Selkäkipu ei haittaa enää maastopyöräilyä ja uintiharrastus jatkuu – apu löytyi faskiamanipulaatiosta

Fyysistä, selkää rasittavaa työtä tekevä Heikki löysi faskiamanipulaatioklinikalta helpotuksen seitsemän vuotta kestäneeseen selkäkipuun. Uintia harrastavan Nooran ei tarvinnut luopua harrastuksestaan, sillä olkapäiden kipu poistui faskiamanipulaation avulla.

Oulun Mediterapian Fascial Manipulation© klinikalla hoidetaan kipua käsittelemällä faskiaa eli kehon kalvorakennetta. Faskiamanipulaatiolla liike palautetaan normaaliksi, jolloin ylikuormittunut tai kipeytynyt rakenne pääsee paranemaan.

”Faskia muodostuu 2-3 kerroksesta, joiden välinen vapaa liukuminen on tärkeää. Alentunut liukuminen kerrosten välissä aiheuttaa kitkaa ja alkaa rajoittamaan liikettä, minkä jälkeen paikat kipeytyvät” faskiamanipulaatioklinikalla työskentelevä Linda Kukkohovi kertoo.

Selkäkipuun helpotusta seitsemän vuoden etsinnän jälkeen

Fyysinen työ ja maastopyöräilyharrastus ovat rasittaneet Heikin selkää vuosien ajan. Keho on jatkuvasti kovalla koetuksella epäergonomisen työskentelyasennon ja raskaiden työvälineiden kannattelun sekä pitkien pyörälenkkien ja pyöräilyasennon vuoksi. Seitsemän vuotta kestänyt kipu saatiin vihdoinkin hallitaan faskiamanipulaatioklinikalla Kukkohovin käsittelyssä.

Linda Kukkohovin käsittelyssä Fascial Manipulation© klinikalla selkäkivuista kärsinyt Heikki

”Selkä oli todella jäykkä ja vartalon taakse taivuttaminen provosoi selän kipuja ja rajoitti liikettä. Ensimmäisten käsittelykertojen jälkeen selkä saatiin kivuttomaksi ja rennommaksi sekä liike helpommaksi.” Kukkohovi kertoo.

Heikin arjen fyysinen kuormitus on niin suurta, että se palauttaa epämiellyttävää tunnetta selkään aika-ajoin. Kipu ei kuitenkaan ole enää niin voimakasta ja Heikki käy vastaanotolla säännöllisesti parin kuukauden välein huoltamassa selkää.

”Kun fyysinen rasitus on näin suurta eikä kipua aiheuttavasta tekijästä päästä eroon, toimii faskiamanipulaatio erinomaisesti toimintakykyä ylläpitävänä hoitona” Kukkohovi lisää.

”Todella hyvä ja tehokas hoitomuoto, voin kyllä suositella. Kaikenlaisia hoitoja olen kokeillut ennen tätä, mutta ensimmäistä kertaa vuosia vaivanneeseen selkäkipuun löytyi oikeasti apua. Enää selkäkipu ei haittaa arkielämään samaan tapaan kuin ennen.”

-Heikki

Olkapääkipu ei enää estä uintiharrastusta

Kun Noora saapui faskiamanipulaatioklinikalle, olkapääkipu oli vaivannut jo neljä kuukautta. Noora oli joutunut laittamaan uintiharrastuksensa tauolle olkapäiden kivun ja rajoittuneen liikkeen vuoksi. Ensimmäisellä faskiamanipulaatiokäynnillä selvisi, että Nooralle oli vuosia aiemmin tehty leikkaus oikeaan jalkapöytään, jonka paraneminen kesti pitkään ja jalkapöytä kipeytyi rasituksessa leikkauksen jälkeenkin.

”Alkuhaastattelun, liiketestien ja faskiapisteiden tutkimisen perusteella kävi selväksi, että leikattu jalkapöytä on kaiken alku ja juuri” Kukkohovi kertoo ja lisää, että osa hoidettavista pisteistä saattaa sijaita melko kaukana itse kipuilevasta alueesta, mikä voi yllättää.

”Kivun aiheuttajaa voi olla itse vaikea havaita. Tässäkin tapauksessa faskiamanipulaatiota lähdettiin tekemään jalkapöydän kireästä arvesta ylöspäin keskivartaloa kohti, vaikka varsinainen kipu on olkapäässä.” Kukkohovi valaisee.

Ensimmäisellä hoitokerralla Nooran olkapäiden liike saatiin huomattavasti paremmaksi ja samalla kipu lievittyi. Jo toisen faskiamanipulaatiokäynnin jälkeen Noora pääsi palaamaan takaisin uintiharjoituksiin. ”Jokaisella hoitokerralla edetään parempaan suuntaan eikä olkapääkipu enää haittaa uintia. Keväällä meillä on vielä muutamia kontrollikäyntejä, jotta varmistetaan olkapääkivun täysi paraneminen ja optimoidaan kehon palautuminen lisääntyneestä harjoitusmäärästä.” Kukkohovi kertoo.

Mikä ihmeen faskiamanipulaatio?

Faskiamanipulaatio on italialaisen fysioterapeutin Luigi Steccon kehittämä menetelmä tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien hoitoon. Hoitamisessa keskitytään faskiaan eli kehon kalvorakenteeseen, pääosin lihaksia ympäröivään syvään faskiaan. Faskiaan vaikutetaan käsin tehtävällä kitkalla, joka saa aikaan korjaavan reaktion kudoksessa, ja alueelle kertynyt neste muuttuu juoksevammaksi, jolloin kerrosten välinen liukuminen helpottuu.

Sertifioitu Fascial Manipulation© terapeutti Markus Metsäranta hoitaa asiakkaita kokenein käsin.

”Faskia on merkittävä rakenne toiminnan ja liikkumisen kannalta, sillä se on aina mukana liikkeen kontrollissa ja suorittamisessa. Kolmasosa lihaksen tuottamasta voimasta välittyy faskian kautta.” faskiamanipulaatioklinikan vastaava Markus Metsäranta kertoo ja huomauttaa, että faskia sisältää enemmän liikettä aistivia hermopäätteitä kuin mikään muu kehon rakenne.

Mediterapian faskiamanipulaatioklinikka on Suomen ensimmäinen ja sen vastaavana toimii OMT fysioterapeutti Markus Metsäranta. Osaamista ei klinikalta puutu, sillä Metsäranta on Sertifioitu Fascial Manipulation© terapeutti, joita löytyy Suomesta vain kolme. Lisäksi klinikalla palvelevat Linda Kukkohovi ja Anton Kyynärsalmi, joilla on Faskiamanipulaatio Stecco II pätevyys.

Faskiamanipulaatioklinikalla sinua palvelevat Anton Kyynärsalmi, Linda Kukkohovi ja Markus Metsäranta.

Mihin faskiamanipulaatio auttaa?

  • Tuki- ja liikuntaelinten ongelmat

  • Pitkittyneet oireet

  • Vammojen ja leikkausten jälkitilat

  • Selittämättömät vaivat

  • Aktiivisen liikkujan rasitusvammat ja suorituskyvyn parantaminen

Nuorin asiakas Mediterapian faskiamanipulaatioklinikalla on ollut vasta 4-vuotias ja vanhin 90-vuotias. Faskiamanipulaatio sopii kaikille iästä riippumatta eikä siinä ole erityisiä rajoitteita. Jos voi mennä hierontaan, niin voi myös käydä faskiamanipulaatiossa. Faskiamanipulaatioklinikalta voi löytää avun moniin oireisiin – vaikka oire ei välttämättä kovin selkeältä tuntuisikaan.

Esimerkiksi eri puolella kehoa ”ilman syytä” esiintyvät ja katoavat kiputilat sekä pitkittyneet oireet, jotka eivät tunnu paranevan normaalissa ajassa ovat päteviä oireita, joita hoidetaan faskiamanipulaatiolla. Apua ja helpotusta voi löytyä myös tilanteeseen, jossa vaivaa on, mutta mitään selittävää ei lukuisista tutkimuksista ja hoidoista huolimatta ole saatu selville.

Voit tarkastella vapaita aikoja nettiajanvarauksessa ja kysyä lisätietoja Mediterapian Chat-palvelussa.

Lue lisää Fascial Manipulation© klinikasta.

Oulun Mediterapia tuottaa laadukkaita kuntoutus- ja hyvinvointipalveluja kaiken ikäisille. Erityisosaamisena on tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutus sekä asiantunteva liikuntavalmennus ja testaus.

Tarjoamme asiakkaillemme kuntoutustalon, mistä saa kaikki keskeiset lääkinnälliseen ja ammatilliseen kuntoutukseen liittyvät toiminnot oheispalveluineen. Toimipiste sijaitsee Oulun keskustassa postiaukiolla.

Oulun Mediterapia 

24/7 online ajanvaraus
mediterapia@rokua.com
p. 08-8155282
Hallituskatu 36 A, 6. kerros
90100 Oulu
www.mediterapia.fi

Artikkeli on Oulun Mediterapian tuottamaa kaupallista sisältöä.