskukset. Lähimpinä kauppakeskittyminä toimivat Joutsensilta, Raksila ja Limingantulli. Myös shoppailun, kulttuurin sekä kahvila ja -ravintolapalveluiden pariin pääsee kätevästi keskustaan. Kulttuurin ystäville löytyy naapurista myös Oulun Musiikkikeskus.

Kun tulee tarve lähteä kauemmas, pääsee Taka-Lyötystä koukkaamaan autolla kätevästi moottoritielle. Kävelymatkan päässä ovat puolestaan rautatieasema ja linja-autoasema. Myös bussiyhteyksiä kulkee läheltä ja jos malttaa kävellä noin 10 minuuttia niin pääsee hyödyntämään myös keskustastan läpi tai Limingantullista kulkevia bussiyhteyksiä eri suuntiin esimerkiksi lentokentälle.

Kouluna lähietäisyydellä toimii Pohjankartanon koulu. Taka-Lyötyn sijainti keskustan läheisyydessä mahdollistaa helpon kulun myös keskustan lukioihin sekä Oulun seudun ammattiopistolle Kontinkankaalle, Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston lääketieteen kampuksille.

Taka-Lyötyn kauppojen ym. palveluiden lisäksi alueella sijaitsee Kalevan pääkonttori, edellä mainittu Oulun Musiikkikeskus ja Ympäristötalo. Myös Oulun yliopistollinen sairaala (OYS) sijaitsee lyhyen matkan päässä sekä Kontinkankaan työpaikka-alue. Voikin todeta, että käytännössä kaikki tarvittavat palvelut ja paljon muuta löytyy kävely- tai pyöräilymatkan päässä Taka-Lyötystä.