Kontinkangas

Kontinkangas sijaitsee Oulun keskustasta noin kaksi kilometriä itään. Kaupunginosaa ympäröiviä muita kaupunginosia ovat Raksila, Peltola, Oulunsuu ja Kaukovainio.

Nykyisellään Kontinkangas on suurelta osin työpaikka-aluetta ja työpaikkoja onkin kaikkiaan yli 9000. Alueella asuvat ihmiset ovat suurelta osin alueen oppilaitoksissa opiskelevia nuoria. Rakennuksista suurin osa on tutkimus-, koulutus-, ja terveyspalveluihin liittyvivä rakennuksia. Oulun yliopistollinen sairaala (OYS) sekä kaupunginsairaala sijaitsevat niin ikään Kontinkankaalla. Alueella sijaitsee myös Kastellin monitoimitalo, jossa toimivat muun muassa päiväkoti, peruskoulu, lukio, kansalaisopisto, kirjasto sekä nuorisotilat.

Myös muita palveluita löytyy läheltä ja esimerkiksi ruokakauppaan pääsee kävellen. Mikäli kaipaa isompien markettien valikoimaa niin läheisille Raksilan marketeille polkaisee pyörällä tai ajaa autolla muutamassa minuutissa. Niin ikään Oulun keskustan palvelujen pariin on helppo kulku niin pyörällä, julkisilla kuin autollakin.

Harrastus- ja liikuntamahdollisuuksia löytyy läheltä muun muassa Kastellin monitoimitalon liikuntatiloista, Huuhkajapuiston pallokentältä, Ouluhallilta, jäähallilta ja uimahallilta. Lähimmälle uimarannallekaan Lämsäjärvelle ei ole matkaa kuin reilu kilometri. Lähimmälle kuntoradalle, jossa voi talvella hiihtää, kävelee muutamassa minuutissa.