Onko lainojen yhdistäminen järkevää?

Noin 140 000 suomalaisella on vähintään kaksi kulutusluottoa, kertoo Finanssiala ry:n huhtikuussa julkaisema raportti. Samaan aikaan monet pankit ja lainavertailua tekevät yhtiöt mainostavat näkyvästi lainojen yhdistämistä, mutta milloin se on järkevää?

On tärkeää muistaa, että lainojen yhdistäminen tarkoittaa aina uuden lainan ottamista. Tämän vuoksi lainojen yhdistämistä ei kannata tehdä hetken mielijohteesta tai vasta sitten, jos olemassa olevien lainojen takaisinmaksussa ilmenee vaikeuksia.  Lainojen yhdistäminen tarkoittaa parhaimmillaan pienempiä lainanhoitokustannuksia ja helpotusta oman talouden hallintaan. Yhdistelylainoja käytetään useampien lainojen takaisinmaksuun, mutta myös yksittäisten lainojen uudelleenrahoittamiseen paremmilla ehdoilla.

Valitettavan usein ihmiset ovat lainojen yhdistämisen kanssa liian myöhään liikkeellä, eikä maksuvaikeuksien sattuessa yhdistelylainaa enää olekaan niin helppo saada hyvillä ehdoilla, todetaan Sortterilta.

Näin lainat kannattaa yhdistää

  • Yhdistelylaina kannattaa hakea hyvissä ajoin. Näin sen saa varmimmin hyvillä ehdoilla
  • Varmista, että yhdistelylainan korko ja kustannukset ovat nykyistä lainaa alhaisemmat
  • Varmista, että lainan kuukausierä on omaan talouteen sopiva
  • Muista vertailla lainat ennen valinnan tekemistä

Sortterin avulla löydät yhdistelylainatarjoukset helposti ja maksutta aina 50 000 € asti.

Ketkä myöntävät yhdistelylainoja?

Yhdistelylainoja myönnetään Suomessa niin pankkien, kuin rahoituslaitosten toimesta. Joskus lainanmyöntäjän ja lainavertailua tekevän yrityksen roolit voivat mennä sekaisin, sillä molemmat tarjoavat palveluita lainojen yhdistämiseen.

Lainavertailun ja lainanmyöntäjän erot

Lainavertailun tarkoitus on auttaa löytämään edullisin yhdistelylaina pankkien ja rahoituslaitosten valikoimasta. Tällöin asiakkaan on helpompi valita saatavilla olevista vaihtoehdoista edullisin. Lainanmyöntäjä puolestaan on taho, joka myöntää lainan kuluttajalle. Lainasopimus tehdään aina lainanmyöntäjän ja laina-asiakkaan välille. Lainanmyöntäjät toimivat yhteistyössä lainavertailua tekevien yritysten kanssa ja tarjoavat tuotteitaan tätä kautta kuluttajien saataville. Kuluttajan kannalta yhdistelylaina ei ole sen kalliimpi lainavertailun kautta haettuna, kuin suoraan pankista otettuna.

Miten yhdistelylaina kannattaa valita?

Yhdistelylainan valinnassa tärkeimmät asiat, joihin tulee kiinnittää huomiota ovat lainan korko, muut kustannukset sekä kuukausierä. Yhdistelylainan ottaminen kannattaa vain, kun sen saa nykyistä lainaa edullisemmin ja kuukausierä on omaan talouteen sopivalla tasolla.

Hae Sortter -lainavertailun kautta pankkien tarjoukset yhdistelylainalle täältä. Sortter vertaa lainat ilmaiseksi ja tarjoaa Sortterin kautta nostetulle lainalle parhaan hinnan takuun. Parhaan hinnan takuu turvaa asiakkaalle lainan edullisuuden. Mikäli asiakkaan valitsema laina löytyisi myöhemmin toista kautta edullisemmin, Sortter lupaa ainoana toimijana Suomessa hyvittää asiakkaalle lainojen hintaerotuksen. Voit lukea Sortterin parhaan hinnan takuusta lisää täältä.