Sama magneettikuva voi maksaa 199 tai 499 euroa. Potilaalla on oikeus valita, kumman hän ostaa.

Kuvantamiseen ja laboratoriotutkimuksiin keskittyvä SYNLAB tarjoaa palveluita edullisesti myös suoraan kuluttajille.

Oletko jättänyt hakeutumatta hoitoon ajatellen, ettei röntgenissä kuitenkaan näy mitään ja ettei julkiselta pääse magneettikuvaan? Yksityisesti kuvaan ei viitsi mennä korkeiden hintojen takia. Entä jos magneettikuvaus maksaisikin 199 euroa? Ja käytössäsi olisi keskussairaalatasoiset laitteet?

– Se on nyt mahdollista. SYNLAB:in missio on, että huippudiagnostiikka on kaikkien saatavilla. Olemme yksinkertaisesi tuoneet hinnat niin alas, että ihmisillä on niihin varaa, SYNLAB:in Oulun toiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Harri Sormunen kertoo.

SYNLAB:in Helsingin keskuslaboratoriossa tehdään noin 3,5 miljoonaa analyysiä vuosittain.

Kyse ei ole hyväntekeväisyydestä, vaan liiketoimintamallista. Tekemällä paljon tutkimuksia yritys voi hyödyntää laitteistoaan maksimiteholla ja näin tarjota palveluita edullisemmin. Lisäksi se on karsinut kalliin infrastruktuurin.

– Meillä on matala hallinto ja keskitymme tekemään vain lääketieteellistä diagnostiikkaa eli kuvantamis- ja laboratoriotutkimuksia. Emme siis ole lääkärikeskus, joka myy kuvantamista ja laboratoriopalveluja sivutuotteena. Teemme yhteistyötä julkisen sektorin kuntien ja sairaaloiden kanssa sekä lääkärikeskusten ja yksittäisten lääkäreiden kanssa, joten tutkimusmäärät ovat suuret. Lisäksi olemme olleet valmiita tinkimään omasta katteestamme. Näin pystymme tarjoamaan palveluita myös kuluttajille edullisesti. Hintamme ovatkin keskimäärin 30-50 % edullisempia kuin kilpailijoilla, ja joissain tutkimuksissa jopa 90 % edullisemmat, Sormunen selvittää.

Edullinen hinta saa joskus epäilemään palvelun laatua. Tähän Sormusen on helppo vastata.

– Laadusta emme tingi. Keskuslaboratoriomme Helsingissä on akkreditoitu ja samoin kuvantamispalveluilla on laatusertifikaatti. Henkilöstömme on kokeneita terveydenhuollon ammattilaisia ja esimerkiksi magneettikuvia lausuvat radiologit ovat omalla osaamisalueellaan Suomen huippuja.

SYNLAB tarjoaa diagnostiikkapalveluita kunnille, lääkärikeskuksille ja yksityisille kuluttajille.

SYNLAB on johtava yksityinen kuvantamis- ja laboratoriopalveluja tarjoava yritys Suomessa. Kuluttajille palvelut ovat saatavilla noin 40 toimipaikassa ympäri Suomen. Moni onkin käynyt Oulun Torikadun ja Kauppurienkadun toimipisteissä kuvantamis- ja laboratoriotutkimuksissa, joita tehdään vuosittain tuhansia.

Tutkimuksiin myös ilman lähetettä

Moni ei tiedä, että magneetti- ja ultraäänitutkimuksiin sekä laboratorioon voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

– Haluamme kannustaa ihmisiä myös itse ennaltaehkäisevästi huolehtimaan itsestään, Sormunen toteaa. Esimerkiksi omaa terveyttä voi seurata helposti laboratoriossa otettavilla verikokeilla. Tarjolla on muun muassa Terveystarkastuspaketti, joka sisältää 13 eri tutkimusta kolesteroliarvoista D-vitamiiniin.

Lääkäripalveluita SYNLAB ei tarjoa, mutta mikäli tuloksissa on jotain poikkeavaa, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

Potilaalla on aina oikeus itse valita, missä tutkimukset tehdään. Hintoja kannattaa vertailla ennen ostopäätöstä.

Tutkittavaksi lääkärin lähettämänä

Tutkimuksiin voi tulla myös yksityislääkärin lähetteellä. Lääkärin todettua kuvaus- tai muun tutkimustarpeen hän antaa potilaalle lähetteen, jonka kanssa potilas voi mennä valitsemaansa tutkimuspaikkaan. Potilaalla on aina oikeus valita tutkimuspaikkansa itse. Lähete kannattaa pyytää kirjallisena ja sen jälkeen vertailla hintoja, sillä niissä saattaa olla suuria eroja.

SYNLAB:ssa potilas saa tutkimustulokset, kuten radiologin lausunnon tai laboratoriotulokset sähköiseen Terveyskansio-palveluun, josta hän voi näyttää ne tarvittaessa myös lähettäneelle lääkärille. Vaihtoehtoisesti myös lääkäri voi katsoa potilaan tulokset Lääkärin Terveyskansiosta rekisteröitymisen jälkeen.

– Asiakastyytyväisyystutkimuksissa olemme saaneet erittäin hyviä arvosanoja. Erityisesti asiakkaat arvostavat sitä, että meillä saa ystävällistä ja hyvää palvelua sekä sitä, että meille pääsee tutkimuksiin nopeasti ja ne ovat edullisia, Sormunen toteaa.

SYNLAB toimii tällä hetkellä Suomessa neljässäkymmenessä toimipisteessä, ja henkilöstömääräkin on kivunnut jo yli 300. Oulun keskustassa Torikadulla sijaitsevasta toimipisteestä löytyy magneettikuvaus ja Kauppurienkaudulta laboratorio-, röntgen- ja ultraäänipalvelut.

Magneettitutkimus on monesti lähtökohta hoidon suunnittelulle. SYNLAB:ssa tutkimukseen kuuluu aina radiologian erikoislääkärin lausunto.

 
Varaa aika verkossa www.synlab.fi
Varaa aika soittamalla 010 326 3260 

 
SYNLAB Oulu
Torikatu 44-46
90100 Oulu
Avoinna ma-pe 8-16

Kauppurienkatu 27-29
90100 Oulu
Avoinna ma-to 8-16, pe 8-15

 
 

Artikkeli on SYNLAB:in tuottamaa kaupallista sisältöä.