Kesällä on helppo paeta remonttia

Vaikka päämäärä palkitsee, kodin remontointi tuo mukanaan pieniä arkihaasteita. Etenkin märkätilojen ja keittiön uusiminen vaatii tilapäisiä järjestelyitä. Onneksi avaimet käteen –remontin tilaaja voi ajoittaa työt mökkireissun tai kesälomamatkan ajaksi.

Työnjohtaja Marko Kemppainen Remontti Ideasta laskee, että pesuhuoneen ja saunan uusiminen vie kodin remonteista eniten aikaa. Esimerkiksi syöminen keittiöremontin aikana on paljon peseytymistä helpompi hoitaa kodin ulkopuolella. Ei olekaan yllätys, että märkätilaremontteja myös teetetään kesäaikaan paljon.

Kemppaisen mukaan pientenkin yksityiskohtien huomioimisen merkitys korostuu, kun omistaja on remontin ajan pois kotoa.

”Joskus asiakkailla on odotus, että remontin loppusiivouksessa kootaan vain suurimmat. Todellisuudessa siivoamme upouuden kylpyhuoneen niin käyttövalmiiksi, että asiakkaan pitää vain laittaa pyyhe telineeseen ja mennä pesulle.”

Remontin ajoittaminen loman ajaksi vaatii kovaa aikataulukuria työn tekijältä. Kemppainen sanoo, että Remontti Idealla aloitusviikko lyödään lukkoon jo sopimusvaiheessa. Tarkempi aloituspäivä varmistetaan noin viikkoa aiemmin. Sitä seuraavat työvaiheet ovat hioutuneet Remontti Idean tuhansien kohteiden myötä. Aloituspäivänä remontoitava tila suojataan ja eristetään muoviseinillä. Alipaineimurit minimoivat työskentelystä koituvan pölyn määrän.

Varsinaisen remontointityön tekee yksi asentaja alusta loppuun saakka. Kemppaisen mukaan asentajilla ei ole muita työmaita samanaikaisesti, joten he voivat keskittyä täysin asiakkaan tilaamaan remonttiin.

”Kaikki töiden etenemiseen ja yksityiskohtiin liittyvä tieto on tällöin yhden ihmisen takana, joten tieto muutoksista ja vaikkapa kuulumiset töiden etenemisestä asiakkaalle etenevät luotettavasti.”

Paras tekijä paikalle

Suurin osa Remontti Idean asentajista on ollut yrityksen palveluksessa alusta asti, yli 13 vuoden ajan. Kemppaisen mukaan jo aikataulua laadittaessa käydään läpi onko kohteessa mahdollisesti tarve erikoisosaamiselle. Aikataulu suunnitellaan siten, että paras ammattilainen saadaan tuolloin paikalle. Kemppainen sanoo, että kaikki Remontti Idean asentajat tekevät sekä sisustustöitä että märkätilojen remontteja, mutta luonnollisesti vuosien varrella työkalupakkiin kertyy omia erikoistaitoja.

”Joku voi olla ylivertaisten hyvä tapetoija ja toisella on haastavien, vanhempien kohteiden edellyttämää rakennusteknistä osaamista.”

Asiakkaille asentajan keskittyminen yhteen työkohteeseen kerrallaan tuo luottamusta ja sen, että mahdollisia viime hetken muutoksia ja ideoita voidaan toteuttaa joustavasti. Kemppainen on itse työskennellyt 10 vuoden ajan Remontti Idean asentajana ennen nykyistä roolia märkätilatöiden VTT:n sertifioimana valvojana ja työnjohtajana.

”Asentajan on tärkeää miettiä aivan aluksi mitä itse toivoisi, jos on kaksi viikkoa kotoa pois ja joku toinen käy sillä välin remontoimassa. Toivon mukaan asentajaan muodostuu aina luottamuksellinen suhde ja on selvää, että sen edellytyksenä joka aamu työmaalle ei tule uusi ihminen.”

Myös putki- ja sähkömiehet ovat Remontti Idean omia työntekijöitä, joten töiden eteneminen sovitusti ei ole riippuvainen alihankkijoiden aikatauluista: Tekijät ja tarvikkeet ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ennen kaikkea koko palvelun löytyminen aidosti saman katon alta varmistaa sen, että on asiakkaalla kysyttävää mistä tahansa yksityiskohdasta, tiedon saa yhdestä numerosta.

”On remontin ajan sitten kotona tai matkoilla, oikea ja ajantasainen tieto tuo varmuuden siitä, että kaikki sujuu sovitusti.”

Remontti Idea on mukana Rakentaja 2019 –messuilla Ouluhallissa 12. – 14.4. Löydät meidät paikalta 243.

Tutustu meihin ja palveluihimme verkkosivuillamme www.remonttiidea.fi

Mikäli haluat ilmaisen remonttiarvion,
soita 020 741 5060  tai ota yhteyttä sivuillamme!

 

Artikkeli on Remontti Idean tuottamaa kaupallista sisältöä.