Hiironen

Hiironen-1

Hiironen sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Oulun keskustan eteläpuolella moottoritien (Valtatie 4) lähisyydessä. Asuinalueena Hiironen on kaupunkimainen asumismuotojen käsittäessä paljon kerrostaloja. Palveluiden suhteen alue tarjoaa kaikki tarpeelliset lähipalvelut; keskeisellä paikalla muun muassa Lidl, huoltoasema ja pizzeria. Myös päiväkoti löytyy. Lyhyen matkan päästä löytyvät lisäksi ammattikorkeakoulun ja ammattiopiston oppilaitokset.

Liikunta- ja harrastusmahdollisuudet, eritoten ulkoiluun liittyvät, ovat Hiirosessa todella monipuoliset. Ympäristöstä löytyy paljon metsiä ja peltoaukeamia. Myös Hiirosen ulkoilupuisto tuo omat runsaat mahdollisuutensa ulkona liikkumiseen muun muassa jalkapallokentän, frisbeegolfradan, koirien agilityradan sekä valaistujen kuntopolkujen ja hiihtolatujen muodossa.

Kulku muihin kaupunginosiin onnistuu Hiirosesta hyvin sujuvien kulkuyhteyksien myötä. Matka Oulun keskustaan taittuu näppärästi niin pyöräillen, autolla kuin bussillakin. Keskustan ja muiden lähikaupunginosien, esimerkiksi Limingantullin, monipuoliset ostosmahdollisuudet ja palvelut ovatkin helposti saavutettavissa. Kauemmas reissuun lähteminen onnistuu kätevästi läheisen moottoritien liittymän kautta.

Monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia kaipaavalle kaupunkiasujalle Hiironen on erinomainen valinta.