Myllytulli

Oulun ydinkeskustan tuntumassa sijaitseva entinen teollisuusalue, Myllytulli, kaavoitettiin 1980-luvulla osaksi kaupungin keskustaa. Kaavan mukainen kehitys on tehnyt Myllytullin alueesta omaleimaisen nykyaikaisen kaupunginosan, jossa on nähtävillä piirteitä menneiltä ajoilta. Alueen tämän hetkinen kehitys lähti liikkeelle Serum arkkitehdit Oy:ltä kesällä 2016 tilatun Myllytullin alueen täydennysrakentamisen visiosta, joka linkittyy Oulun keskustavisioon 2040. Visio katsoo pitkälle tulevaisuuteen ja varsinainen kehitystyö etenee vaiheittain, edellyttäen asemakaavan muutoksia. Merkkejä kehityksestä on kuitenkin jo nähtävissä käynnissä olevien asuinrakentamisen hankkeiden ja lähitulevaisuudessa alkavien muiden rakennushankkeiden myötä.

Myllytullin keskeinen sijainti ja erinomaiset kulkuyhteydet niin autolla, julkisilla kuin kävellen tai pyöräillen ovat alueen ehdottomia vahvuuksia ja edellytyksiä mukavalle kaupunkiasumiselle. Vaivattomien kulkuyhteyksien lisäksi alueen vahvuuksiin kuuluu myös lähiympäristö, josta löytyvät oululaisten ja kauempaakin tulevien suosikkikohteet kuten: kauniit Hupisaaret ja Ainolanpuisto suurine leikkikenttineen, Oulujoki patosiltoineen, Tietomaa ja museot. Myllytullin alueelta löytyy myös päiväkoti ja koulu. Lähikauppana toimii K-Market ja lyhyen matkan päässä Raksilassa palvelevat muun muassa Citymarket ja Prisma. Noin kilometrin päähän ydinkeskustaan siirryttäessä palvelutarjonta laajenee huimasti esimerkiksi shoppailu, ravintola- ja kulttuurielämysten pariin.

Mikäli kaipaa vaivatonta kaupunkiasumista lyhyine välimatkoineen ja kauniissa ympäristössä, on Myllytulli varmasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.