Kempeleen keskusta

Kempelekeskusta-1

Kempele sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Oulusta ja kuuluu Oulun seutukuntaan. Muita naapurikuntia ovat Liminka ja Tyrnävä. Kempeleen keskustaa voi luonnehtia kahtia jakaantuneeksi. Vanhassa keskustassa sijaitsee muun muassa koulukeskus ja Valtatie 4:n (mootoritien) itäpuolella, Ylikylän suuralueella, sijaitsevat esimerkiksi kauppakeskus Zeppelin ja virkistysuimala Zimmari.

Kempeleestä on erinomaiset kulkuyhteydet niin Ouluun, ympäröiviin kuntiin kuin kauemmaskin. Ouluun on kätevä kulkea autolla niin Eteleäsuomentie – Limingantie reittiä kuin lähellä sijaitsevaa moottoritietä pitkin. Julkiset kulkuyhteydet ovat niin ikään toimivat. Kempeleestä löytyy myös rautatieasema ja Oulunsalon lentoasemalle tulee matkaa alle 10 kilometriä. Lähipalveluiden sekä virkistys- ja harrastusmahdollisuuksien pariin pääsee kätevästi kevyen liikenteen väyliä kävellen tai pyöräillen.

Kempeleen ydinkeskusta tarjoaa laajan kattauksen palveluita käytännössä kaikkiin tarpeisiin. Keskustasta löytyvät esimerkiksi kauppa, pankki, apteekki, terveyskeskus, koulu ja päiväkoti. Lyhyen matkan päästä löytyvät myös Sarkkirannan urheilukeskus ja vastakkaisesta suunnasta moottoritien toiselta puolelta aiemmin mainittujen kauppakeskuksen ja uimalan lisäksi rautakauppa, erikoistavarakauppa, lisää päivittäistavarakauppoja sekä vastikään avattu uusi Zemppi Areena. Zempistä löytyy monipuolisen tapahtumatarjonnan ohella esimerkiksi kuntosali ja keilahalli.

Monipuolisia liikunta-, harrastus-, ja virkistäytymismahdollisuuksia edellä mainittujen lisäksi tarjoavat myös Kempeleen oma hiihto- ja laskettelukeskus Köykkiri sekä ympäröivä luonto.

Kempele keskustoineen on kokonaisuudessaan erittäin monipuolinen ja vetovoimanen alue asumiseen.