Kivikkokangas – Hiukkavaara

Kivikkokangas

Kivikkokangas sijaitsee Oulujoen pohjoispuolella, Hiukkavaaran kaakkoisosassa. Alueen kulkuyhteydet ovat hyvät ja liikkumaan pääsee kätevästi autolla sekä pyöräillen. Nykyisellään Kivikkokankaalta on erityisen kätevä pääsy kaupungin muihin osiin ja keskustaan hiljattain avatun Poikkimaantien sillan myötä. Silta avaa Kuusamontien liittymien ohelle myös toisen nopean yhteyden moottoritielle, mikäli on tarve lähteä kauemmas reissuun.

Kivikkokankaan omasta lähipalvelutarjonnasta tulee todella monipuolinen. Rakenteilla on esimerkiksi Hiukkavaaran keskuksen uusi monitoimitalo, joka valmistuu kesällä 2017. Monitoimitalosta löytyvät esimerkiksi esi- ja perusopetuksen luokat, päiväkoti ja yhtenäiskoulu. Lisäksi Hiukkavaaran keskukseen on tulossa muun muassa kauppoja, seurakuntatilat, terveysasema ja nuoriso- ja asukastilat.

Ulkona liikkumiseen ja virkistäytymiseen miellyttävän rauhallisen ympäristön tarjoavat Kivikkokankaan kauniit viheralueet. Alueen koillisosaan on lisäksi kaavoitettu Aallikkokankaan liikuntamaa, josta löytyvät esimerkiksi kuntopolut, hiihtolenkit, pulkkamäet ja uimapaikka. Myös useita muita uima- ja kalastuspaikkoja löytyy läheltä. Kattavien kevyen liikenteen väylien myötä on näppärä polkaista myös pyöräretkelle esimerkiksi Oulujoen pyöräilyreittiä pitkin, joka kulkee Oulujoen vartta ja päättyy Turkansaaren ulkomuseoon.

Kivikkokangas on muiden Hiukkavaaran uusien asuinalueiden ohella monipuolisten palveluiden ympäröimä, viihtyisä, luonnonläheinen ja nykyaikainen asuinalue, josta on halutessa helppo kulkea myös muualle.