Haukipudas

Haukipudas-1

Haukipudas on vuoden 2013 kuntaliitosten myötä Ouluun yhdistynyt kaupunginosa, joka sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Oulun keskustasta Pohjoiseen. Oulun keskustaan, muihin kaupunginosiin tai kauemmas pääsee kulkemaan kätevästi lähellä sijaitsevaa moottoritietä (Valtatie 4) pitkin. Myös paikallisliikenne on järjestetty sujuvasti ja bussilla kulkeminen onnistuu vaivatta.

Haukiputaan keskustan ja lähialueiden palvelutarjonta on laaja ja hyvä niin, sillä Haukipudas on väkilukunsa puolesta iso kaupunginosa ja matkaa Oulun keskustaan kuitenkin hieman tulee. Keskustan palveluista mainittakoon tärkeimpinä ruokakaupat, pankki, posti, uimahalli ja koulut. Keskusta tarjoaa myös esimerkiksi viihde-, kahvila- ja ravintolapalveluita. Ydinkeskustan ulkopuolella palvelutarjonta laajenee entisestään.

Haukiputaan ympäristö ja luonto on monipuolinen metsä, pelto ja läheisine merialueineen. Keskustan läpi virtaavalla Kiiminkijoella on myös oma osansa maisemassa ja viihtyisyydessä. Ympäröivä luonto ja sen tarjoamat mahdollisuudet ovatkin Haukiputaan parhaita puolia; ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset ja ranta-alueilta löytyy useita uimarantoja.

Virpiniemen virkistysalue on loistava esimerkki ympäristön tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämisestä. Virpinemi tarjoaa mahdollisuuden ympärivuotiseen liikunnan harrastamiseen yksikseen tai ohjattuna harjoitteluna. Esimerkkeinä mahdollisuuksista mainittakoon monipuoliset hiihto- ja lenkkeilymaastot, golfkenttä, eläinurheilualuee ja sisäliikuntahalli. Löytyypä Virpiniemestä myös Runtelinharjun näköalapaikka.

Rauhaa, runsasta palvelutarjontaa ja luonnon mahdollistamia monipuolisia liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia kaipaavalle Haukipudas on erinomainen valinta.