Höyhtyä

Hoyhtya

Höyhtyä on yksi Oulun keskustan eteläpuolella sijaitsevista vanhoista kaupunginosista. Pohjoisosastaan Höyhtyä rajoittuu Karjasillan, etelässä Lintulan ja lännessä Nokelan kaupunginosiin, idässä Nelostiehen.

Erinomaiset kevyen liikenteen väylät mahdollistavat Höyhtyältä helpon pääsyn esimerkiksi Oulun keskustaan tai vaikka ulkoilemaan kauniisiin lähipuistoihin. Joutsentie ja -silta sekä lähellä olevat moottoritien liittymät mahdollistavat sujuvan liikkumisen myös autolla minne tahansa. Arjessa tarvittavien palvelujen pariin pääsee kätevästi lyhyen matkaa kävellen. Höyhtyältä löytyy esimerkiksi päivittäistavarakauppa, päiväkoteja ja joitain erikoisliikkeitä. Lisäpalveluita ja suurempia marketteja löytyy läheltä Limingantullista ja Raksilasta.

Höyhtyällä asuessa pääsee helposti monipuolisten harrastusmahdollisuuksien, kuten myös vireän kaupunkikulttuurin pariin. Lyhyen matkan päästä löytyy kuntokeskus ja Raksilan liikuntapuisto, josta löytyy muun muassa uimahalli, pesäpallokenttä ja jäähalli. Osa kokonaisuutta on Ouluhalli, joka myös tarjoaa erinomaiset puitteet monenlaisen liikunnan harrastamiseen sekä mahdollisuuden osallistua erilaisiin tapahtumiin esimerkiksi konsertteihin. Musiikki- ja konserttitarjontaa löytyy niin ikään lähellä sijaitsevasta Oulun Musiikkikeskuksesta.

Osan Höyhtyän viihtyisästä miljööstä luovat kauniit puistoalueet ja Karjasillan kirkko kuten myös kulttuuriympäristönä merkittävä Selvaag-rivitalojen kortteli. Kulku eri puolille kaupunkia on helppoa, mutta toisaalta Höyhtyällä saa nauttia hyvästä miljööstä ja lähipuistojen rauhasta.