Korvenkylä

Korvenkylä on Oulun kaupunginosa, joka sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä päässä keskustasta Koilliseen Kuusamontien (Valtatie 20) välittömässä läheisyydessä. Kulku keskustaan taittuu kätevästi noin 10 minuutissa autolla tai julkisilla Kuusamontien varresta.

Peruspalveluita löytyy viereisiltä alueilta esimerkiksi päivittäistavarakauppa Hönttämäen kaupunginosasta. Palvelutarjonta laajenee entisestään siirryttäessä Ruskoon, josta löytyvät muun muassa uudistettu K-Citymarket, erikoistavarakauppoja, pari liikuntakeskusta sekä Ruskotunturi erityisesti laskettua harrastaville.

Korvenkylän yleisilmeen ja rakennuskannan puolesta voi todeta, että Korvenkylässä pääsee asumaan maalaismaisemissa, kuitenkin tarpeeksi lähellä palveluita ja Oulun keskustaa. Valtaosan alueen rakennuskannasta muodostavat omakotitalot ja maatalot, joista vanhimmat on rakennettu jo 1750-luvulla. Korvenkylän suurimpiin vahvuuksiin lukeutuvat luonnonläheisyys ja läheiset ulkoilumahdollisuudet. Alueen läpi virtaa myös Kalimeenoja.