Uusi kauppias luottaa avarakatseisen tiiminsä sisäiseen paloon

Syyskuun alusta Sinikaarteen yrittäjä Sinikka Hotakaisen ansio tulee ansaitusta vanhuuseläkkeestä. Kauppiaan rooliin astui Niina Hotakainen ja taloushallinnosta vastaa sisko Heidi Hotakainen. Alusasuliikkeen kantavan voiman salaisuus piilee tiimityöskentelyssä. Parhaat ideat syntyvät kohtaamisista, naurusta ja välittämisestä. Sinikaarteessa nähdään, että jokainen on kaunis omalla persoonallisella tavallaan.

Sinikaarre-tiimi tarjoaa asiantuntevaa palvelua ja laadukkaita tuotteita. Kuvassa Hanna-Riikka, Heidi, Noora ja kauppias Niina. Tiimiä on päätetty myös täydentää, soita Niinalle ja sovi haastattelu.

Sinikka Hotakaisen eläkepäivät ovat kuluneet leppoisasti. Hallinnon tehtävien hoitaminen, kuten julkishallinnon hankintojen sopimukset ovat avanneet uuden mielenkiintoisen maailman viimeisen viiden vuoden aikana.

Sinikan eläkepäivät ovat kuluneet mukavasti kolmen lastenlapsen yrittäjäkoulun merkeissä.

”Pojat 5-, 8- ja 14-vuotiaat ovat kivoja opettajia myös mummulle. Ystävien ja yrittäjien kanssa lounastreffailussa viisi tuntia livahtaa näppärästi. Jo lapsena opitut käsityöt myös kuuluvat päiväohjelmiin. Villasukkia on syntynyt lähipiirin lisäksi rintasyöpänaisille ja reippaille verkostojeni miehille. Hyötyliikunta ja äänikirjat takaavat hyvät yöunet”, kertoo Sinikka.

”Olen tehnyt 48-vuotisen työurani aikana jo riittävästi, ja olen valmis luovuttamaan reippaan 25 vuotiaan Sinikaarteen toisen polven yrittäjille. Toki olen käytettävissä tarvittaessa tuuraushommissa.”

Toiminnan jatkuva kehittäminen vie eteenpäin

Sinikka kutsuu itseään pilottityypiksi, joka hyppää uusien menetelmien perässä mielellään umpihankeen kahlaamaan. Alusasuliike Sinikaarteen kehittäminen ei ole vain ostamista, myyntiä ja asiakaspalvelua, vaan toiminnan kehittäminen on ollut päivittäistä.

”Vain muutos vakio ja se tarkoittaa jatkuvaa sopeutumista. Mikroyrittäjälle mikään ei ole itsestään selvää, mutta samalla se on uskomaton mahdollisuus. Minulle se on sitä, että etsin kaikesta toiminnasta rationaalisimman jutun ja kehitän sitä.”

Ensimmäisinä yrittäjävuosina Sinikka näki oppisopimuskoulutuksessa suuren mahdollisuuden. Oppisopimusrengasmalli toteutettiin pilottihankkeena vuosina 1995-98. Sinikaarre toimi työnantajana ja vuokrasi Hanna-Riikka Sipolan työaikaa kahdelle muulle yritykselle. Myyjänä edelleen työskentelevä Hanna-Riikka Sipola sai merkonomin tutkinnon ja työkokemusta kolmesta eri yrityksessä. Yrityksessä jatkavat omien työurien ohessa myös Hotakaisen tyttäret. Ohjat on annettu hevosmiehelle ja hänen tiimille.

”Aika aikaa kutakin!”

Yrittäjän lapset jatkavat yritystä, vaikka niin ei pitänyt koskaan käydä

Yrityksessä vetovastuun on ottanut tytär Niina Hotakainen, joka yhdessä asiakaspalvelutiiminsä kanssa tarjoaa asiantuntevaa palvelua ja laadukkaita eurooppalaisia tuotteita. Tiimityöskentelyn salaisuus piilee erilaisissa persoonissa, joista jokainen tuo vahvuutensa Sinikaarteen asiakkaiden käyttöön. Heidi Hotakainen, siskoksista nuorempi, huolehtii yrityksen kirjanpidosta ja taloushallinnosta.

Parhaat ideat syntyvät kohtaamisista, naurusta ja välittämisestä. Niina uskoo tiimityöskentelyn voimaan, kaikki ideat ovat sallittuja ja jalostettavissa sävyinä käytäntöön.

”Yhdessä olemme enemmän, kuin osiemme summa”, ajattelee matemaatikko.

Niina haluaa ylläpitää äitinsä rohkeaa tyyliä toteuttaa kumpuavia ideoita ja kehittää toimintaa vastaamaan nykypäivän kysyntää tuotteille sekä palvelulle. Sinikaarre tiimi on reaktiivinen ja uusien ideoiden toteutus ei vaadi päivien suunnittelua. Tiimin uusimpana jäsenenä Noora Saari innovoi ja toteuttaa kauppiaan visioita. Työnkuva sisältää useita eri osa-alueita, nopeatempoinen ala ruokkii luovuutta ja jokainen omassa roolissaan pääsee toteuttamaan itseään monipuolisesti.

”Sinikaarre myymälänä kätkee sisälleen useita eri toimintoja. Meillä kaikki työt ovat yhteisiä ja meistä on moneksi. Istuvilla alusasuilla saamme miellyttävän tunteen ja vahvistamme sisäistä hehkua. Filosofiamme on, että jokainen on kaunis omalla persoonallisella tavallaan. Tämän takia haluamme tarjota laajan koko- ja mallivalikoiman asiakkaillemme.”

Kauppiaan rooliin Niina on hakenut vauhtia työskentelemällä opiskeluaikana mm. videovuokraamossa ja Sinikaarteessa. Siviiliammattina matemaattisten aineiden opettajuus on tuonut valmiuden kohdata erilaisia persoonia ja ennakoimattomia tilanteita.

”Täytyy osata toimia hetken vaatimalla tavalla. Kuukauden mittainen kulttuurimatka Dominikaaniseen tasavaltaan opiskelijoiden kanssa mahdollisti hypyn tuntemattomaan kasvattaen luottamusta vastuunottamiseen. Hevosten kanssa vietetyt laskemattomat tunnit ovat opettaneet kärsivällisyyttä ja nöyryyttä. Tavoitteen saavuttamiseksi on oltava valmis tekemään töitä.”

Niina uskoo Sinikaarteen kehityskulkuun, uusiin tuotteisiin ja asiakkaisiin.

”Toiminnan vireänä pysymisen mahdollistaa tiimin aikaansaavat jäsenet.”

Lämpimästi tervetuloa Sinikaarteen ihanaan maailmaan! Haluamme tarjota Sinulle laadukkaita tuotteita, aina henkilökohtaista palvelua sekä hyvät kanta-asiakasedut.

Palvelemme henkilökohtaisesti ma-pe 10-17 ja la 10-14. Sähköposti info@sinikaarre.com, puhelin 044 5475350.

Tuotteet ja kanta-asiakasedut vaihtelevat lähes viikoittain kivijalkaliikkeessä osoitteessa Hallituskatu 25, Oulu sekä verkkokaupassa.

www.sinikaarrekauppa.com