Karjasilta

Suomen parhaaksi asuinalueeksi 2009 äänestetty Karjasilta sijaitsee noin kilometrin päässä Oulun keskustasta Kaakkoon. Karjasiltaa ympäröiviä muita asuinalueita ovat Höyhtyä, Taka-Lyötty, Nokela ja Limingantulli. Alueen pohjoispuolella virtaa Kaupunginoja.

Karjasilta on kaupunginosana puutalovaltainen, mutta länsilaidalta löytyy myös sotien jälkeen rakennettu ja myöhemmin laajentunut kerrostaloalue. Lähivuosien aikana Karjasillan Joutsensiltaa lähellä olevan lounaisen puolen yleisilme tulee kokemaan kohotuksen uusien nykyaikaisten asuinkerrostalojen ja liiketilojen noustessa alueelle.

Kulku Karjasillalta keskustaan ja muihin kaupunginosiin onnistuu vaivatta niin kattavia kevyen liikenteen väyliä pitkin kuin autoillen. Kauemmas on helppo lähteä lähellä sijaitsevien moottoritien liittymien kautta. Juna- ja linja-autoasemille on niin ikään lyhyt matka.

Palvelutarjontaa Karjasillalta ja lähialueilta löytyy runsaasti. Länsiosasta Karjasiltaa löytyy muun muassa päivittäistavarakauppoja, leipomo, huonekaluliikkeiden keskittymä, Oulun Musiikkikeskus ja paljon muuta. Joutsensillan toisella puolen Limingantullissa palvelutarjonta laajenee entisestään. Lyhyen matkan päästä Karjasillan pohjoispuolelta Raksilasta löytyy myös monipuolisesti palveluita esimerkiksi liikuntaan ja harrastamiseen. Raksilan liikuntapuistosta löytyy uimahalli, pesäpallokenttä, jäähalli ja Ouluhalli. Lyhyt matka on myös Oulun ydinkeskustan vireän kaupunkikulttuurin ja shoppailumahdollisuuksien pariin. Matkaa kävelukatu Rotuaarille ja kauppatorille tulee vain pari kilometriä.

Karjasillan keskeinen sijainti lähellä pääväyliä ja sopivan matkan päässä ydinkeskustasta tekevät alueesta erinomaisen aika-ajoin keskustan vilskettä, mutta myös omaa rauhaa arvostavalle.