Metsokangas

Metsokangas-3

Vuonna 2005 Iinatintien varresta käynnistynyt Metsokankaan asuinrakentaminen on reilun vuosikymmenen aikana muovannut alueesta nykyisen monipuolisen ja eri elämäntilanteissa oleville ihmisille sopivan asuinalueen. Metsokangas on erityisesti lapsiperheiden ja varttuneemman väen suosiossa.

Monen ikäiset asukkaat huomioiden Metsokankaalla on panostettu myös palveluihin. Alueelta löytyy nykyisin kaksi peruskoulua ja useita päiväkoteja. Metsokankaalla on myös oma lähikauppa. Laajempaa palvelutarjontaa löytyy noin kolmen kilometrin päästä Kaakkurin keskuksesta. Keskuksesta löytyy kaikki muut tarvittavat peruspalvelut muun muassa posti, kirjasto, terveyasema, apteekki ja Citymarket. Myös joitain erikoisliikkeitä löytyy ja Oulunlahdentien ylittämällä palvelutarjonta laajenee entisestään.

Metsä- ja peltomaisemaan nousseella Metsokankaalla liikunta- ja harrastusmahdollisuudet ovat myös runsaat. Metsokangas itse sekä lähiympäristö tarjoavat hyvät mahdollisuudet monipuoliseen ulkoiluun. Vaativampaan kuntoiluun puitteet löytyvät Kaakkurin keskuksessa sijaitsevalta kuntosalilta sekä liikunta- ja extremekeskus Oz Maxista. Kauniina kesäpäivinä on mukava pulahtaa myös uimaan ja suosittu Ouluntullin ”kalliomonttu” sijaitsee lyhyen pyörämatkan päässä.

Liikkuminen Metsokankaalla on vaivatonta kattavien kevyen liikenteen väylien myötä. Lähellä kulkeva moottoritie puolestaan takaa nopean siirtymisen autolla niin Oulun keskustaan kuin kauemmaskin.

Metsokangas on erinomainen valinta sellaiselle joka haluaa asua rauhallisella alueella hieman kauempana Oulun keskustan sykkeestä, mutta kuitenkin hyvien lähipalveluiden ja kulkuyhteyksien keskellä.