Yhdessä tekemisen meininki synnytti oululaisen menestystarinan

35 vuotta sitten Oulussa käynnistyi jotain suurta. Päättäväinen mies oli hankkinut Ruskon teollisuusalueelta tontin. Työnteosta nuorella yrittäjällä oli jo elämänsä mittainen kokemus, ja nyt oli tahto rakentaa jotain omaa. Ensin oli kuitenkin raivattava tontti ja valettava perustus. Tontille nousisi betonitehdas.

Vuonna 1983 Martti Väänänen ei ehkä tiennyt perustavansa perheyritystä, jossa lapset vuosikymmenien päästä työskentelevät isänsä jalanjäljissä, mutta sen hän tiesi, että halusi luotsata yritystään kuin perhettä. Syntyi Ruskon Betoni, yritys, jossa työtä tehtäisiin tinkimättömällä asenteella, mutta ennen kaikkea yhteisillä arvoilla ja yhdessä.

Betonia Suomen suurimmille työmaille

Vuosien saatossa Ruskon Betoni on kasvanut tasaista vauhtia. Nykyisin tehtaita on 36, joista yksi sijaitsee Ruotsin Jällivaarassa. Viimeisimpänä ovat valmistuneet Turun, Närpiön ja Vaasan tehtaat. Hyvä maine on kantanut työmaalta toiselle.

– Emme ole koskaan uskoneet suuriin puheisiin, vaan haluamme työllämme näyttää, mitä olemme ja mitä osaamme, Martti Väänänen linjaa.

Nykyisin Ruskon Betoni Oy -konserniin kuuluvat emoyrityksen lisäksi tytäryhtiöt Napapiirin Betoni Oy sekä JA-KO Betoni Oy. Sisaryritys KiBe Oy palvelee rakentajia Torniossa, Kemissä, Kittilässä sekä Pellossa.

Viime vuosien suurimpia projekteja Ruskon Betonille ovat olleet Metsä Groupin biotuotetehdas Äänekoskella, Suomen suurin työmaa, kaupunkikeskus Pasilan Tripla Helsingissä, sekä tuleva Hanhikiven ydinvoimalatyömaa Pyhäjoella, joka tulee käynnistyessään olemaan Euroopan suurimpia rakennustyömaita.

– Olemme ylpeitä siitä, että pääsemme rakentamaan turvallista ydinvoimalaa Pohjois-Suomeen. Meillä on iso vastuu rakennushankkeissa, laadun kustannuksella emme koskaan tee mitään. Työmme jäljen tulee näkyä ja kestää vuosikymmeniä, vaikka vuosisadan, Väänänen sanoo.

Asiakaskin kuuluu perheeseen

Toiminnan ydin on Rusko-henki. Se näkyy ulospäin palvelualttiutena ja tinkimättömänä laatuna. Ruskon Betonin työntekijöille se merkitsee lujaa yhteisöä, yhdessä tekemistä ja toistensa tukemista tilanteessa kuin tilanteessa.

– Ruskon Betonin perheeseen kuuluvat omistajat, työntekijät ja asiakkaamme. Toivon, että taloon on mukava aamulla tulla ja illalla lähteä. Jokaisen ääni kuuluu, jokainen saa vaikuttaa työhönsä. Siitä syntyy yhteishenki, joka näkyy kentällä. Asiakasta kuuntelemalla kehitämme tuotteita ja palveluja jatkuvasti, ja tämän yhteistyön ansiosta tämän päivän asiakas on asiakkaamme – ja osa Ruskon Betonin perhettä – myös tulevaisuudessa, Martti Väänänen toteaa.

35 vuotta sitten valettu perustus kestää.

Piuhatie 15, 90620 OULU
Puh. 020 7933 400

rb@ruskonbetoni.fi

Ruskon Betoni vietti viime vuonna 35v juhlavuotta. Lue juhlavuoden kunniaksi tehtyä asiakaslehteä >>

Käy tutustumassa lisää Ruskon Betonin –kotisivuilla