Kynsilehto

Kynsilehto

Kynsilehto sijaitsee Kuusamontien varrella Oulujoen pohjoispuolella. Alue rajoittuu ympäröiviin kaupunginosiin; Takalaanilaan, Ruskoon, Korvensuoraan, Haapalehtoon ja Hinttaan. Kynsilehdosta on erinomaiset kulkuyhteydet; kevyen liikenteen väyliä ja autolla Kuusamontietä pitkin pääsee vaivatta joka puolelle. Läheltä kuusamontieltä erkanevat myös moottiritien liittymät etelän ja pohjoisen suuntiin. Muuten yhteyksinä esimerkiksi Oulun keskustaan toimivat Tulliväylä ja Erkkolan silta.

Kynsilehtoa ympäröivä palvelutarjonta on runsas. Lähin kauppa sijaitsee alle kilometrin päässä ja Ruskon Citymarket sijaitsee niin ikään lähellä. Läheltä löytyy lisäksi päiväkoti. Kouluina toimivat Hintan koulu sekä noin kilometrin päässä sijaitsevat Laanilan koulu ja lukio. Myllyojan terveyskeskukseen tulee matkaa noin 1,5 kilometriä, OYSille 3km ja yliopistolle 4km.

Alueena Kynsilehto on luonnonläheinen ja harrastus sekä ulkoilumahdollisuudet ovat hyvät. Lenkkipoluille ja talvisin hiihtämään pääsee helposti. Ulkoilureittien lisäksi lähellä ovat myös Oulujoen rannat ja venesatamat sekä Hiukkavaaran luontopolut. Monipuolisia mahdollisuuksia eri lajien harrastamiseen tarjoaa myös Laanilan puolella sijaitseva Hovinsuon urheilupuisto, josta löytyy puitteet niin monille pallopeleille kuin yleisurheiluun. Erityisesti nuorten suosiossa on urheilupuiston skeittiparkki. Ulkolajien ja -harrasteiden lisäksi voi sisäliikuntaa harrastaa esimerkiksi yksityisissä kuntokeskuksissa Kynsilehdossa ja Ruskossa.

Kynsilehto tarjoaa mahdollisuudet kaupunkimaiseen asumiseen luonnonläheisessä ympäristössä, hyvien palveluiden ja kulkuyhteyksien keskellä.