Mikä yhdistää Suomen parhaita hotelleja?

Unesta ja paloturvallisuudesta ei kannata säästää.

KUVA: Hotelli F6

Hotels.com-hintavertailusivuston asiakkaat ovat arvioineet Helsingin parhaat hotellit. Loistavan asiakaspalvelun ja tyylikkäiden huoneiden lisäksi, hotellikokemuksessa tärkeintä on hyvä sänky. Listan kuudesta ensimmäisestä hotellista peräti viisi käyttää samaa sänkytoimittajaa, Unikulmaa.

Kuusi parasta hotellia Helsingissä ovat Hotels.com-sivuston asiakkaiden mukaan F6, Lilla Roberts, Fabian, Indigo, Haven ja Katajanokka. F6 ja Lilla Roberts arvioitiin peräti Pohjoismaiden pääkaupunkien parhaiksi. Kumpikin sai paremman pisteytyksen kuin mikään muu hotelli Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa tai Oslossa.

Helsingin kuudesta parhaasta hotellista F6, Lilla Roberts, Fabian, Haven ja Katajanokka käyttävät Unikulman sänkyjä. Useissa kyselyissä Unikulman hotellivuode onkin arvostettu Pohjoismaiden parhaaksi.

Unikulma on tunnettu mittatilaustyönä tehtävistä patjoista. Mutta hotellisängyssä ei tietystikään voi olla mittatilauspatjaa, vai voiko?

– Tietyssä mielessä kyllä. Meillä on kertynyt vuosikymmenien aikana valtava määrä tietoa erilaisista vartalomalleista. Näin ollen meillä on hyvä käsitys, mitä asioita lähes jokainen nukkuja tarvitsee patjalta, projektipäällikkö Heli Savikko Unikulman suurasiakasmyynnistä toteaa.

– Toki hotellisänky on silti eri asia kuin asiakkaalle kotiin tehtävä mittatilauspatja, Savikko jatkaa.

Joka tapauksessa myös Unikulman hotellisänky joustaa, venyttää ja tukee kehoa niin, että selkäranka suoristuu, mikä on hyvän uniergonomian tärkein sääntö. Tällöin selän alueen lihaksisto ja välilevyt pääsevät palautumaan päivän rasituksista ja hyvä nukkuma-asento löytyy vaivatta.

Lisäksi vuode on todella helppohoitoinen ja allergiaystävällinen.

Hyvä sänky ja tyyny takaavat asiakastyytyväisyyden

Onpa kyseessä työmatkalla oleva asiakas tai vapaa-ajastaan nauttiva pariskunta, kunnollinen sänky on se tärkein asia hotellihuoneessa. Työmatkalaiselle hyvät unet on jaksamisen takia olennaista ja lomalla halutaan levätä kunnolla, eikä pyöriä epämukavassa sängyssä.

Joissain hotelleissa on vastaanotosta saatavissa erilaisten tyynyjen ”Pillow Menu”, josta vieraat voivat valita mieluisen tyynyn.

– Laadukkaissa hotelleissa tyynyt ja peitot vaihdetaan usein. Mitä laadukkaampi hotelli, sitä nopeammin tyynyt uusitaan, Savikko toteaa.

Suosituksen mukaan tyynyt ja peitot tulisi vaihtaa kahden vuoden välein, sängyt vähintään kymmenen vuoden välein.

Paloturvallisuus on otettava tosissaan

Koska monessa EU-maassa tulkitaan paloturvallisuusdirektiivejä kovin eri tavoin, päätyy usein vain kevyemmän SL2 tupakkatestin läpäiseviä, koteihin tarkoitettuja vuoteita myös majoitustiloihin. Suomen laki on tässä kohtaa selvempi ja dokumentaatio majoitustilojen sekä niissä käytettävien tekstiilien paloturvallisuudesta pitäisi löytyä helposti pelastussuunnitelmasta vuosittaisessa palotarkastuksessa. Kaikki Unikulman käyttämät materiaalit on testattu VTT:llä ja ne täyttävät kovemman SL1-syttyvyysluokituksen vaatimukset. SL1 tarkoittaa vaikeasti syttyvää materiaalia. Tällöin materiaali ei syty palamaan kynttilän liekistä.

– Kun ergonomia- ja turvallisuusasiat ovat kunnossa niin hotellivieraat nukkuvat paremmin, palaavat uudestaan ja suosittelevat hotellia, Savikko summaa

 

Unikulma on toiminut paremman unen asialla jo yli 30 vuotta. Unikulma kehittää, valmistaa ja myy yksilöllisiä sekä terveellisiä hyvän unen ratkaisuja. Ammattitaitoinen henkilökunta koostuu fysioterapeuteista sekä ergonomiasuunnittelijoista.

Varaa henkilökohtainen palveluaika Unikulmasta >>

Lisää Unikulman yritys- ja hotellipalveluista >>

 

 

Artikkeli on Unikulman tuottamaa kaupallista sisältöä.